Θετικά αποτελέσματα σε αγωγή για Π.Σ. (σε παιδια και εφηβους)

Απάντηση
Άβαταρ μέλους
Ντιανα
Site Admin
Δημοσιεύσεις: 2801
Εγγραφή: Παρ Μαρ 10, 2017 8:22 pm
Τοποθεσία: στην ♥ της Ελλαδας

Θετικά αποτελέσματα σε αγωγή για Π.Σ. (σε παιδια και εφηβους)

Δημοσίευση από Ντιανα » Δευ Οκτ 02, 2017 2:06 pm

Η κλινική μελέτη φάσης III που αποτελεί ορόσημο για την Novartis δείχνει ότι η φινγκολιμόδη μειώνει σημαντικά τις υποτροπές σε παιδιά και εφήβους με Πολλαπλή Σκλήρυνση.
Η Novartis ανακοίνωσε πολύ σημαντικά θετικά αποτελέσματα από την κλινική μελέτη φάσης III PARADIGMS, η οποία διερευνά την ασφάλεια και την αποτελεσματικότητα της, από του στόματος χορήγησης φινγκολιμόδης, άπαξ ημερησίως, σε παιδιά και εφήβους (10 εως 17 ετών) με Π.Σ.. Τα δεδομένα αποδεικνύουν ότι η από του στόματος χορήγηση φινγκολιμόδης σε αυτον τον πληθυσμό πασχόντων για χρονικό διάστημα δυο ετών, οδήγησε σε ουσιαστική και κλινικά σημαντική μείωση των υποτροπών, σε σύγκριση με την ενδομυϊκή χορήγηση ιντερφερόνης β-1α.
Τα αποτελέσματα της μελέτης θα παρουσιαστούν στο 7ο κοινό συνέδριο της ECTRIMS (Ευρωπαϊκή Επιτροπή για τη Θεραπεία και την Έρευνα της Π.Σ.) και της ACTRIMS (Αμερικανική Επιτροπή για την Θεραπεία και την Έρευνα της Π.Σ.), που θα πραγματοποιηθεί στις 25-28 Οκτωβρίου στο Παρίσι.
Η παιδιατρική Π.Σ., η οποία συνήθως διαγιγνώσκεται κατά την εφηβεία, συσχετίζεται με υποτροπές που είναι πιο συχνές και πολλές φορές πιο σοβαρές από ό,τι εκείνες που εμφανίζονται στους ενήλικες με Π.Σ..
Η φινγκολιμόδη δεν έχει προς το παρόν εγκριθεί ως αγωγή για την παιδιατρική Π.Σ.. Η Novartis σκοπεύει να προβεί σε λεπτομερή ανάλυση αυτών των σημαντικών δεδομένων και να απευθυνθεί στις υγειονομικές αρχές προκειμένου να καθοριστούν τα επόμενα βήματα για την υποβολή του φαρμάκου προς έγκριση.

Πηγη http://healthweb.gr/2017/09/thetika-apo ... sklirynsis
if you can't fly, then run.
if you can't run, then walk.
if you can't walk, then crawl.
but whatever you do, you have to keep moving forward

Απάντηση

Μέλη σε σύνδεση

Μέλη σε αυτήν τη Δ. Συζήτηση: Δεν υπάρχουν εγγεγραμμένα μέλη και 1 επισκέπτης