Πήγε ο λογιστής μου στην εφορεία, για να πάρει για λογαριασμό μου, απαλλαγή τελών λόγω αναπηρίας για ένα όχημά που έχω στη κατοχή μου. Η απόφαση του ΚΕΠΑ για το ποσοστό αναπηρίας που προσκόμισε, είναι του 2016 και ισχύει εφ΄ όρου ζωής. Παρ΄ όλα αυτά, η εφορεία δεν την δέχτηκε γιατί δεν είναι σύμφωνη (σε διατύπωση και σε κάποιες λεπτομέρειες), με το μεταγενέστερο της ημερομηνίας της απόφασης, ΦΕΚ 5083/Β/04/11/2021. Έτσι μου είπαν (στην εφορεία), ότι πρέπει να επανεκδώσω την απόφαση του ΚΕΠΑ σύμφωνα με το προαναφερόμενο ΦΕΚ.
Έκανα αίτηση στο ΚΕΠΑ για επανέκδοση της απόφασης και μου είπαν ότι ο φάκελος μου θα ξαναπεράσει επιτροπή για να ανασυνταχθεί και αυτή η διαδικασία θα πάρει τρεις μήνες! Μου είπαν όμως να πάρω τηλ. σε ένα μήνα μήπως η απόφαση βγει νωρίτερα.
Συμπέρασμα: όσοι έχετε αποφάσεις ΚΕΠΑ προγενέστερες του 2021 με ισχύ εφ΄ όρου ζωής, πρέπει να τις επανεκδώσετε για να γίνονται δεκτές από τις Δημόσιες Υπηρεσίες σε περίπτωση που σας ζητηθούν (τουλάχιστον αυτό μου ζήτησαν στην εφορεία της Κηφισιάς).
Επανέκδοση παλιάς απόφασης ΚΕΠΑ
- κώστας
- Επικοινωνία:
Επανέκδοση παλιάς απόφασης ΚΕΠΑ
Η μεγαλύτερη ηθική ικανοποίηση, είναι να βλέπεις τη φωτεινότητα που βγάζει ένα ευχαριστημένο πρόσωπο και να ξέρεις ότι κι΄ εσύ έχεις συμβάλλει σ΄ αυτό.
Re: Επανέκδοση παλιάς απόφασης ΚΕΠΑ
Αιώνιο ελληνικό Δημόσιο...

Μέλη σε σύνδεση
Μέλη σε αυτήν τη Δ. Συζήτηση: Δεν υπάρχουν εγγεγραμμένα μέλη και 1 επισκέπτης