ΑΠΟΡΙΑ

Οτιδήποτε θέλετε να μοιραστείτε και έχει σχέση με την σκλήρυνση, ή και όχι.
Απάντηση
Mιμικαμ

ΑΠΟΡΙΑ

Δημοσίευση από Mιμικαμ » Πέμ Απρ 06, 2017 10:54 am

¨¨Καλημερα στην παρεα :emojis-1:

Εχω την εξης απορια.....πως γινεται στην υποτροπιάζουσα μορφη της σκληρυνσης, τα οποια συμπτώματα μετα την πάροδο της εξαρσης να εξαφανιζονται, ή να μειώνονται στο ελάχιστο για αρκετα χρονια, ενω στην δευτεροπαθως προιουσα μορφη, να παραμενουν μόνιμα και καθε χρονο να πολλαπλασιάζονται.και να επιδεινώνονται?

Πως ο οργανισμος μας στην υποτροπιάζουσα μορφη, καποια στιγμη αποφασίζει να βάλει φρενο, στα συμπτώματα και να σε αφήσει να ξεκουραστεις για καποια χρόνια, γιατι δεν συμβαινει το ιδιο και στην δευτεροπαθουσα μορφη, αλλα σε παει καροτσακι με μια συνεχη επιδεινωση των συμπτωματων ????

Και αναφέρομαι σε βαρια κινητικα θεματα κατα την διάρκεια της εξαρσης, τα οποια μετα την παροδο καποιων μηνων εξαφανιζονται, αφήνοντας καποια μικρα ισως προβλήματα τα οποια ομως αντιμετωπίζονται...

Άβαταρ μέλους
Ντιανα
Site Admin

Re: ΑΠΟΡΙΑ

Δημοσίευση από Ντιανα » Πέμ Απρ 06, 2017 12:31 pm

Δυστυχως, αυτη ειναι και η δικη μου απορια.... :emojis-16: που με οδηγει και στην καταθλιψη ενιοτε :emojis-21: και στο παραπονο :emojis-18: για την καταραμενη σκληρυνση που μπηκε απροσκλητη στη ζωη μας...
φανταζομαι πως μονο ενας νευρολογος θα μπορουσε να μας εξηγησει... :emojis-9:
if you can't fly, then run.
if you can't run, then walk.
if you can't walk, then crawl.
but whatever you do, you have to keep moving forward

agathan
Site Admin

Δημοσίευση από agathan » Πέμ Απρ 06, 2017 2:38 pm

θα προσπαθησω να σας τα βαλω σε σειρα και με απλα λογια. :nose_pick:
η σκληρυνση εχει 4 μορφες: προιουσα πρωτευουσα και δευτερευουσα, υποτροπιαζουσα και προιουσα-υποτροπιαζουσα, που ειναι συνδυασμος των παραπανω.
βασικο ειναι οτι ειναι πολυ δυσκολο να την διαγνωσουν γιατι υπαρχουν πολλες παραμετροι που παιζουν ρολο και πολλες αλλες ασθενειες που μπορει να εχουν παρομοια συμπεριφορα.
τωρα, η υποτροπιαζουσα ειναι η ποο συνηθισμενη μορφη. η οποια χαρακτηριζεται απο ωσεις, που οπως λες, σου δημιουργει καποιο προβλημα αλλα επανερχεσαι σε ενα μεγαλο ποσοστο αν οχι τελειως (υπαρχουν και σπανιες περιπτωσεις που επανερχεται ελαχιστα, αλλα αυτο ειναι αλλη ιστορια).
γνωριζουμε οτι στατιστικα, κατα μεσο ορο, μετα απο 10 χρονια εχεις 50% πιθανοτητα να περασεις στην δευτερευουσα προιουσα.
και εδω ερχονται οι αποριες σας: γιατι και πως και τι γινεται.
σε καποια απο αυτα δεν ειναι σιγουρες οι απαντησεις.
πρωτα το ανοσοποιητικο εκανε καποιες μικρες επιθεσεις στο ΚΝΣ και σταματουσε, οι γνωστες ωσεις. σε καποιο σημειο αποφασιζει (δεν γνωριζω να υπαρχει εξηγηση) οτι θελει να κανει φουλ επιθεση, αργη ή γρηγορη. το προιουσα σημαινει προοδευτικη, δεν σταματα ποτε, συνεχεια κατι κανει (η φιλολογος ας με διορθωσει).

νομιζω σας απαντησα λιγο στο τι γινεται. καπου εκει αναμεσα υπαρχει και η απαντηση γιατι τα φαρμακα που εχουμε για την μια δεν κανουν για την αλλη...

ελπιζω να μην σας μπερδεψα κι αλλο :emojis-13:

Άβαταρ μέλους
Ντιανα
Site Admin

Δημοσίευση από Ντιανα » Πέμ Απρ 06, 2017 3:07 pm

Να που δεν χρειαστηκαμε τα φωτα του νευρολογου! Ευχαριστουμε Αγγελε, ετσι ειναι, καπως ετσι μου τα εξηγησε και μενα ο νευρολογος μου...και αγγαθανακι δεν εχεις αναγκη απο καμια φιλολογο! :emojis-3:
if you can't fly, then run.
if you can't run, then walk.
if you can't walk, then crawl.
but whatever you do, you have to keep moving forward

Mιμικαμ

Δημοσίευση από Mιμικαμ » Πέμ Απρ 06, 2017 6:11 pm

Αγγελε, σ'ευχαριστω για την λεπτομερη ανάλυσή σου, ναι καπως ετσι τα εχω κι εγω στο μυαλό μου....

Τελικα τι ειναι το ανοσοποιητικό μας, εγκεφαλος ο οποιος λειτουργει κατα το δοκούν, το ριχνει δηλαδη στην τρελα και αντε τραβήξου εσυ???? ή μηπως ολα γινονται για καποιο λογο, που θα τον μαθουμε στην πορεία της ζωης μας???? μορει και οχι δυστυχως :emojis-21:

agathan
Site Admin

Δημοσίευση από agathan » Πέμ Απρ 06, 2017 6:39 pm

το ανοσοποιητικο συστημα ειναι μια μηχανη που κανει πολυ καλα τη δουλεια της.
ακομα και σε μας, δουλευει "σωστα". το προβλημα ειναι οτι υπαρχει κατι που του ειπε οτι αυτο γυρω απο τα νευρα, μας καθεται στραβα.
αρκετοι κλαδοι ασχολουνται με το τι συμβαινει με τα αυτοανοσα, νευροεπιστημες, ανοσολογια, επιδημιολογια, γενετικη. δεν εχουν βρεθει πολλες απαντησεις στο τι το πυροδοτει ή τι το κανει να εμφανιστει. αυτος ειναι και ενας απο τους βασικους λογους που δεν σου υπαρχει το μαγικο χαπι ή ενεση που στο εξαφανιζει. οταν σε βαλουν σε σκοτεινο δωματιο και σου πουν αναψε το διακοπτη, πας ψαχνοντας και θα κουτουλησεις οτι βρεις μπροστα σου.
ακομα και οι θεραπειες που εχουμε, αυτο που κανουν ειναι να σου μειωνουν τις ωσεις και να σε σταθεροποιουν για να μην παθεις χειροτερα. γιατι; γιατι μεχρι στιγμης αυτο ειναι δυνατο να κανουμε.

kely

Δημοσίευση από kely » Πέμ Απρ 06, 2017 8:42 pm

Αγγελε ήσουν πολύ κατατοπιστικός απο το 2009 που ξεκίνησε η περιπέτεια μου κάθε χρόνο έχανα πράγματα χωρίς καν να το καταλαβαίνω δηλαδή κάθε πέρσι και καλύτερα ουτε φαρμακευτικές αγωγές ούτε τίποτα δεν την φρέναρε την
<< φίλη μας >> μπερδεύτηκαν τα << καλώδια >> και άντε ξεμπέρδευε........... :emojis-16:

Απάντηση

Μέλη σε σύνδεση

Μέλη σε αυτήν τη Δ. Συζήτηση: Δεν υπάρχουν εγγεγραμμένα μέλη και 1 επισκέπτης