Το καφέ της καρδιάς μας

Το κομμάτι του forum για να συζητήσετε ότι σας προβληματίζει ή απασχολεί στην καθημερινότητα σας, ή να κάνετε ένα διάλειμμα.
Άβαταρ μέλους
brazil
Επικοινωνία:

Re: Το καφέ της καρδιάς μας

Δημοσίευση από brazil » Τετ Απρ 01, 2026 2:18 pm

agathan έγραψε:
Τετ Απρ 01, 2026 1:50 pm

Κάπου προς το τελος εγινε ο παρακατω διαλογος:
"θα στο πω πολυ απλα, φταις"
"δεν ειπα ποτε οτι δεν φταιω (το παιδι δεν εχει επαφη, απο μεσα μου)"
"στο λεω οφ δε ρεκορντ, φταις"
"φταιω αλλα δεν βοηθησε οτι 2-3 φορες που ειχα μιλησει με ουρολογους δεν πηρα καποιο πορισμα, συμβουλη, κατι"
"φταις ομως. απο την εμπειρια μου, οι ανθρωποι ξερουν τι εχουν αλλα δεν το παραδεχονται"
"οκ (ο τυπας δεν εχει ιδεα για τι πραγμα μιλαει. μαυρη ειναι η νυχτα στα βουνα. αλλα... και τι α κανς; α κατς α μαλωεις; :emojis-12: )

brazil, εκνευρισου κιαλλο τωρα :emojis-12: :emojis-12: :emojis-12:
Ω ναι, ευχαριστώ, αυτό έκανα :emojis-20:
agathan έγραψε:
Κλασικη δικη μου εκφραση αν μου το πει καποιος επιτακτικα "γιατι πρεπει; και ποιος οριζει αυτο το πρεπει;" :emojis-13:
οχι που θα ρθεις εμενανα να μου επιβαλλεις την δικη σου ηλιθιοτητα... αει σα περα μαρη σακοραφα! :emojis-11: :emojis-11: :emojis-11:
Άιντε από εκεί πέρα κυρά μου πραγματικά έτσι και τολμήσει κανείς! @onion20@

Άβαταρ μέλους
Ντιανα
Site Admin

Δημοσίευση από Ντιανα » Τετ Απρ 01, 2026 7:18 pm

agathan έγραψε:

Το μονο θετικο ειναι οτι με εφερε σε επαφη με ενα ανθρωπο απο μια εταιρεια για να ξεκινησω αυτοκαθετηριασμους. Εχτες ηρθε απο δω μαζι με μια νοσηλευτρια με μιλησαμε.
Εκεινη μου εδειξε πως θα το κανω σωστα μονος μου, και με τον ανθρωπο μιλησαμε για τα διαδικαστικα και το τι θα χρειαστουμε για μου στελνουν καθετηρες στο σπιτι απο την εταιρεια που δουλευει. Επισης θα με βοηθησει για να κανονισω ραντεβου για ουροδυναμικο στο νοσοκομειο!
Γι αυτό είχα πει ότι είναι καλό να γίνεται ουροδυναμικός έλεγχος, ώστε με τους διαλείποντες να αφαιρείται το τυχόν υπόλοιπο ούρων... Το θετικό είναι ότι είναι δωρεάν και στους άντρες είναι εύκολη διαδικασία και ειδικά βοηθάει ιδιαίτερα το βράδυ που δεν σηκώνεσαι κάθε τρεις και λίγο 😊
if you can't fly, then run.
if you can't run, then walk.
if you can't walk, then crawl.
but whatever you do, you have to keep moving forward

Άβαταρ μέλους
κώστας
Επικοινωνία:

Δημοσίευση από κώστας » Πέμ Απρ 02, 2026 2:19 pm

Ντιανα δεν λέω ότι δεν έχεις δίκιο για τον ουροδυναμικό έλεγχο, αλλά εφόσον ο γιατρός με τον υπέρηχο βρήκε ότι υπάρχει υπολειπόμενη ποσότητα μέσα στην κύστη; Δηλαδή από τη στιγμή που το δείχνει ο υπέρηχος, χρειάζεται να το επιβεβαιώσει και ο ουροδυναμικός για να συμπεράνει τι; Ότι πραγματικά ο υπέρηχος έχει δίκιο "να! Υπάρχει υπόλοιπο" Άγγελε, αφού από ό,τι κατάλαβα ούτως ή άλλως θα ξεκινήσεις αυτοαθετηριασμούς, οπότε τι νόημα έχει ο ουροδυναμικός έλεγχος; Να δείξει δηλαδή ότι οι αυτοκαθετηριασμοί κάνουν τη δουλειά τους και αδειάζει η κύστη; Μα αυτό είναι σίγουρο. Από τη στιγμή που βάζεις καθετήρα θα φεύγει όλη η ποσότητα των ούρων που υπάρχουν στην κύστη. Οπότε, γιατί να περάσεις όλο αυτό τον πόνο; Δεν μπορώ να καταλάβω. Βέβαια, ο ουροδυναμικός, ανάλογα με τα αποτελέσματα, δείχνει και τον τρόπο διαχείρισης του προβλήματος. Αλλά από τη στιγμή που έχει αποφασιστεί ότι θα κάνεις αυτοκαθετηριασμούς, τι νόημα έχει; Μάλλον δεν τα βλέπω εγώ σωστά τα πράγματα.
Η μεγαλύτερη ηθική ικανοποίηση, είναι να βλέπεις τη φωτεινότητα που βγάζει ένα ευχαριστημένο πρόσωπο και να ξέρεις ότι κι΄ εσύ έχεις συμβάλλει σ΄ αυτό.

Άβαταρ μέλους
Ντιανα
Site Admin

Δημοσίευση από Ντιανα » Παρ Απρ 03, 2026 12:13 am

Ο ουροδυναμικός, αν δεν κάνω λάθος κώστα, δείχνει και την χωρητικότητα της κύστης και αναλόγως βγαίνουν κάποια αποτελέσματα...η αξιολόγηση περιλαμβάνει τόσο τη φάση πλήρωσης (όσο η κύστη γεμίζει με ούρα), όσο και τη φάση κένωσης (όσο διαρκεί η ούρηση). Η εξέταση είναι απαραίτητη για την αξιολόγηση της νευρογενούς κύστης, τη διερεύνηση της ακράτειας των ούρων, την τεκμηρίωση της υποκυστικής απόφραξης ή της υπολειτουργίας του εξωστήρα.
Το έψαξα λίγο..😀 τώρα, όσον αφορά τον πόνο, μάλλον έχεις δίκιο για τον άγγελο... Εγώ πέρα από την επιτακτική ανάγκη για ούρηση, δεν είχα άλλο πρόβλημα...

Άβαταρ μέλους
κώστας
Επικοινωνία:

Δημοσίευση από κώστας » Παρ Απρ 03, 2026 1:02 pm

Προσπαθώ απλά να βρω έναν τρόπο για να μην περάσει ο Άγγελος όλη αυτή τη διαδικασία και τον τσάμπα κατά τη γνώμη μου πόνο. Το πόσο μεγάλη ή μικρή είναι η κύστη, μου φαίνεται παντελώς αδιάφορο. Ο καθένας μας γεννιέται έχοντας μια ανατομία και είναι ρυθμισμένος να λειτουργεί οργανικά για τις ανάγκες του. Επομένως, εφόσον καταλήξαμε στη λύση αυτοκαθετηριασμού, ας κάνει ο άνθρωπος αυτό και θα δει πως θα πάει. Δεν είναι ανάγκη να κάνει τώρα ουροδυναμικούς και τέτοια. Έτσι λέω εγώ, τι να πω τώρα, ξέρω γω ρε παιδιά!
Η μεγαλύτερη ηθική ικανοποίηση, είναι να βλέπεις τη φωτεινότητα που βγάζει ένα ευχαριστημένο πρόσωπο και να ξέρεις ότι κι΄ εσύ έχεις συμβάλλει σ΄ αυτό.

agathan
Site Admin

Δημοσίευση από agathan » Παρ Απρ 03, 2026 7:40 pm

Ωραία... αφου χτυπιομαστε εδω για το τι γινεται... :nose_pick:

Η εξεταση του ουροδυναμικου ειναι πολυ χρησιμη. Συλλεγει παρα πολλα δεδομενα. Ποσα χωραει, ποσα βγαζει, με τι ταχυτητα, ποσα μενουν πισω, κτλ. και τα βγαζει με ακριβεια.

Στον υπερηχο μπορεις να κανεις διαφορες εκτιμησεις συμφωνα με αυτο που φαινεται. Εχει μεσα περιπου τοσα, φαινεται να χωραει τοσα, πηγες τουαλετα και εμειναν κατι λιγα. Ειναι μια πιο απλη εξεταση που δειχνει ποια ειναι η κατασταση χωρις απολυτα δεδομενα.

Παραδειγμα, βλεπε εμενα :emojis-12:
Με εβαλε στον υπερηχο και η κυστη μου ηταν σχεδον γεματη και χοντρικα ειχε μενα καπου στα 500ml. Αλλα εγω δεν ειχα αισθηση οτι θελω τουαλετα. Με εστειλε, δεν καταφερα και πολλα και με ξαναεβαλε στον υπερηχο. Δεν ειχε αδειασει και πολυ (να ειχαν φυγει 100ml). Οποτε ειναι οφθαλμοφανες οτι κανω κατακρατηση και πρεπει να κανω κατι για να αδειαζει και να μην μενουν μεσα γιατι θα παθω καμια μολυνση στο τελος. Ο ουροδυναμικος θα μου ελεγε σε απολυτα νουμερα τι συμβαινει (χωραει 542ml, βγηκαν τα 410ml με ταχυτητα 3m/s). Δεν ειναι απαραιτητο να τα ξερεις για βοηθησεις μια τετοια κατασταση.

Τωρα, για το μεγεθος της κυστης.. παιζει ρολο. Η κυστη εχει καποιο συγκεκριμενο μεγεθος σε ολους τους ανθωπους (πχ 300-400ml δεν ξερω ακριβως). Αμα εχει διογκωθει, σημαινει πχ οτι το σωμα σου δεν αντιλαμβανεται οτι πρεπει να δειασει οποτε για να το εξομαλυνει μεγαλωνει την κυστη. Κατα μια εννοια ειναι σαν να "ξεχειλωνει", ετσι το καταλαβα. Μπορει να σου κανει μολυνσεις κτλ, επισης σπρωχνεις τα νεφρα προς τα πανω και τα πιεζει, οποτε κανει αλλα προβληματα απο κει. Μπορει να επανελθει σε πιο φυσιολογικο μεγεθος αλλα θελει αρκετο χρονο. πχ σε μενα ειπε θα το ξαναδουμε σε 6 μηνες. Σε αλλες περιπτωσεις, πιο βαριες, δεν σωζεται. :nose_pick:
γκε γκε ου νουκ γκε γκε; :nose_pick: :emojis-12:

Τωρα στα υπολοιπα δικα μου... Προψε ηρθε ο φιλος μας απο την εταιρεια που θα κανουμε την διαδικασια (ΕΟΠΥΥ κτλ) για τους καθετηρες, μαζι με μια νοσηλευτρια.
Συνοπτικα ωραια περασαμε :grin: :emojis-12:

Η γυναικα αυτη ηταν φοβερη και δεν την επιανες πουθενα!
Πχ οταν ξεκινησε για να μου εξηγει, αρχισε "λοιπον, αγγελακο. ετσι θα σε λεω γιατι πρεπει να εισαι ισα με το γιο μου" :emojis-19: :emojis-19: :emojis-19:
Το καλυτερο ηταν οταν πηγαμε στο δωματιο για να μου δειξει τι γινεται ακριβως... κατι μου ελεγε και την ακουγα εγω και μου λεει "πανω απο τα ρουχα δεν μπορω να σου κνω τιποτα" :emojis-19: :emojis-19: :emojis-19: :emojis-19: :emojis-19:
Και αφου κατεβασα το παντελονι, μου λεει "γυμναζεσαι και εισαι φετες;" :emojis-19: :emojis-19: :emojis-19: :emojis-19: :emojis-19: :emojis-19: :emojis-19: :emojis-19:

Στα πιο σοβαρα, οταν μου εβαλε τον καθετηρα την πρωτη φορα, καπου με πονεσε και της το ειπα και μου λεει "σου εχει πει ποτε κανεις οτι εχεις στενωση;" "οχι" και κατεληξε οτι μηπως μου ειχε κανει, τοτε που με ειχε πονεσει, καποια πληγη (τοτε μαλλον ειχαν χρησιμοποιησει πιο σκληρους καθετηρες και γιαυτο με ειχε πονεσει).
Επισης, προς το τελος, κανονισαμε με τον φιλο μας εκει περα, να μιλησει στο νοσοκομειο για να μου κλεισουν ραντεβου για ουροδυναμικο.

αυτα τα ολιγα... σεις καλα; παντα καλα :grin:

Άβαταρ μέλους
κώστας
Επικοινωνία:

Δημοσίευση από κώστας » Σάβ Απρ 04, 2026 1:15 pm

γκεκε!

agathan
Site Admin

Δημοσίευση από agathan » Δευ Απρ 06, 2026 6:37 pm

Γεια σας και χαρα σας και αερα στα πανια σας! :grin: :nose_pick:

Πως τα πατε κει περα που σαστε; :have_a_nice_day:

και δω περα καλα ειμαστε.. νομιζω. Εχω στειλει 2-3 βιογραφικα αλλα καμια απαντηση. :nose_pick: θα δουμε, βιαζομαι και γω :emojis-12:

Τωρα... σε αλλα νεα. Για να γινει η ολη κατασταση με τους καθετηρες μου ζητησε ο ανθρωπος εκει περα να κανω εναν υπερηχο,, προ και μετα ουρησης. Συνοπτικα, για να το δειξουμε στον ΕΟΠΥΥ και να μας πει "βρε παιδι μου... παρτους τζαμπα να δεις τι θα γενεις" :emojis-12:
Εμενα το θεμα μου ειναι... πως πινουμε νερο και παμε για εξεταση; θα μου φυγουνε στον δρομο... :dizzy:
Σκεφτομαι να παω πιο διπλα και να στεκομαι να πιω νερο και μετα να χωθω μεσα στο εξεταστικο... εχετε καμια αλλη ιδεα εσεις οι παλιοι;

ΥΓ το γκε γκε ου νουκ γκεγκε, η Ντιανα μου το χε μαθει :emojis-12:

Άβαταρ μέλους
Ντιανα
Site Admin

Δημοσίευση από Ντιανα » Τρί Απρ 07, 2026 11:13 am

Μπορείς να πας και να πιεις εκεί νερό... και να περιμένεις μέχρι να γεμίσει η κύστη σου... εγώ έτσι έκανα... συνεννοήσου πρώτα με το κέντρο στο οποίο θα πας 🙂
υ.γ. ο πατέρας μου το έλεγε... Αλλά το έλεγε γκέκε αν θυμάμαι καλά...😀😛😂 Τι μου θύμισες τώρα...😊😉😊

agathan
Site Admin

Δημοσίευση από agathan » Τρί Απρ 07, 2026 7:13 pm

Καπως ετσι λεω να το κανω και γω... αλλα να μην κατσω μεσα στο εξεταστικο :nose_pick:
ισως πρεπει να τους παρω ενα τελεφωνο :nose_pick:

Με εχει πιασει ενα μεγαλο αγχος αυτες τις μερες, για το αν θα βρω δουλεια... μεθαυριο εχω ραντεβου στην νευρολογο. Να της πω να μου δωσει κανενα αγχολυτικο; :nose_pick:

τα κεντρα ψυχικης υγειας μηπως ξερετε τι ειναι και τι κανουν; :nose_pick:
θα εχετε βαλει κανα αρθρο και δεν θα το χω δει και θα χουτε και δικιο αμα φωναζετε :emojis-12:

ΥΓ καλα θυμομουν οτι καποιος στο ελεγε και σενα... αλλα εγω γκεγκε το ξερω :emojis-12:

Απάντηση

Μέλη σε σύνδεση

Μέλη σε αυτήν τη Δ. Συζήτηση: Δεν υπάρχουν εγγεγραμμένα μέλη και 8 επισκέπτες