Πληροφοριες για το φαρμακο

Απάντηση
Άβαταρ μέλους
Ντιανα
Site Admin
Δημοσιεύσεις: 3047
Εγγραφή: Παρ Μαρ 10, 2017 8:22 pm
Τοποθεσία: στην ♥ της Ελλαδας

Πληροφοριες για το φαρμακο

Δημοσίευση από Ντιανα » Πέμ Απρ 08, 2021 7:29 pm

Το Copaxone είναι ένα συνταγογραφούμενο φάρμακο με εμπορικό σήμα. Έχει εγκριθεί η θεραπεία ορισμένων μορφών σκλήρυνσης κατά πλάκας (MS) σε ενήλικες.

Με σκλήρυνση κατά πλάκας, το ανοσοποιητικό σας σύστημα επιτίθεται κατά λάθος στα νεύρα σας. Στη συνέχεια, τα κατεστραμμένα νεύρα έχουν πρόβλημα να επικοινωνούν με τον εγκέφαλό σας. Αυτή η κατάσταση μπορεί να προκαλέσει μεγάλη ποικιλία συμπτωμάτων, όπως μυϊκή αδυναμία και κόπωση (έλλειψη ενέργειας).

Συγκεκριμένα, το Copaxone μπορεί να χρησιμοποιηθεί για τη θεραπεία των ακόλουθων παθήσεων:

Κλινικά απομονωμένο σύνδρομο (CIS). Με το CIS, έχετε ένα επεισόδιο συμπτωμάτων τύπου MS που διαρκούν τουλάχιστον 24 ώρες. Το CIS μπορεί ή όχι να εξελιχθεί σε ΣΚΠ.
Υποτροπιάζουσα-διαγραφή MS (RRMS). Με αυτήν τη μορφή σκλήρυνσης κατά πλάκας, έχετε περιόδους κατά τις οποίες τα συμπτώματα της σκλήρυνσης κατά πλάκας υποτροπιάζετε (φλεγμονή) και ακολουθούν περίοδοι κατά τις οποίες τα συμπτώματα της σκλήρυνσης κατά πλάκας βρίσκονται σε ύφεση (βελτιώθηκαν ή έχουν εξαφανιστεί).
Ενεργός δευτερογενές προοδευτικό MS. Με αυτήν τη μορφή σκλήρυνσης κατά πλάκας, η κατάσταση επιδεινώνεται σταθερά, αλλά εξακολουθείτε να έχετε περιόδους υποτροπής. Κατά τη διάρκεια περιόδων υποτροπής, τα συμπτώματά σας χειροτερεύουν αισθητά για λίγο.

Με σκλήρυνση κατά πλάκας, το ανοσοποιητικό σας σύστημα επιτίθεται κατά λάθος στα νεύρα σας. Στη συνέχεια, τα κατεστραμμένα νεύρα έχουν πρόβλημα να επικοινωνούν με τον εγκέφαλό σας. Αυτή η κατάσταση μπορεί να προκαλέσει μεγάλη ποικιλία συμπτωμάτων, ανάλογα με το ποια νεύρα έχουν υποστεί βλάβη.

Με υποτροπιάζουσες μορφές σκλήρυνσης κατά πλάκας, έχετε επεισόδια νευρικής βλάβης που προκαλούν νέα συμπτώματα σκλήρυνσης κατά πλάκας. Ή μπορεί να έχετε περιόδους κατά τις οποίες τα συμπτώματα της σκλήρυνσης κατά πλάκας επανέρχονται ή επιδεινώνονται αφού είχαν βελτιωθεί.

Η κοπαξόνη είναι μια θεραπεία που τροποποιεί τη νόσο. Λειτουργεί για τη θεραπεία της σκλήρυνσης κατά πλάκας και της CIS βοηθώντας στο να σταματήσει το ανοσοποιητικό σας σύστημα από την επίθεση στα νεύρα σας. Κάνοντας αυτό, το φάρμακο μπορεί να μειώσει τον αριθμό των υποτροπών της σκλήρυνσης κατά πλάκας που έχετε και επίσης να επιβραδύνει την επιδείνωση της νόσου σας.

Αποτελεσματικότητα για MS
Σε αρκετές κλινικές μελέτες, η Κοπαξόνη ήταν αποτελεσματική στη θεραπεία των υποτροπιάζοντων-παραλειμμένων μορφών ΣΚΠ. Συγκεκριμένα, η Copaxone μείωσε τον αριθμό των υποτροπών MS που είχαν οι άνθρωποι. Και το φάρμακο μείωσε τον αριθμό των εγκεφαλικών βλαβών (περιοχές νευρικής βλάβης) που είχαν οι άνθρωποι από την ασθένεια. Η κοπαξόνη επιβράδυνε επίσης την σκλήρυνση κατά πλάκας σε άτομα που χρησιμοποιούν το φάρμακο.

Για παράδειγμα, δύο μελέτες εξέτασαν την επίδραση της χρήσης Copaxone 20 mg ημερησίως σε άτομα με σκλήρυνση κατά πλάκας. Πάνω από 2 χρόνια θεραπείας:

Τα άτομα που έλαβαν Copaxone είχαν κατά μέσο όρο υποτροπές 0,6 έως 1,19 MS. Σε σύγκριση, τα άτομα που έλαβαν εικονικό φάρμακο (χωρίς ενεργό φάρμακο) είχαν κατά μέσο όρο υποτροπές 1,68 έως 2,4 MS.
34% έως 56% των ατόμων που έλαβαν Copaxone δεν είχαν υποτροπιάζουσα σκλήρυνση κατά πλάκας. Συγκριτικά, το 27% έως 28% των ατόμων που έλαβαν εικονικό φάρμακο δεν είχαν υποτροπιάζουσα σκλήρυνση κατά πλάκας.
if you can't fly, then run.
if you can't run, then walk.
if you can't walk, then crawl.
but whatever you do, you have to keep moving forward

Απάντηση

Μέλη σε σύνδεση

Μέλη σε αυτήν τη Δ. Συζήτηση: Δεν υπάρχουν εγγεγραμμένα μέλη και 1 επισκέπτης