Επανέκδοση παλιάς απόφασης ΚΕΠΑ

Θέματα κοινωνικών παροχών όλων των μορφών (συντάξεις, επιδόματα, δήμος - πρόνοια, ΔΕΗ, ΟΤΕ, δίπλωμα οδήγησης ΑμεΑ, κάρτα στάθμευσης, παραχώρηση θέσης στάθμευσης, ΕΟΠΥΥ κλπ)
Απάντηση
Άβαταρ μέλους
κώστας
Επικοινωνία:

Επανέκδοση παλιάς απόφασης ΚΕΠΑ

Δημοσίευση από κώστας » Παρ Σεπ 01, 2023 12:57 pm

Πήγε ο λογιστής μου στην εφορεία, για να πάρει για λογαριασμό μου, απαλλαγή τελών λόγω αναπηρίας για ένα όχημά που έχω στη κατοχή μου. Η απόφαση του ΚΕΠΑ για το ποσοστό αναπηρίας που προσκόμισε, είναι του 2016 και ισχύει εφ΄ όρου ζωής. Παρ΄ όλα αυτά, η εφορεία δεν την δέχτηκε γιατί δεν είναι σύμφωνη (σε διατύπωση και σε κάποιες λεπτομέρειες), με το μεταγενέστερο της ημερομηνίας της απόφασης, ΦΕΚ 5083/Β/04/11/2021. Έτσι μου είπαν (στην εφορεία), ότι πρέπει να επανεκδώσω την απόφαση του ΚΕΠΑ σύμφωνα με το προαναφερόμενο ΦΕΚ.
Έκανα αίτηση στο ΚΕΠΑ για επανέκδοση της απόφασης και μου είπαν ότι ο φάκελος μου θα ξαναπεράσει επιτροπή για να ανασυνταχθεί και αυτή η διαδικασία θα πάρει τρεις μήνες! Μου είπαν όμως να πάρω τηλ. σε ένα μήνα μήπως η απόφαση βγει νωρίτερα.
Συμπέρασμα: όσοι έχετε αποφάσεις ΚΕΠΑ προγενέστερες του 2021 με ισχύ εφ΄ όρου ζωής, πρέπει να τις επανεκδώσετε για να γίνονται δεκτές από τις Δημόσιες Υπηρεσίες σε περίπτωση που σας ζητηθούν (τουλάχιστον αυτό μου ζήτησαν στην εφορεία της Κηφισιάς).
Η μεγαλύτερη ηθική ικανοποίηση, είναι να βλέπεις τη φωτεινότητα που βγάζει ένα ευχαριστημένο πρόσωπο και να ξέρεις ότι κι΄ εσύ έχεις συμβάλλει σ΄ αυτό.

Άβαταρ μέλους
ΣοφίαΟ

Re: Επανέκδοση παλιάς απόφασης ΚΕΠΑ

Δημοσίευση από ΣοφίαΟ » Παρ Σεπ 01, 2023 11:50 pm

Αιώνιο ελληνικό Δημόσιο... :omg: :pissed_off: @onion19@

Απάντηση

Μέλη σε σύνδεση

Μέλη σε αυτήν τη Δ. Συζήτηση: Δεν υπάρχουν εγγεγραμμένα μέλη και 1 επισκέπτης