Αίσθημα καύσους στα άκρα

Οτιδήποτε θέλετε να μοιραστείτε και έχει σχέση με την σκλήρυνση, ή και όχι.
Απάντηση
anna

Αίσθημα καύσους στα άκρα

Δημοσίευση από anna » Κυρ Οκτ 14, 2018 2:30 am

Καλησπέρα σας! Θα είμαι σύντομη επί του θέματος που με απασχολεί, όσο μπορώ. Τον Μάιο έλαβα τη διάγνωση "σύνδρομο λύκου", όπου και ξεκίνησα θεραπεία με πλακενίλ και μία φορά χρειάστηκε να παρω κορτιζόνη. Συνάμα έχω και χασιμότο.

Το καλοκαίρι στη θάλασσα με λίγη έκθεση στον ήλιο είχα έντονα μουδιάσματα στα άκρα, στην αρχή νόμιζα έβρεχε και στη συνέχεια ένιωθα να με διαπερνάει ηλεκτρικό ρεύμα. Αυτό διήρκησε 3 ωρες, όπου εκανα κομπρέσες... Και σταδιακά υποχώρησε μέσα στις επόμενες ημέρες με ελαφριά μουδιάσματα.

Το έπαθα ακόμη μία φορά στο ένα πόδι μόνο όταν το άγγιζα. Έχω περάσει από νευρολόγο, και στην ουσία μου είπε ότι θεωρεί ότι ειναι από στρες λόγω πρόσφατης διάγνωσης του λύκου! Και μακάρι να ειναι από αυτό. Αλλά το στρες μπορει να προκαλέσει όλο αυτό; Ήταν άκρως σοκαριστικό, φλέγονταν τα άκρα μου, νόμιζα πως θα βγει κάτι από μέσα, όπως φουσκάλες. Βέβαια, μου έγραψε μαγνητική, για να κλείσω την πόρτα, όπως χαρακτηριστικά είπε.

Να σημειώσω ότι τα επίπεδα B12 είναι άκρως φυσιολογικά πλέον, αφού παίρνω κάθε μέρα εδώ και 1 χρόνο...

Σας ευχαριστώ πολύ, αν έχει κάποιος παρόμοια εμπειρία ή κάποια συμβουλή παρακαλώ θα με βοηθούσε, γνωρίζοντας βεβαια ότι όλες οι περιπτώσεις είναι διαφορετικές.

Βίκυ

Re: Αίσθημα καύσους στα άκρα

Δημοσίευση από Βίκυ » Κυρ Οκτ 14, 2018 12:05 pm

anna καλώς ήρθες :have_a_nice_day:
Μαγνητική έχεις κανει;
Πήρες αποτελέσματα;
Η ζωή...ειναι ωραία!!!

anna

Δημοσίευση από anna » Κυρ Οκτ 14, 2018 2:07 pm

Όχι περιμένω να κάνω τέλη Νοεμβρίου. Έκλεισα σε νοσοκομείο...

Βίκυ

Δημοσίευση από Βίκυ » Κυρ Οκτ 14, 2018 7:45 pm

Καλά αποτελέσματα
Μέχρι τότε μην ψαχνεις που οφείλεται...μην αναζητας διάγνωση από το internet
Εδώ κάπως έτσι εφτασες,ψάχνοντας... σωστά;;;
Όποιος έχει παρόμοια συμπτώματα με κάποιον που πάσχει απο πολλαπλή σκλήρυνση, δεν σημαινει πως πάσχει και ο ίδιος
Πασχω απο πολλαπλη και μου έχει συμβεί αρκετές φορες,οχι ομως στο βαθμο που περιγραφεις
anna έγραψε:
Κυρ Οκτ 14, 2018 2:30 am
Ήταν άκρως σοκαριστικό, φλέγονταν τα άκρα μου, νόμιζα πως θα βγει κάτι από μέσα, όπως φουσκάλες.
Όλα αυτά, μούδιασμα, ρεύμα,καψίματα, υποχωρουν. Καποιες φορές σύντομα,κάποιες άλλες όχι,με ή χωρίς φαρμακευτική αντιμετωπιση
Σε εμας που πασχουμε απο πολλαπλή μπορεί να οφειλονται σε υποτροπή,κούραση ακόμη και έντονη ψυχική πιεση
Εύχομαι να περάσει γρήγορα και να μην σου ξανασυμβεί
Ψυχραιμία και εδώ ειμαστε :have_a_nice_day:
Η ζωή...ειναι ωραία!!!

agathan
Site Admin

Δημοσίευση από agathan » Κυρ Οκτ 14, 2018 9:16 pm

Γεια σας και χαρά σας! :grin:

Απ'όσο γνωρίζω από τις πρώτες εξετάσεις που βάζει ένας νευρολόγος σε έναν που έχει εμφανίσει κάποια εστία να κάνει, είναι να δουν αν έχει λύκο. Αυτή η πάθηση έχει αρκετά στοιχεία, και παρόμοια συμπεριφορά, που μπορεί να παραπλανήσουν και να φανεί οτι είναι σκλήρυνση.
Το ανέφερες στον γιατρό σου; (υποθέτω κάποιος αιματολόγος;)

Όσο για αυτό που έπαθες... για κάποιους από μας είναι σχεδόν καθημερινό φαινόμενο. Έχω ξυπνήσει στην μέση της νύχτας από αυτό το πράγμα (ουκ ολίγες φορές)!
Είναι πολύ περίεργο αίσθημα, ειδικά τις πρώτες φορές που κάνει την εμφάνιση του. Μετάαα... συνηθίζεις :emojis-13: :emojis-12:
Πολύ πιθανό ο συνδυασμός του λύκου με στρες να στο έκανε. Καθόλου απίθανο.
Ελπίζω να είναι περαστικό! :have_a_nice_day:

Συνήθως βοηθάει να ρίχνω λίγο τους ρυθμούς ή να κάθομαι σε πιο δροσερό μέρος. Μετά από λίγη ώρα υποχωρεί.

υγ. Όπως μου είχε πει και ο ενδοκρινολόγος μου, το ένα αυτοάνοσο φέρνει το άλλο. Όταν έχει ένα, δεν είναι απίθανο να εμφανίσεις κι αλλο. Οπότε το ότι έχεις χασιμότο και λύκο.. δεν είναι τόσο περίεργο...

anna

Δημοσίευση από anna » Κυρ Οκτ 14, 2018 11:43 pm

Σας ευχαριστώ όλους πολύ πολύ για τον χρόνο σας.

Ο ρευματολόγος μού είπε ότι καλό είναι να γίνει MRI προκειμένου να αποκλειστεί η MS., όπως και ο νευρολόγος ότι μπορεί να είναι από λύκο ή έντονο στρες ή και κάποια φωτοευαισθησία. Το διαδίκτυο λέει πολλά, μόνο τους γιατρούς μου συμβουλεύομαι, ενώ είναι νομίζω καλό να ανταλλάσσουμε εμπειρίες μέσα από ομάδες με λίγη απόσταση.

Μόλις μάθω θα σας ενημερώσω. Να είστε όλοι καλά. :emojis-8:

Ευχαριστώ πολύ και πάλι.

Βίκυ

Δημοσίευση από Βίκυ » Τρί Οκτ 16, 2018 12:45 pm

anna έγραψε:
Κυρ Οκτ 14, 2018 11:43 pm
....είναι νομίζω καλό να ανταλλάσσουμε εμπειρίες μέσα από ομάδες ...
Συμφωνώ απολυτα :have_a_nice_day:
Καλά αποτέλεσμα, περιμενουμε νέα σου :have_a_nice_day:
Η ζωή...ειναι ωραία!!!

Απάντηση

Μέλη σε σύνδεση

Μέλη σε αυτήν τη Δ. Συζήτηση: Δεν υπάρχουν εγγεγραμμένα μέλη και 1 επισκέπτης