Συνδυασμός αγωγών μπορεί να σταματήσει την πρόοδο της PML που σχετίζεται με το Tysabri

Συζητήσεις για καινούρια φάρμακα/αγωγές για την σκλήρυνση, και για καινούρια επιστημονικά αποτελέσματα για την πάθηση.
Απάντηση
agathan
Site Admin
Δημοσιεύσεις: 1257
Εγγραφή: Τρί Φεβ 21, 2017 3:58 am

Συνδυασμός αγωγών μπορεί να σταματήσει την πρόοδο της PML που σχετίζεται με το Tysabri

Δημοσίευση από agathan » Τρί Φεβ 27, 2018 2:02 pm

https://www.allaboutms.gr/νέα/συνδυασμό ... το-tysabri

Όπως μας αποκαλύπτει μία σχετικά πρόσφατη έρευνα, ένας συνδυασμός μιας αντι-ιικής θεραπείας και του αντικαταθλιπτικού mirtazapine - γνωστό με το εμπορικό όνομα Remeron - μπορεί να σταματήσει την επιδείνωση της λοίμωξης που έχει συνδεθεί με την αγωγή Tysabri (natalizumab) για την Πολλαπλή Σκλήρυνση.

Η λοίμωξη του ιού John Cunninghan μπορεί να προκαλέσει μία θανατηφόρα εγκεφαλική λοίμωξη γνωστή ως προϊούσα πολυεστιακή λευκοεγκεφαλοπάθεια (progressive multifocal leukoencephalopathy - PML). Και οι δύο λοιμώξεις προκαλούνται από ιούς. Η πρώιμη αγωγή με mirtazapine σε συνδυασμό είτε με ενδοφλέβια χορήγηση Vistide (cidofovir) είτε με την χορήγηση από του στόματος σκεύασμα (brincidofovir), βοήθησε στην προστασία των νευρικών κυττάρων τεσσάρων ανθρώπων με Π.Σ., που είχαν λάβει Tysabri και είχαν εμφανίσει PML.

Παλιότερες έρευνες είχαν δείξει ότι ο συνδυασμός Vistide - Mirtazapine είχε βοηθήσει τους ασθενείς που το ανοσοποιητικό τους σύστημα είχε εξασθενήσει και εμφάνισαν PML.
Ο συνδυασμός βοήθησε και τους ανθρώπους με αυτοάνοσα νοσήματα, όπως ο συστηματικός ερυθηματώδης λύκος, όπως έχουν δείξει οι σχετικές έρευνες.

Μέχρι την συγκεκριμένη μελέτη, δεν υπήρχε καμία ένδειξη ότι ένας τέτοιος συνδυασμός είναι σε θέση να βοηθήσει τους ανθρώπους με Π.Σ. που έχουν εμφανίσει PML λόγω της αγωγής.

Οι ερευνητές από το πανεπιστήμιο του Buffalo μελέτησαν τέσσερις ανθρώπους με Πολλαπλή Σκλήρυνση που λάμβαναν το Tysabri και εμφάνισαν PML, όπου τους χορήγησαν mirtazapine και vistide ή brincidofovir.
Το δείγμα τους περιελάμβανε δύο άντρες και δύο γυναίκες. Ο ένας από αυτούς λάμβανε mirtazapine και brincidofovir δύο φορές την εβδομάδα. Οι υπόλοιποι λάμβαναν mirtazapine και ενδοφλέβιο Vistide κάθε δύο εβδομάδες.
Με την βοήθεια της συγκεκριμένης αγωγής, και οι τέσσερις συμμετέχοντες παρέμειναν εν ζωή για πάνω από 5 χρόνια. Τα νευρολογικά συμπτώματα των τριών έδειξαν σημαντικές βελτιώσεις, αν και έδειξαν να παρουσιάζουν ήπια έως μέτρια απώλεια των διανοητικών λειτουργιών.

Παρά τα οφέλη που προσφέρει η συγκεκριμένη αγωγή, ο ένας ασθενής διατήρησε την σωματική του αναπηρία επειδή οι γιατροί έκαναν μία καθυστερημένη διάγνωση της PML, το οποίο σημαίνει ότι του χορηγήθηκε η αγωγή με καθυστέρηση. Αυτός ο ασθενής απεβίωσε μετά από 5 χρόνια.

Κατά την διάρκεια της αγωγής, όλοι οι ασθενείς παρουσίασαν εντερικά προβλήματα.

Οι ερευνητές δήλωσαν ότι η μελέτη αυτών των τεσσάρων περιπτώσεων κάτω από την συγκεκριμένη αγωγή δείχνει ότι μπορεί να σταματήσει την πρόοδο της PML που εμφανίστηκε λόγω της αγωγής με Tysabri, και μπορεί να βοηθήσει στην νευρολογική ανάρρωση. Επίσης τόνισαν ότι θα πρέπει να γίνουν περαιτέρω μελέτες για να εξεταστεί η ασφάλεια της συνδυαστικής αγωγής και η ικανότητα της να αντιμετωπίσει την PML που εμφανίστηκε λόγω κάποιας αγωγής.

Οι ερευνητές παρουσίασαν τα ευρήματα τους στο τρίτο ετήσιο forum “Americas Committee for Treatment and Research in Multiple Sclerosis Forum 2018” στο San Diego, California, στις 1-3 Φεβρουαρίου. Η παρουσίαση είχε τίτλο “Treatment of Natalizumab-Induced PML with Cidofovir or CMX001 (brincidofovir) and Mirtazapine.”

Πηγή
https://multiplesclerosisnewstoday.com/ ... worsening/

BryanRop
Δημοσιεύσεις: 1
Εγγραφή: Παρ Αύγ 03, 2018 6:36 am

PML Tysabri

Δημοσίευση από BryanRop » Τρί Αύγ 21, 2018 7:06 am

magnificent idea

Απάντηση

Μέλη σε σύνδεση

Μέλη σε αυτήν τη Δ. Συζήτηση: Δεν υπάρχουν εγγεγραμμένα μέλη και 1 επισκέπτης