Νέο σύμπτωμα
Re: Νέο σύμπτωμα
Το περπάτημά μου, αν λέγεται περπάτημα, είναι μόνο με μπαστούνι, σούρνοντας τα πέλματα, με αποτέλεσμα να βρίσκω όλο εμπόδια. Δεν βγαίνω έξω και γιατί φοβάμαι τις ανωμαλίες αλλά και γιατί δεν έχω δύναμη. Οι πατούσες μου είναι σαν κάκτοι, το δάχτυλο δυσκολεύεται να μπει σε παπούτσι αφού είναι δύσκαμπτο, μαγκωμένο και "ανήσυχο" λόγω σπαστικότητας και κλόνου. Αυτά, λοιπόν... 
Α, ξέχασα και την ακράτεια
Νευρογενής κύστη, λέει... Μέχρι χάπια για τον προστάτη παίρνω

α... ειναι πιο περιπλοκα τα πραγματα...

- κώστας
- Επικοινωνία:
Σοφία, η μόνη λύση με την ακράτεια όταν θέλεις να βγεις έξω, είναι ο αυτοκαθετηριασμός. Ακούγεται φοβηστικό αλλά είναι απλή και τελείως ανώδυνη διαδικασία. Από την εταιρεία που θα προμηθευτείς τους καθετήρες, έρχονται και σου δείχνουν πως θα τον τοποθετείς. Το μόνο αρνητικό είναι ότι πρέπει να έχεις δεμένο στο καλάμι οποιουδήποτε ποδιού σε βολεύει, έναν ουροσυλλέκτη, τον οποίο ελέγχεις τακτικά για να τον αδειάζεις όταν γεμίσει. Αυτό γίνεται εύκολα σε μια τουαλέτα γιατί στο κάτω μέρος του έχει κάνουλα. Η χωρητικότητα του ουροσυλλέκτη περιπάτου είναι 500 ml, ενώ του αντίστοιχου για χρήση στο σπίτι 750 ml. Το άδειασμα για να μην τον λύνεις από το πόδι, γίνεται σε μια «πάπια» που κουβαλάς μαζί σου. Είναι κάποια διαδικασία δε λέω αλλά σου επιτρέπει να πας σε μια καφετέρια ή ένα ταβερνάκι χωρίς το άγχος της ακράτειας. Προϋπόθεση βέβαια είναι να φοράς πάντα παντελόνι για να κρύβει τον ουροσυλλέκτη αλλά αυτό δεν μου φαίνεται να σε πειράζει και πολύ. Άντε και καλές βόλτες!
Η μεγαλύτερη ηθική ικανοποίηση, είναι να βλέπεις τη φωτεινότητα που βγάζει ένα ευχαριστημένο πρόσωπο και να ξέρεις ότι κι΄ εσύ έχεις συμβάλλει σ΄ αυτό.
Καλόοοοοο!
Οι ουρολοιμώξεις, όμως;
Να το διακινδυνέψω;;;;;;
Κώστα, πάλι δεν είναι κατάλληλη ώρα για μήνυμα, αλλά δεν μπορώ με τίποτα να συνδεθώ από το τηλέφωνο κι ας είναι ενεργό το Ιστορικό. Προσπαθώ να κάνω καινούργια εγγραφή αλλά γράφει πως το μέιλ (μου) ήδη χρησιμοποιείται
Κώστα, πάλι δεν είναι κατάλληλη ώρα για μήνυμα, αλλά δεν μπορώ με τίποτα να συνδεθώ από το τηλέφωνο κι ας είναι ενεργό το Ιστορικό. Προσπαθώ να κάνω καινούργια εγγραφή αλλά γράφει πως το μέιλ (μου) ήδη χρησιμοποιείται
- κώστας
- Επικοινωνία:
Δεν θα τον φοράς συνέχεια. Μόνο αν θέλεις να βγεις.
Απ΄όσο γνωρίζω, τα ούρα όταν πρωτοβγαίνουν, είναι καθαρά. Ο κίνδυνος με τους καθετήρες γενικά, είναι, οι τυχόν επιστροφές ούρων μέσω του σωλήνα ή η ημιτελής ούρηση με συνέπεια την μη πλήρη εκκένωση της κύστης. Τότε αναπτύσσονται βακτήρια που προκαλούν την ουρολοίμωξη. Στην περίπτωση μας, με τη συχνουρία που έχουμε, ο κίνδυνος αυτός περιορίζεται ή εξαλείφεται εντελώς. Θέλει όμως προσοχή στο άδειασμα του ουροσσυλέκτη να γίνεται επιμελώς, γιατί αν γεμίσει, τα ούρα που εγκλωβίζονται στον σωλήνα επιστρέφουν και τότε άνδρες ή γυναίκες παθαίνουμε ουρολοίμωξη (ο ουροσυλλέκτης έχει βαλβίδα αντεπιστροφής).
Για το κινητό, ίσως ο agathan μπορεί να βοηθήσει.
Απ΄όσο γνωρίζω, τα ούρα όταν πρωτοβγαίνουν, είναι καθαρά. Ο κίνδυνος με τους καθετήρες γενικά, είναι, οι τυχόν επιστροφές ούρων μέσω του σωλήνα ή η ημιτελής ούρηση με συνέπεια την μη πλήρη εκκένωση της κύστης. Τότε αναπτύσσονται βακτήρια που προκαλούν την ουρολοίμωξη. Στην περίπτωση μας, με τη συχνουρία που έχουμε, ο κίνδυνος αυτός περιορίζεται ή εξαλείφεται εντελώς. Θέλει όμως προσοχή στο άδειασμα του ουροσσυλέκτη να γίνεται επιμελώς, γιατί αν γεμίσει, τα ούρα που εγκλωβίζονται στον σωλήνα επιστρέφουν και τότε άνδρες ή γυναίκες παθαίνουμε ουρολοίμωξη (ο ουροσυλλέκτης έχει βαλβίδα αντεπιστροφής).
Για το κινητό, ίσως ο agathan μπορεί να βοηθήσει.
Η μεγαλύτερη ηθική ικανοποίηση, είναι να βλέπεις τη φωτεινότητα που βγάζει ένα ευχαριστημένο πρόσωπο και να ξέρεις ότι κι΄ εσύ έχεις συμβάλλει σ΄ αυτό.
Δυστυχώς, έτσι είναι... Η κύστη μου δεν αδειάζει, με αποτέλεσμα να νιώθω συνέχεια την ανάγκη για τουαλέτα.
- κώστας
- Επικοινωνία:
Ίσως να μην έχεις πρόβλημα με το άδειασμα της κύστης. Η συχνουρία είναι σύνηθες σύμπτωμα της σκλήρυνσης. Ένας ουροδυναμικός έλεγχος θα το δείξει και τότε ο ουρολόγος θα μπορέσει να σε κατευθύνει σωστά.
Έχω κάνει κι απ' αυτόν! Δις, παρακαλώ. Ναι, σύμπτωμα της σκλήρυνσης η συχνουρία αλλά και ατελής ούρηση. Έχω πάρει χάπια για τον προστάτη
χωρίς ιδιαίτερα αποτελέσματα. Τα έχω σταματήσει για λίγο
Όμως έχω και σύνδρομο ευερέθιστου εντέρου που επιδεινώνει την ανάγκη ούρησης λόγω τυμπανισμού
Και εις άλλα με υγεία! Πάντως έψαξα για τον αυτοκαθετηριασμό. Ε, καλά, μην περιμένεις να τον κάνω τρέχοντας! Θέλω τον χρόνο μου για να ξυπνήσω 

Μέλη σε σύνδεση
Μέλη σε αυτήν τη Δ. Συζήτηση: Δεν υπάρχουν εγγεγραμμένα μέλη και 1 επισκέπτης