Έχω?????

Οτιδήποτε θέλετε να μοιραστείτε και έχει σχέση με την σκλήρυνση, ή και όχι.
Roulax

Έχω?????

Δημοσίευση από Roulax » Πέμ Φεβ 01, 2024 12:23 pm

:emojis-17: η ιστορία μου ξεκινάει περίπου 2 μήνες πριν.... Μέχρι και σήμερα δεν έχει διευθέτηθεί επαρκως..
Να συστηθώ λέγοντας ότι είμαι η ρούλα 36 ετών και χάρηκα για τη γνωριμία έστω και διαδικτυακά!!
Πριν περίπου δύο μήνες ξεκίνησαν κάποια ελαφριά μουδιάσματα στα χέρια...((κυρίως στο αριστερό))
Στην συνέχεια τα μουδιάσματα απλώθηκαν σε όλο το σώμα... Κεφάλι πόδια κτλ.....
Μαζί με τα μουδιάσματα υπαρχει και ένας ελαφρύς πονοκέφαλος όπως και όραση θολή...!!!
Όλα αυτά τα συμπτώματα που σας περιγράφω δεν είναι έντονα... Και δεν είναι συνεχόμενα..!!
Έρχονται και φεύγουν κρατάνε λίγο .. κάθε μέρα..η μέρα παρά μέρα όχι όμως συνεχόμενα δηλαδή δεν κρατούν πάνω από ένα τέταρτο...
Έρχεται ένα μούδιασμα μέσα στη μέρα κρατάει 5 λεπτά σταματάει.. την ίδια μέρα το απόγευμα θα μουδιάσω ξανά για άλλα δύο λεπτά θα σταματήσει.. και κάπως έτσι είναι τα πράγματα κάθε μέρα εδώ και περίπου δύο μήνες....
Επισκέφθηκα ένα νευρολόγο .. με εξέτασε κλινικα.... μου έκανε ηλεκτρομυογράφημα και μου είπε ότι ήταν όλα okay...με έβαλε να κάνω μαγνητική εγκεφάλου και αυχένα...
Έκανα χωρίς σκιαγραφικό ο αυχένας έδειξε μόνο δισκοκήλες....
Ο εγκέφαλος έδειξε μία εστία αριστερά....
Δεν γνωρίζω περισσότερες λεπτομέρειες γιατί έχω κλεισει να κάνω μαγνητική την επόμενη εβδομάδα και με σκιαγραφικό για μία σαφή ολοκληρωμένη εικόνα.....
Λόγω θολής όρασης ((καποιες στιγμες μέσα στη μέρα)) επισκέφθηκα οφθαλμίατρο έκανα πλήρη οφθαλμολογική εξέταση και βυθοσκόπηση και δεν βρέθηκε κάτι.....
Περίπου την ίδια περίοδο που ξεκίνησαν τα μουδιάσματα η όραση κτλ... Διαγνώστηκα με χασιμότο και προδιαβήτη τα οποία ""νοσήματα ""με χάπια προσπαθώ να ελέγξω.
Η βιταμίνη 12 ειναι 535
Η βιταμίνη d είναι 11
Και η ανοσοσφαιρίνη igg στην εξέταση αίματος είναι 1371.
Εννοείται ότι δεν είμαστε γιατροί και ότι θα πρέπει να κάνω ολοκληρωμένα τη μαγνητική μου για να μπορέσω να πάρω κάποιες απαντήσεις απλά θα ήθελα μία γνώμη και τη δική σας άποψη με βάση όλα αυτά που εσείς γνωρίζετε....
Θα μπορούσε να είναι σκλήρυνση?
Σε ευχαριστώ πολύ εκ των προτέρων!

Άβαταρ μέλους
brazil
Επικοινωνία:

Re: Έχω?????

Δημοσίευση από brazil » Παρ Φεβ 02, 2024 12:14 pm

Καλημέρα Ρούλα!

Εννοείται ναι πως δεν μπορούμε να πούμε και πολλά αλλά για σκλήρυνση υπάρχουν εστίες στον εγκέφαλο που φαίνονται και χωρίς σκιαγραφικό. Το σκιαγραφικό χρειάζεται μόνο για να δουν αν κάποια από αυτές βρίσκεται σε ενεργή φάση, που είναι πιθανότερο να δώσει συμπτώματα.

Τα συμπτώματα της υποτροπιάζουσας – διαλείπουσας σκλήρυνσης (ο πιο συχνός τύπος σκλήρυνσης στην αρχή), συνήθως είναι μόνιμα για ένα διάστημα. Για παράδειγμα 4 μήνες εφόσον δεν λάβουμε κορτιζόνη.

Δεν έχω ιδέα τι μπορούν να προκαλέσουν το χασιμότο και η προδιαβητική φάση.

Ελπίζω λίγο να σε "ηρέμησα" για την σκλήρυνση. Όπως φαντάζομαι και οι νευρολόγοι. Ακούγεται πολύ κουραστικό να σε ταλαιπωρούν όλα αυτά τα συμπτώματα ξαφνικά. Εύχομαι να βρεις σύντομα τη λύση!

Roulax

Δημοσίευση από Roulax » Παρ Φεβ 02, 2024 12:43 pm

Ευχαριστώ πάρα πολύ για την απάντηση!!!
Η αλήθεια είναι ότι τα συμπτώματα ήρθαν ξαφνικά...εδώ κ δύο μήνες...έχω μπερδευτεί έχω αγχωθεί κ ξέρω ότι όλο αυτό δεν βοηθάει...ζω σε νησί οι επιλογές γιατρών κτλ δεν είναι πολλές :)
Ο ιδιώτης γιατρός ο οποίος με παρακολουθεί μου είπε ότι θέλει να δει την ολοκληρωμένη μαγνητική μου αυχένα κ θώρακα με το σκιαγραφικό για αν δούμε αυτή η εστία τι ακριβώς είναι (( αν είναι ενεργή κτλ))..
Στον googloγιατρο που εχω ψάξει ..(( κακώς)) το ξέρω... Η αλήθεια είναι ότι διαβάζω πώς τα συμπτώματα της σκλήρυνσης τις περισσότερες φορές ακόμα και στα αρχικά σταδια είναι πιο επίμονα... Δηλαδή κρατούν συνεχόμενα 24ωρα....
Εγώ ένα τέτοιο σύμπτωμα συνεχόμενο δεν έχω αυτό το δίμηνο....
Υπάρχουν μουδιάσματα στο σώμα κάποιοι πονοκέφαλοι.. και θολή όραση... Αλλά κάποιες στιγμές μέσα στη μέρα κρατούν λίγο φεύγουν και ξαναέρχονται....
Έχω διαβάσει για την οσφυο νωτιεα παρακέντηση... Σε ποιες περιπτώσεις γίνεται??
Υπάρχει δηλαδή περίπτωση να την κάνω και εγώ ?
Γίνεται είτε οι εστίες είναι ενεργές είτε όχι είτε υπάρχουν συμπτώματα είτε όχι??

Άβαταρ μέλους
κώστας
Επικοινωνία:

Δημοσίευση από κώστας » Παρ Φεβ 02, 2024 12:56 pm

Για σου Ρούλα και από μένα. Δεν έχω να προσθέσω κάτι παραπάνω από την Brazil που μ΄έχει καλύψει πλήρως. Θα σου πω μόνο πως η νέα μαγνητική με σκιαγραφικό δεν θ΄αλλάξει την συνολική εικόνα σε τόσο σύντομο χρονικό διάστημα από την προηγούμενη. Απλά θα δείξει αν η εστία που έχεις, είναι ενεργή ή όχι.
Σε ότι αφορά την παρακέντηση γίνεται συνήθως όταν υπάρχει σοβαρή υποψία ότι ίσως έχεις σκλήρυνση και η μαγνητική δείχνει περισσότερες εστίες.

Σημ. Ενεργή εστία = προσλαμβάνει σκιαγραφικό.
Η μεγαλύτερη ηθική ικανοποίηση, είναι να βλέπεις τη φωτεινότητα που βγάζει ένα ευχαριστημένο πρόσωπο και να ξέρεις ότι κι΄ εσύ έχεις συμβάλλει σ΄ αυτό.

Roulax

Δημοσίευση από Roulax » Παρ Φεβ 02, 2024 1:03 pm

Μία εστία μπορεί να μην είναι κ τίποτα???? (( Σε συνδυασμό με αυτά τα συμπτώματα))

Άβαταρ μέλους
κώστας
Επικοινωνία:

Δημοσίευση από κώστας » Παρ Φεβ 02, 2024 1:40 pm

Σε κάποιες γνωματεύσεις μαγνητικών αναφέρεται η ύπαρξη παθολογίας χαρακτηριζόμενης με τον όρο “μη ειδικές εστίες”.

Ο όρος “μη ειδικός” χρησιμοποιείται ευρέως στην νευροακτινολογία αλλά και γενικότερα στην Ιατρική. Το “μη ειδικό” εργαστηριακό εύρημα ή σύμπτωμα είναι εκείνο που έχει πολλά ενδεχόμενα αίτια και επομένως δεν μπορεί να αποδοθεί με σημαντικό βαθμό βεβαιότητας σε μία συγκεκριμένη πάθηση ή νοσολογική οντότητα.

Για παράδειγμα, το αίσθημα καταβολής αποτελεί ένα σύνηθες μη ειδικό σύμπτωμα, καθώς μπορεί να οφείλεται σε αναιμία, λοίμωξη, καρδιακή ανεπάρκεια, κατάθλιψη, κτλ. Κατ’ αντιστοιχία, οι ολιγάριθμες εστίες πχ στη λευκή ουσία του εγκεφάλου αποτελούν ένα αντίστοιχο μη ειδικό εύρημα, διότι τα πιθανά αίτια ποικίλλουν.

Αλλά ας μην αρχίσουμε καλύτερα τις πολύ επιστημονικές και εξειδικευμένες πληροφορίες αφού δεν είμαστε γιατροί και το μόνο που θα καταφέρουμε είναι να αγχωθούμε παραθέτοντας άχρηστες με την περίπτωσή σου πληροφορίες. Άσε τον γιατρό σου να αξιολογήσει τις μαγνητικές σου και να σε καθοδηγήσει. Αν έχεις όμως την δυνατότητα, πάρε και μια δεύτερη γνώμη. Πρόσεξε, μην αρχίσεις να ρωτάς διάφορους γιατρούς γιατί θα αγχωθείς και προβληματιστείς χωρίς λόγο.

Κατά την άποψή μου, σημαντικό ρόλο παίζει και η διάγνωση της μαγνητικής, ιδιαίτερα όταν πέρα από την επιστημονική περιγραφή και ανάλυση, συνοδεύεται και από εκτίμηση του ακτινολόγου για τα ευρήματά της.
Η μεγαλύτερη ηθική ικανοποίηση, είναι να βλέπεις τη φωτεινότητα που βγάζει ένα ευχαριστημένο πρόσωπο και να ξέρεις ότι κι΄ εσύ έχεις συμβάλλει σ΄ αυτό.

Άβαταρ μέλους
brazil
Επικοινωνία:

Δημοσίευση από brazil » Παρ Φεβ 02, 2024 2:09 pm

Καλησπέρα και πάλι. Ναι, μια εστία μπορεί να είναι από διάφορες αιτίες, άλλωστε για την πολλαπλή σκλήρυνση νομίζω πως απαιτείται ένας αριθμός συγκεκριμένου τύπου εστιών και άνω για να γίνει διάγνωση. Ορισμένες εστίες επίσης εξαφανίζονται.

Η παρακέντηση δεν είναι απαραίτητη πλέον για να βγει διάγνωση - σε αντίθεση με τα πρωτόκολλα που ακολουθούσαν παλαιότερα. Γίνεται μόνο όταν δεν είναι οι ιατροί σίγουροι για την πάθηση, δηλαδή βρίσκονται ανάμεσα σε διαφορετικές γνωματεύσεις και έτσι βοηθά να συγκεκριμενοποιήσουν.

Άβαταρ μέλους
ΣοφίαΟ

Δημοσίευση από ΣοφίαΟ » Παρ Φεβ 02, 2024 11:55 pm

Εγώ, απ' τη μεριά μου, θα σου ευχηθώ καλώς ήρθες στην πιο τέλεια παρέα, Roulax!!! Οι πληροφορίες και οι συμβουλές που σου έδωσαν οι δύο συνοδοιπόροι μου σ' αυτό το τόσο ιδιαίτερο ταξίδι που κάνουμε με τη σκλήρυνση δεν επιδέχονται καμία προσθήκη από μένα! Το μόνο που θα πω είναι πως δεν έχει χρειαστεί μέχρι τώρα να κάνω παρακέντηση (λεπτομέρειες για το "ποιόν μου"😁😁😁 υπάρχουν στις δημοσιεύσεις μου). Θα περιμένουμε νέα σου μετά την ολοκλήρωση του ελέγχου. Σού εύχομαι τα καλύτερα! @onion24@

agathan
Site Admin

Δημοσίευση από agathan » Δευ Φεβ 05, 2024 9:47 pm

Καλησπέραααααα :nose_pick:

Λοιπόν... όλα προχωρούν βάσει κριτηρίων Mc Donald. Πριν κάποιες δεκαετίες, η παρακέντηση έπαιζε πιο σημαντικό ρόλο. Τώρα πια όχι. Κοινώς, άμα έχουν μείνει να ξίνουν το κεφάλι τους για να βρουν τι έχεις και δεν βγάζουν άκρη, λένε "ρε ας το κάνουμε και αυτό. μπας και βγάλουμε άκρη τι έχει τουτη δω!" (όπως στα είπαν και παραπάνω) :grin:

Τώρα γω θα ρωτήξω. Την/τον ενδοκρινολόγο την/τον ρώτησες; :nose_pick:
Μήπως είναι από τον θυροειδή όλα αυτά ή από την αγωγή που πιθανόν να παίρνεις και τζάμπα σκάμε; :nose_pick:

ένα χελιδόνι δεν φέρνει την άνοιξη, ούτε μια εστία την σκλήρυνση... λεω γω τωρα με το φτωχό μου το μυαλό :emojis-11:

Roulax

Δημοσίευση από Roulax » Δευ Φεβ 05, 2024 9:55 pm

:emojis-1: καλησπέρα!!!!!
Όχι τον ενδοκρινολόγο δεν τον έχω ρωτήσει.... Δεν θεώρησα ότι τόσα μουδιάσματα σε όλο το σώμα θα μπορούσαν τόσο να συνδέονται με το χασιμότο...
Είπα να κάνω την μαγνητική ολοκληρωμένα με σκιαγραφικό να δούμε αυτήν εστια ...κ μετά να ψαχτω στα υπόλοιπα αν δεν βγει άκρη.... Έχω κ δισκοκήλη μου είπαν....μήπως είναι από αυτό... Έχω λίγο τρομοκρατηθεί όλα τα συμπτώματα μου ταιριάζουν τόσο με της σκλήρυνσης....κ έχω πάθει εμμονή 😭 τουλάχιστον να ξέρω τι γίνεται κ ότι είναι να το αντιμετωπίσω....
Την πέμπτη να κάνω την μαγνητική....
Σας ευχαριστώ κ πάλι ΟΛΟΥΣ όσους μου απαντήσατε βρε παιδιά

Απάντηση

Μέλη σε σύνδεση

Μέλη σε αυτήν τη Δ. Συζήτηση: Δεν υπάρχουν εγγεγραμμένα μέλη και 1 επισκέπτης