Άυλη συνταγογράφηση

Οτιδήποτε θέλετε να μοιραστείτε και έχει σχέση με την σκλήρυνση, ή και όχι.
Απάντηση
Βίκυ
Δημοσιεύσεις: 1381
Εγγραφή: Τετ Μαρ 15, 2017 9:35 pm

Άυλη συνταγογράφηση

Δημοσίευση από Βίκυ » Σάβ Μαρ 28, 2020 8:42 pm

Άυλη συνταγογράφηση από το σπίτι
Με την άυλη συνταγογράφηση φαρμάκων, μπορείτε να λαμβάνετε ηλεκτρονικά τις συνταγές σας από τον γιατρό, χωρίς καμία εκτύπωση. Μπείτε στο αντίστοιχο ιστότοπο του gov.gr, ακολουθήστε τα βήματα και πηγαίνετε στο φαρμακείο να παραλάβετε τα φάρμακά σας σε συνεννόηση με το γιατρό σας και το φαρμακοποιό.
Τα βήματα

Συνδεθείτε στο Σύστημα ηλεκτρονικής συνταγογράφησης με τους κωδικούς πρόσβασης στο Taxisnet ή τους κωδικούς που σας έχει δώσει ο οικογενειακός σας γιατρός.
Δηλώστε ότι επιθυμείτε άυλη συνταγογράφηση.
Συμπληρώστε τη διεύθυνση του ηλεκτρονικού σας ταχυδρομείου (email) ή τον αριθμό του κινητού σας τηλεφώνου.
Στη συνέχεια, τα στοιχεία των συνταγών σας θα στέλνονται με email ή sms στο κινητό σας.

Η νέα διαδικασία είναι προαιρετική. Ο γιατρός θα μπαίνει στην πλατφόρμα e-prescription.gr, όπου θα καταχωρεί τη συνταγή με τον ίδιο τρόπο που το έκανε μέχρι τώρα. Πλην όμως, όταν πρόκειται για πολίτες που έχουν επιλέξει την άυλη συνταγογράφηση, αντί να την εκτυπώσει θα αποστέλλει τον κωδικό της με SMS ή/και με e-mail. Ταυτόχρονα, η συνταγή θα συσχετίζεται με τον ΑΜΚΑ του ασθενούς.

Η εκτέλεση της συνταγής από τον φαρμακοποιό θα γίνεται πάλι μέσω της πλατφόρμας e-prescription.gr μόνο με τον κωδικό που έχει αποσταλεί από το γιατρό στον ασθενή. Σε περίπτωση, δε, που το μήνυμα έχει χαθεί ή για οποιονδήποτε λόγο ο ασθενής δεν έχει πρόσβαση σε αυτό, η συνταγή θα μπορεί να εντοπίζεται και να εκτελείται μέσω του ΑΜΚΑ. Μόλις η διαδικασία ολοκληρωθεί επιτυχώς, ο πολίτης θα ενημερώνεται για αυτό με SMS ή/και e-mail.

EΡΤ1-Ρεπορτάζ: Κάτια Αντωνιάδη
πηγη:https://www.ert.gr/frontpage/ayli-synta ... -to-spiti/
Υπαρχει και βιντεο με τα βηματα,δειτε το πατωντας στον παραπανω συνδεσμο
Η ζωή...ειναι ωραία!!!

Απάντηση

Μέλη σε σύνδεση

Μέλη σε αυτήν τη Δ. Συζήτηση: Bing [Bot] και 3 επισκέπτες