ΑΠΕΓΝΩΣΜΕΝΟΣ

Έχοντας ένα πιο ισορροπημένο τρόπο ζωής είναι σημαντικό για την διαχείρηση της ασθένειας. Ένα κομμάτι αυτής είναι και η διατροφή.
Άβαταρ μέλους
κώστας
Επικοινωνία:

Re: ΑΠΕΓΝΩΣΜΕΝΟΣ

Δημοσίευση από κώστας » Πέμ Ιούλ 27, 2023 11:42 am

κώστας έγραψε:
Τετ Ιούλ 26, 2023 7:41 pm
υπάρχουν κάποιοι ιοί που μολύνουν τους ίδιους τους μυς, αλλά αυτό είναι απίθανο να συμβεί εάν γενικότερα είσαι υγιής. Άλλοι λόγοι μπορεί να είναι ο covid-19 ή και κάποιος μυϊκός τραυματισμός (βλέπε λακκούβα με το αυτοκίνητο).

Μεταξύ μας, δεν μπορούμε να κάνουμε διάγνωση. Ρώτα το γιατρό σου τι είδους εξέταση-εις μπορείς να κάνεις, προκειμένου να διαπιστωθεί αν υπάρχει μυϊκός τραυματισμός από το τράνταγμα στη λακκούβα. Κατά τ΄ άλλα είσαι νέος και υγιέστατος, οπότε μην αγχώνεσαι και αποπροσανατολίζεσαι ψάχνοντας αιτίες τύπου σκλήρυνση κλπ. Εστίασε στο σοκ που υπέστει η μέση σου. Άλλωστε δεν είναι τυχαίο ότι από τότε εμφανίστηκε το πρόβλημα.

Υγ. Τη γνώμη μου σου λέω και μόνον. Δεν είμαι γιατρός ούτε συμβουλάτορας.
Η μεγαλύτερη ηθική ικανοποίηση, είναι να βλέπεις τη φωτεινότητα που βγάζει ένα ευχαριστημένο πρόσωπο και να ξέρεις ότι κι΄ εσύ έχεις συμβάλλει σ΄ αυτό.

agathan
Site Admin

Δημοσίευση από agathan » Παρ Ιούλ 28, 2023 1:53 am

χμμ... :nose_pick:
Νευρολογικό το αποκλείσαμε. Ωστικό, τύπου κάποια κλείδωση να φταίει, ο πόνος θα ήταν μάλλον οξύς και δεν θα κουραζόταν μόνο αλλά θα μπλόκαρε κάθε κίνηση νομίζω. :nose_pick:
Οπότε πρέπει να είναι κάτι μυϊκό.. υποθέτω (συμφωνεί και το ηλεκτρομυογράφημα όπως φαίνεται). Ίσως κάποια θλάση; Κάποια κάκωση τετρακεφάλου;

Επίσης με τις βιταμίνες να είσαι λίγο προσεκτικός γιατί είσαι υγιής και δεν πιστεύω ότι έχεις κάποια έλλειψη. Μην πάθεις καμιά υπερβιταμίνωση, κρίμα είναι :grin:

Trae

Δημοσίευση από Trae » Παρ Ιούλ 28, 2023 3:10 am

Καλησπέρα και πάλι δεν ξέρω πραγματικά τι άλλο να κάνω και πως να συνεχίσω

Trae

Δημοσίευση από Trae » Παρ Ιούλ 28, 2023 3:10 am

Καλή συνέχεια σε όλους

Trae

Δημοσίευση από Trae » Παρ Ιούλ 28, 2023 7:26 pm

Καλησπέρα γνωρίζει κάποιος από εσάς αν βγει καθαρή η μαγνητική εγκέφαλου χρειάζεται να κανείς και μαγνητική αυχένα και θώρακα ; Η νευρολόγος μ είπε ότι δεν χρειάζεται αφού βγήκε καθαρή τιυ εγκεφάλου ; Ξέρω άλλες περιπτώσεις να βγήκε καθαρή έγκεφαλου και αυχένα να έχει ευρήματα ;
Τι έχετε να μ πείτε εσείς με την εμπειρία που έχετε ; Ευχαριστώ

Άβαταρ μέλους
brazil
Επικοινωνία:

Δημοσίευση από brazil » Παρ Ιούλ 28, 2023 7:52 pm

Καλησπέρα Trae.

Δεν γίνεται να γίνει διάγνωση πολλαπλής σκλήρυνσης με καθαρή μαγνητική εγκεφάλου. Ακόμα και τότε, οι εστίες της σκλήρυνσης έχουν πολύ συγκεκριμένη μορφή. Δεν προχωράνε σε άλλες μαγνητικές αν δεν εντοπίσουν εκεί αρκετές εστίες. Ασφαλώς και μπορούν να υπάρχουν ευρήματα σε κάθε μαγνητική, ανάλογα με την πάθηση.

Όπως σου είπαν και άλλοι νωρίτερα, καλύτερα να ρωτήσεις ιατρούς σχετικά με το τι μπορεί να είναι τα συμπτώματα που έχεις. Νομίζω στη θέση σου θα ξεκινούσα με ορθοπεδικό.

Επίσης να προσθέσω κάτι ακόμα. Συνήθως από την εμπειρία μου, τα πρώτα μας συμπτώματα είναι αρκετά συγκεκριμένα, έντονα και επίμονα μέχρι να λάβουμε θεραπεία. Δηλαδή οι περισσότεροι παρουσιάσαμε κάποια υποτροπή που μας έστειλε κατευθείαν στα επείγοντα. Όπως ότι δεν βλέπαμε σε κάποιο σημείο ή βλέπαμε διπλά, χάσαμε αισθαντικότητα σε κάποιο άκρο ή υπήρξε οξύς νευροπαθητικός πόνος, ζαλιζόμασταν σε σημείο να μην μπορούμε να σταθούμε χωρίς βοήθεια κλπ. Αυτό στο λέω διότι διαβάζοντας τα συμπτώματά σου ναι, κάτι νευρολογικό θα σκεφτόμουν κι εγώ αρχικά, αλλά δεν θα πήγαινε το μυαλό μου στη σκλήρυνση. Περισσότερο πως πιέζεται ίσως κάποιο νεύρο. Εσύ όμως περιγράφεις και ζαλάδες, αυτό αρχικά θέλει να το δεις με ΩΡΛ κατά τη γνώμη μου.

Ελπίζω να βοήθησα. Καλή δύναμη, και σου εύχομαι σύντομα να ηρεμήσεις.

agathan
Site Admin

Δημοσίευση από agathan » Παρ Ιούλ 28, 2023 8:03 pm

Παρότι καθήμενη, ορθά εμίλησε η φίλτατη βραζιλιάνα μας! :grin:

Τώρα για να σε βοηθήσω.. αν έχεις ευρύματα στον αυχένα μόνο, μπορώ να σκεφτώ δύο περιπτώσεις αυτή την στιγμή. Ή κάποιο αυχενικό σύνδρομο που θα έχει επηρεάσει διαφορετικά το σώμα του παθόντος. ή σύνδρομο Devic που απ'όσο θυμάμαι είναι πολύ επιθετικό και βάναυσο.
Και στις δύο περιπτώσεις που σκέφτηκα, θα ήσουν για κατεδάφιση, όχι να κουράζεται και να πονάει λίγο το πόδι σου :nose_pick:

Trae

Δημοσίευση από Trae » Παρ Ιούλ 28, 2023 8:28 pm

Ευχαριστώ για τις απαντήσεις σας και που είστε έδω για να στηρίζετε ευχαριστώ

Απάντηση

Επιστροφή στο “Διατροφή Και Συμπληρώματα Διατροφής”

Μέλη σε σύνδεση

Μέλη σε αυτήν τη Δ. Συζήτηση: Δεν υπάρχουν εγγεγραμμένα μέλη και 1 επισκέπτης