5o quiz: Προβλήματα όρασης

Απάντηση

Ποιο από τα παρακάτω προβλήματα όρασης έχουν παρουσιαστεί στην πορεία σας με την σκλήρυνση;

Το δημοψήφισμα λήγει την Πέμ Ιουν 04, 2026 8:38 pm

θολή όραση (Οπτική Νευρίτιδα)
2
20%
Διπλωπία/Διπλή όραση
0
Δεν υπάρχουν ψήφοι
Πόνος κατά την κίνηση των ματιών σας
1
10%
Απώλεια ζωντάνιας χρώματος (Τα χρώματα φαίνονται ξεθωριασμένα)
1
10%
Ακούσια αναπήδηση ή ταλάντωση των ματιών (Νυσταγμός)
2
20%
Θολότητα ή σκίαση (Σαν να κοιτάτε μέσα από ένα βρώμικο παράθυρο)
1
10%
Προσωρινή απώλεια όρασης με υψηλή θερμοκρασία ή άσκηση-γυμναστική(Φαινόμενο Uhthoff)
1
10%
Βλεφαρόπτωση
0
Δεν υπάρχουν ψήφοι
Καμία / Η όρασή μου δεν έχει επηρεαστεί
1
10%
Άλλο
1
10%

Σύνολο ψήφων: 10

agathan
Site Admin

5o quiz: Προβλήματα όρασης

Δημοσίευση από agathan » Πέμ Μάιος 28, 2026 8:38 pm

Ξαναρχιζουμε τα quiz και ξεκιναω με ενα δυσκολο για μένα θέμα...

Η όραση μου εχει περάσει πάρα πολλά από την πάθηση από την αρχή. Όλα είχαν ξεκινήσει με οπτική νευρίτιδα, που έβλεπα πολύ θολά από το δεξί μάτι και πονούσε όλη η δεξια πλευρά, και το κοκκινο το έβλεπα σαν καφέ.
Μετά άφησε μόνιμο πρόβλημα, που έχω ούτως ή άλλως μειωμένη όραση (και στα δύο μάτια, που είχε παραξενέψει και τους γιατρούς) αλλά όταν έχει ζέστη ή κάνω γυμναστική θολώνουν πολύ περισσότερο όλα.
Επίσης τα τελευταία χρόνια έχω νυσταγμό στο αριστερό μάτι, αν και φαίνεται να έχει υποχωρήσει κάπως από τότε που άλλαξα αγωγή. :emojis-9:

Και ναι ολα γίνονται πιο δύσκολο όταν η δουλειά σου είναι μπροστά από μία οθόνη :nose_pick:

Άβαταρ μέλους
brazil
Επικοινωνία:

Re: 5o quiz: Προβλήματα όρασης

Δημοσίευση από brazil » Παρ Μάιος 29, 2026 12:05 pm

Στο "άλλο" που επέλεξα, είναι ότι η μυωπία και ο αστιγματισμός εξακολουθούν να ανεβαίνουν συνεχώς λες και είμαι έφηβη, παρά το γεγονός πως κοντεύω τα 40. Και πως δεν βλέπω πλέον εντελώς καλά παρά τους διορθωμένους φακούς. Μου το αποδίδουν οι οφθαλμίατροι στις πολλές οπτικές νευρίτιδες που έχω περάσει και επειδή ούτως ή άλλως έχουν "πεθάνει" αρκετά οπτικά κύτταρα πριν της ώρας τους. Αναρωτιέμαι αν μετά τα 40 που έρχεται η πρεσβυωπία, σταματήσει τουλάχιστον η μυωπία να τραβά την ανηφόρα. Καλά να είμαστε, θα ενημερώσω :-D

agathan
Site Admin

Re: 5o quiz: Προβλήματα όρασης

Δημοσίευση από agathan » Παρ Μάιος 29, 2026 9:35 pm

Δεν είχα ιδέα ότι οι οπτικές νευρίτιδες επηρεάζουν την μυωπία και τον αστιγματισμό :nose_pick: :faill: :dizzy:

Εγώ είχα ξεκινήσει με οπτική νευρίτιδα και μου έχει αφήσει άλλο θέμα... (ίσως θα πρέπε να είχα βάλει και εγώ το "άλλο")
Σε μία εξέταση που μου έκανε ο οφθαλμίατρος, είδε την κατάσταση του οπτικού νεύρου. Οπότε μου είχε πει το εξής: Στο μέσο άνθρωπο το οπτικό νεύρο έχει μέγεθος περίπου 250 με 300 μικρόμετρα... σε εσένα είναι κάπου στα 60 με 65.

Μέχρι εκείνη την στιγμή νόμιζα ότι φταίει η ζέστη κτλ και δεν βλέπω καλά πολλές φορές... ΑΜ ΔΕ! ΚΟΥΝΙΑ ΠΟΥ ΜΕ ΚΟΥΝΑΓΕ! :emojis-13:

Επίσης, την πρεσβυωπία την φοβάμαι γιατί βρίσκκομαι και γω μια ανάσα από τα 40. Μακριά.. δεν βλέπω... άμα αρχίσω να μην βλέπω και κοντά.. χαθήκαμε! ΕΝΑ ΠΡΑΜΑ ΜΟΥ ΜΕΙΝΕ ΚΑΙ ΜΕΝΑ :emojis-13:

Απάντηση

Επιστροφή στο “Quizzes για όλη την παρέα - και όχι μόνο”

Μέλη σε σύνδεση

Μέλη σε αυτήν τη Δ. Συζήτηση: Δεν υπάρχουν εγγεγραμμένα μέλη και 1 επισκέπτης