Ναι, θα σας πω τώρα τα βασικά του ιστορικού των ιατρών για την ημικρανία μου (ακολουθεί σεντόνι).
Στην αρχή η νευρολόγος μου μού συνταγογράφησε το Maxalt. Δεν έγινε τίποτα. Ήξερε φυσικά πως έχω και τρομερό ίλιγγο μαζί με την ημικρανία. Διάβασα όμως στο φυλλάδιο και πριν το πάρω πως δεν ενδείκνυται για ημικρανία με ίλιγγο.
Μετά ένας νευρο-ωτολόγος κάπως έτσι (έχει ειδίκευση και νευρολογία και είναι ΩΡΛ) ο οποίος ειδικεύεται στην ημικρανία και τα επεισόδια ζαλάδας (!) μου έδωσε μια "θεραπεία" για να μην κάνω γενικά κρίσεις, αρκεί φυσικά να μην διαταράσσω το πρόγραμμα της καθημερινότητάς μου (για διακοπές ούτε λόγος!). Να μην τα πολυλογώ μου έδωσε ένα σχήμα 3 φαρμάκων, τα δύο εξ' αυτών βαριά και ψυχοτρόπα, το ένα δινόταν παλιότερα συνήθως για την κατάθλιψη. Αυτά όχι μόνο με διέλυσαν ψυχολογικά, αλλά με έκαναν και χειρότερα, ήμουν εκείνους τους μήνες χειρότερα από ποτέ, με μια διαρκή ημικρανία!! Τον έπαιρνα τηλέφωνο κάθε μήνα και μου έλεγε συνεχίζουμε κανονικά και είναι φυσιολογικό να νιώθω λίγο χειρότερα στην αρχή. Όταν μετά από 3 μήνες δεν είχε αλλάξει τίποτα, μου δίνει ΚΑΙ το lamictal γιατί "η περίπτωσή σου είναι πιο βαριά απ' όσο νόμιζα". Δεν το πήρα παιδιά αφού διάβασα τις παρενέργειες. Τον παίρνω ξανά τηλέφωνο έναν μήνα μετά όπως μου είχε πει και ήταν έξαλλος που παίρνω αυτά τα τόσο βαριά φάρμακα για 4 μήνες! Που εκείνος μου έλεγε κάθε μήνα να συνεχίσω - δηλαδή είναι να τρελαίνεσαι! Μου ζήτησε να με ξαναδεί αλλά 200 ευρώ επίσκεψη ξανά δεν έδινα ειδικά αφού μου είχε τάξει στην πρώτη πως θα γινόμουν καλά και είχα δει επιδείνωση.
Έκοψα τα φάρμακα που έπαιρνα, σταδιακά μόνη μου (δεν κάνει να τα κόψει ο ασθενής απότομα!) και συνήλθα τουλάχιστον - πάλι καλά.
Έχω επισκεφθεί φυσικά αρκετούς ΩΡΛ που με παραπέμπουν σε νευρολόγους και λίγους νευρολόγους (γιατί έχω ούτως ή άλλως κι εκείνη που με παρακολουθεί για την ΠΣ) που μου είπαν να με δει ΩΡΛ, γιατί κάτι με τον λαβύρινθο θα συμβαίνει αφού δεν εμφανίζεται εστία σε εκείνο το σημείο
Το Imigran που τελικά με έπιασε, μου το έδωσε αρχικά η φαρμακοποιός που με ξέρει χρόνια και πήγα ένα απόγευμα με κρίση, έτοιμη να βάλω τα κλάματα και της είπα σε απόγνωση απλά «βοήθησέ με»! Έτσι το δοκίμασα και κατάλαβα πως επιτέλους βρήκα κάτι να με ανακουφίζει.
Για την ιστορία, ο συνδυασμός φαρμάκων που μου είχε δώσει ο ωτο-νευρολόγος ήταν:
-Inderal (β-αναστολέας που δίνεται συνήθως στην υπέρταση)
-Minitran (θεραπεία διαταραχών ψυχισμού και αντικαταθλιπτικό)
-Clonotril (βενζοδαπίνη - μειώνει τους σπασμούς π.χ. βλεφαροσπασμός αλλά και οι ημικρανίες συχνά προέρχονται από σπασμούς μέσα στον εγκέφαλο. Το δίνουν και για επιληψία. Είναι βαρύ και για το συκώτι επίσης. Επιπλέον μόνο το βράδυ το συγκεκριμένο γιατί είναι ήπιο υπνωτικό και αγχολυτικό.
Είδα πως πράγματι δίνουν έναν τέτοιο συνδυασμό φαρμάκων ως αγωγή, απλά εμένα με διέλυσε.
ΥΓ. Δεν συζητάω καν για ιατρούς που μου είπαν "εεε πάρε ντεπόν" ή κάτι παρόμοιο.