7o Quiz: Το δίλημμα των ΚΕΠΑ - #1 Ερώτηση

Ποια είναι η μεγαλύτερη σκέψη που κάνεις πριν περάσεις από την επιτροπή;

Μήπως δεν καταλάβουν πόσο με επηρεάζει η πάθησή μου.
4
36%
Μήπως μου δώσουν μικρότερο ποσοστό από αυτό που δικαιούμαι.
3
27%
Το οικονομικό και τα επιδόματα που εξαρτώνται από την απόφαση.
4
36%
Προσπαθώ να μη σκέφτομαι τίποτα και να το αντιμετωπίσω ψύχραιμα.
0
Δεν υπάρχουν ψήφοι

Σύνολο ψήφων: 11

agathan
Site Admin

Re: 7o Quiz: Το δίλημμα των ΚΕΠΑ - #1 Ερώτηση

Δημοσίευση από agathan » Πέμ Ιούλ 16, 2026 7:19 pm

Νομίζω για το β) που είπες εννοούσαν. Τώρα πρέπει να περιμένω τα αποτελέσματα, να δω τι επιδόματα κτλ δικαιούμαι να πάρω... και βλέπουμε και για αυτό!

Άβαταρ μέλους
Ντιανα
Site Admin

Δημοσίευση από Ντιανα » Πέμ Ιούλ 16, 2026 9:37 pm

Θέλω να αναφερθώ σε κάποια εξέταση που μου έκαναν, ενώ βρισκόμουν ήδη σε αμαξίδιο και με θέματα ακράτειας ούρων.. πέρα από την εξονυχιστική εξέταση, με έβαλαν να σταθώ όρθια να κάνω βήμα ενώ φυσικά δεν περπατούσα, αλλά το εξευτελιστικό ήταν που μου ζήτησαν να κατεβάσω το παντελόνι μου για να δουν αν φοράω πάνα...😡
Πάντως, όταν πήρα το ποσοστό αναπηρίας, μπήκα στον πίνακα αναπληρωτών και διορίστηκα την ίδια χρονιά για 3 χρόνια ως αναπληρώτρια και μετά μόνιμο διορισμό... Αναρωτιέμαι άγγελε μήπως και εσύ ως μαθηματικός μπορείς να το ψάξεις αν ισχύει ακόμα...
if you can't fly, then run.
if you can't run, then walk.
if you can't walk, then crawl.
but whatever you do, you have to keep moving forward

Άβαταρ μέλους
κώστας
Επικοινωνία:

Δημοσίευση από κώστας » Παρ Ιούλ 17, 2026 2:53 pm

Έχω ξεμπλέξει με τα ΚΕΠΑ εδώ και χρόνια, μετά από πάρα πολύ κόπο και πάρα πολλές επανεξετάσεις, γιατί όταν πρωτοξεκίνησα, πέρναγα συνέχεια κάθε δύο χρόνια. Κάποια στιγμή έγινε αυτός ο νόμος ότι θα χορηγείται βεβαίωση εφόρου ζωής κάτω από ορισμένες προϋποθέσεις. Μέχρι τότε όμως είχα περάσει έξι-επτά φορές, ούτε που θυμάμαι πλέον. Οπότε η τωρινή διαδικασία, μου είναι και άγνωστη και μου φαντάζει ένα βουνό μπροστά μου. Δυστυχώς όμως, ίσως χρειαστεί να ξαναπεράσω για τον εξής λόγο. Δυστυχώς η σκλήρυνση από την δεξιά μεριά που είναι και το μεγαλύτερο πρόβλημα, μου 'χει στερήσει ακόμα και την ακοή. Δηλαδή από το δεξί αυτί, έχω τουλάχιστον 95% απώλεια. Και από το αριστερό, δεν ακούω κάποιες συγκεκριμένες συχνότητες. Ακούω βέβαια, αλλά όχι κάποιες συχνότητες. Μου είπαν λοιπόν ότι για να περάσω ΚΕΠΑ, να διεκδικήσω το επίδομα που έχει βγει τώρα για κώφωση, πρέπει κανονικά να έχεις πρόβλημα και στα δύο αυτιά, αλλά επειδή έχω σκλήρυνση, ενδέχεται να μετρήσει διαφορετικά. Χρειάζομαι όμως μια εξέταση που λέγεται προκλητά δυναμικά, την οποία για να την κάνω, είναι ένα βουνό για μένα, γιατί είναι κάτι που δεν γίνεται σε ιδιωτικό ιατρείο, πρέπει να πας σε νοσοκομείο, να πάρεις γνωμάτευση από εκεί. Χωρίς αυτήν, δεν έχω καμία ελπίδα. Και πραγματικά σκέφτομαι αν αξίζει τον κόπο ή όχι, να κάτσω να κάνω όλη αυτή τη διαδικασία, που δεν είμαι σίγουρο ότι θα επιφέρει κάποιο αποτέλεσμα.
Η μεγαλύτερη ηθική ικανοποίηση, είναι να βλέπεις τη φωτεινότητα που βγάζει ένα ευχαριστημένο πρόσωπο και να ξέρεις ότι κι΄ εσύ έχεις συμβάλλει σ΄ αυτό.

agathan
Site Admin

Δημοσίευση από agathan » Παρ Ιούλ 17, 2026 4:59 pm

Ντιανα αυτοι εκει που συναντησες ηταν τουλαχιστον αθλιοι, για να μην πω τιποτα χειροτερο.

Θα πρεπει να το κοιταξω και ελπιζω να με δεχτουν ως διοικητικο προσωπικο ή κάτι αντίστοιχο. Δεν μπαίνω σε αίθουσα για κανενα λόγο :emojis-13:

Κώστα δεν ήξερα οτι σου έχει δημιουργήσει τέτοια προβλήματα... Ακουγεται και μεγάλη ταλαιπωρία να κάνεις την εξέταση. Μετά από αυτό θα έχεις και την ολη υπόθεση με τα ΚΕΠΑ... :dizzy:
Δεν ξερω αν αξιζει τον κόπο, παντως καλό θα ήταν να το κάνεις νομίζω.

υ.γ. Η ηλεκτρονική διαδικασία των ΚΕΠΑ, απ'ότι έχω καταλάβει, είναι πολύ καλύτερη από την παλιά. Ισως για σενα να ισχυει και κατι διαφορετικο, κάποια πιο συντομη διαδικασια, αφού έχεις την εφ'ορου ζωής ήδη

Άβαταρ μέλους
κώστας
Επικοινωνία:

Δημοσίευση από κώστας » Παρ Ιούλ 17, 2026 5:27 pm

Σε ό,τι αφορά την εξέταση από το ΚΕΠΑ, σίγουρα υπάρχει κάτι διαφορετικό ακόμα και να έρθουν στο σπίτι να με τσεκάρουν. Το θέμα είναι ότι δεν υπάρχει περίπτωση να γλιτώσω τα προκλητά δυναμικά, τα οποία είναι το πρόβλημά μου, γιατί προϋποθέτουν εξετάσεις, νοσοκομεία, μετακινήσεις, ειδικά ταξί. Τι να πω. Από την άλλη, είκοσι χρόνια τώρα, ούτε που θυμάμαι και εγώ πόσα, έχω πεθάνει στην κυριολεξία να ασχολούμαι και να ψάχνω νομοθεσίες, ψηλά γράμματα σε νόμους, πώς θα κατοχυρώσω το ένα, πώς θα κατοχυρώσω το άλλο. Όταν ήμουν νεότερος, τότε ήταν η περίοδος που έμενα στην Νάξο, κατάφερα και έβγαλα τη σύνταξη γήρατος, τελείως μόνος μου, διαβάζοντας και μαθαίνοντας απ' έξω και το τελευταίο σίγμα του νόμου. Έτσι, μπόρεσα και αντιμετώπισα ό,τι χρειάστηκε, που ομολογουμένως δεν είχα ιδιαίτερα προβλήματα. Αν ήμουν στην Αθήνα, υποθέτω θα ήταν 100 φορές δυσκολότερο. Στη Νάξο ήταν πιο ανθρώπινα τα πράγματα.
Η μεγαλύτερη ηθική ικανοποίηση, είναι να βλέπεις τη φωτεινότητα που βγάζει ένα ευχαριστημένο πρόσωπο και να ξέρεις ότι κι΄ εσύ έχεις συμβάλλει σ΄ αυτό.

Απάντηση

Επιστροφή στο “Quizzes για όλη την παρέα - και όχι μόνο”

Μέλη σε σύνδεση

Μέλη σε αυτήν τη Δ. Συζήτηση: Δεν υπάρχουν εγγεγραμμένα μέλη και 2 επισκέπτες