Πληροφοριες για το φαρμακο

Απάντηση
Άβαταρ μέλους
Ντιανα
Site Admin
Δημοσιεύσεις: 3047
Εγγραφή: Παρ Μαρ 10, 2017 8:22 pm
Τοποθεσία: στην ♥ της Ελλαδας

Πληροφοριες για το φαρμακο

Δημοσίευση από Ντιανα » Πέμ Απρ 08, 2021 6:19 pmΣε τι χρησιμεύει?
Υποτροπή / απομάκρυνση της σκλήρυνσης κατά πλάκας σε άτομα που είχαν τουλάχιστον δύο υποτροπές κατά τη διάρκεια των δύο προηγούμενων ετών.
Δευτερογενής προοδευτική πολλαπλή σκλήρυνση σε άτομα με ενεργό νόσο που αποδεικνύεται από υποτροπές.
Θεραπεία των ατόμων που έχουν υποβληθεί σε μια ενιαία επίθεση κατά της σκλήρυνσης κατά πλάκας, αρκετά σοβαρή ώστε να χρειάζεται θεραπεία με ενδοφλέβια κορτικοστεροειδή, εάν έχουν αποκλειστεί εναλλακτικές διαγνώσεις και διατρέχουν υψηλό κίνδυνο ανάπτυξης κλινικά σαφούς σκλήρυνσης κατά πλάκας.
Πώς λειτουργεί;
Η ένεση Betaferon περιέχει το δραστικό συστατικό ιντερφερόνη βήτα-1b, το οποίο είναι ένας τύπος φαρμάκου που ονομάζεται ανοσοδιαμορφωτής.

Οι ιντερφερόνες είναι μια οικογένεια μορίων μικρής πρωτεΐνης που παράγονται από τα κύτταρα σε απόκριση σε ιογενείς λοιμώξεις ή διάφορους συνθετικούς και βιολογικούς επαγωγείς. Έχουν ταυτοποιηθεί τρεις κύριες κατηγορίες ιντερφερονών: αλφα, βήτα και γ. Λειτουργούν με περίπλοκο τρόπο που δεν είναι πλήρως κατανοητό, αλλά πιστεύεται ότι αλλάζουν τον τρόπο με τον οποίο λειτουργεί το ανοσοποιητικό σύστημα.


Η ιντερφερόνη βήτα χρησιμοποιείται για τη θεραπεία της σκλήρυνσης κατά πλάκας (MS). Το MS είναι μια κατάσταση κατά την οποία το ανοσοποιητικό σύστημα προσβάλλει το θηκάρι μυελίνης που περιβάλλει τις νευρικές ίνες στον εγκέφαλο και στον νωτιαίο μυελό. Αυτό προκαλεί φλεγμονή που σταματά τα νεύρα να λειτουργούν σωστά.

Στα περισσότερα άτομα με σκλήρυνση κατά πλάκας, η νόσος ακολουθεί αρχικά μια πορεία υποτροπής και ύφεσης, όπου τα συμπτώματα επιδεινώνονται για λίγο, στη συνέχεια βελτιώνονται πριν επιδεινωθούν. Δεν είναι πλήρως κατανοητό πώς λειτουργεί η ιντερφερόνη βήτα στην MS, αλλά έχει αποδειχθεί ότι συμβάλλει στη μείωση του αριθμού και της σοβαρότητας των υποτροπών, πιθανώς με την αλλαγή του τρόπου λειτουργίας του ανοσοποιητικού συστήματος.

Μερικοί άνθρωποι συνεχίζουν να αναπτύσσουν δευτερογενή προοδευτική σκλήρυνση κατά πλάκας μετά από αρκετά χρόνια υποτροπιάζουσας-ρινοκολπίτιδας σκλήρυνσης κατά πλάκας. Αυτοί οι άνθρωποι αντιμετωπίζουν μια συσσώρευση αναπηρίας, ανεξάρτητα από το αν έχουν ή όχι υποτροπές. Η ιντερφερόνη βήτα έχει αποδειχθεί ότι μειώνει τον αριθμό και τη σοβαρότητα των υποτροπών και επιβραδύνει την πρόοδο της αναπηρίας.


Μερικοί άνθρωποι βιώνουν ένα μόνο κλινικό γεγονός που υποδεικνύει ότι έχουν υψηλό κίνδυνο εμφάνισης σκλήρυνσης κατά πλάκας. Σε αυτούς τους ανθρώπους, η ιντερφερόνη βήτα έχει αποδειχθεί ότι καθυστερεί την εξέλιξη σε ορισμένη σκλήρυνση κατά πλάκας.

Η ιντερφερόνη βήτα δεν είναι αποτελεσματική σε όλα τα άτομα με σκλήρυνση κατά πλάκας και, επειδή μπορεί να έχει σημαντικές παρενέργειες, συνιστάται να αξιολογούνται όλοι οι ασθενείς από νευρολόγο πριν από την έναρξη της θεραπείας


.
Το φάρμακο δεν θεραπεύει την σκλήρυνση κατά πλάκας και δεν είναι γνωστό πόσο θα πρέπει να συνεχιστεί η θεραπεία. Ωστόσο, συνιστάται η κλινική αξιολόγηση των ασθενών μετά από δύο χρόνια θεραπείας. Μπορεί να αναπτύξετε αντισώματα εξουδετέρωσης αυτού του φαρμάκου που το καθιστούν λιγότερο αποτελεσματικό. Το φάρμακο πρέπει να διακόπτεται εάν η ΣΚΠ σας επιδεινωθεί σταδιακά παρά τη θεραπεία.
if you can't fly, then run.
if you can't run, then walk.
if you can't walk, then crawl.
but whatever you do, you have to keep moving forward

Απάντηση

Μέλη σε σύνδεση

Μέλη σε αυτήν τη Δ. Συζήτηση: Δεν υπάρχουν εγγεγραμμένα μέλη και 1 επισκέπτης