Φάρμακο είναι πιθανόν να καθυστερεί την έναρξη συμπτωμάτων πολλαπλής σκλήρυνσης

Απάντηση
Άβαταρ μέλους
Ντιανα
Site Admin
Δημοσιεύσεις: 3047
Εγγραφή: Παρ Μαρ 10, 2017 8:22 pm
Τοποθεσία: στην ♥ της Ελλαδας

Φάρμακο είναι πιθανόν να καθυστερεί την έναρξη συμπτωμάτων πολλαπλής σκλήρυνσης

Δημοσίευση από Ντιανα » Κυρ Μάιος 14, 2023 5:13 pm

Eρευνητές διαπίστωσαν ότι όσοι λάμβαναν teriflunomide είχαν 72% χαμηλότερο κίνδυνο εμφάνισης συμπτωμάτων έναντι αυτών που έλαβαν placebo.

Το φάρμακο teriflunomide μπορεί ενδεχομένως να καθυστερήσει τα πρώτα συμπτώματα σε ανθρώπους των οποίων η μαγνητική τομογραφία δείχνει σημάδια πολλαπλής σκλήρυνσης, παρόλο που ακόμα δεν έχουν συμπτώματα.

Η προκαταρκτική έρευνα θα παρουσιαστεί στο συνέδριο της American Academy of Neurology.

Τo Ακτινολογικά Μεμονωμένο Σύνδρομο διαγιγνώσκεται σε ανθρώπους που δεν έχουν συμπτώματα πολλαπλής σκλήρυνσης αλλά που έχουν αλλοιώσεις στον εγκέφαλο ή τη σπονδυλική στήλη, παρόμοιες με αυτές της πολλαπλής σκλήρυνσης.

Η Christine Lebrun Frenay, του University Hospital of Nice, δήλωσε ότι όσο πιο γρήγορα κάποιος ακολουθήσει αγωγή για πολλαπλή σκλήρυνση τόσο μεγαλύτερες είναι οι πιθανότητες καθυστέρησης της βλάβης στη μυελίνη-κάτι που μειώνει τον κίνδυνο μόνιμης νευρολογικής βλάβης.

Η έρευνα περιέλαβε 89 ανθρώπους με Ακτινολογικά Μεμονωμένο Σύνδρομο. Στους μισούς χορηγήθηκαν 14 mg teriflunomide καθημερινά και στους υπόλοιπους placebo. Παρακολουθήθηκαν έως 2 χρόνια.
Κατά τη διάρκεια της έρευνας, 8 άνθρωποι που έλαβαν το φάρμακο εμφάνισαν συμπτώματα πολλαπλής σκλήρυνσης σε σύγκριση με 20 που έλαβαν placebo.

Μετά από προσαρμογή άλλων παραγόντων, οι ερευνητές διαπίστωσαν ότι όσοι λάμβαναν teriflunomide είχαν 72% χαμηλότερο κίνδυνο εμφάνισης συμπτωμάτων έναντι αυτών που έλαβαν placebo.

Η Lebrun Frenay δήλωσε ότι τα ευρήματα υποδεικνύουν ότι έγκαιρη παρέμβαση με teriflunomide ενδεχομένως μπορεί να είναι ωφέλιμη σε όσους διαγιγνώσκονται με Ακτινολογικά Μεμονωμένο Σύνδρομο, την προσυμπτωματική φάση της νόσου. Όμως χρειάζεται περισσότερη έρευνα σε μεγαλύτερες ομάδες για να επιβεβαιωθούν τα ευρήματα.
if you can't fly, then run.
if you can't run, then walk.
if you can't walk, then crawl.
but whatever you do, you have to keep moving forward

Απάντηση

Μέλη σε σύνδεση

Μέλη σε αυτήν τη Δ. Συζήτηση: Δεν υπάρχουν εγγεγραμμένα μέλη και 1 επισκέπτης