Μερικούς μήνες χρήσης Tecfidera

Απάντηση
greekinGermany
Δημοσιεύσεις: 159
Εγγραφή: Τετ Μαρ 15, 2017 5:20 pm
Τοποθεσία: Γερμανία

Μερικούς μήνες χρήσης Tecfidera

Δημοσίευση από greekinGermany » Πέμ Μαρ 16, 2017 7:20 pm

Ας ξεκινήσουμε να γράφουμε για την εμπειρία μας από την φαρμακευτική αγωγή που ακολουθούμε. Λοιπόν η περιπέτειά μου με την ΠΣ και τα φάρμακα, ξεκίνησε με το rebif. Έκανα χρήση για 2 χρόνια, είχα αρκετές παρενέργειες και επίσης νέες εστίες, οπότε η πρόταση του νευρολόγου μου ήταν να αρχίσω το tecfidera. Μέχρι σήμερα που κλείνω σχεδόν οκτώ μήνες χρήσης του tecfidera, θα έλεγα μου έχει πάει καλά. Έχω κάνει δύο φορές μαγνητικές και δεν έχει παρουσιαστεί νέα εστία αλλά και καμία ενεργή από τις παλιές. Οι εξετάσεις αίματος που έχω κάνει είναι άριστες και έχω κάνει 5 φορές σε αυτούς του 8 μήνες. Γενικά φροντίζω να παίρνω το φάρμακο πάντα με γεμάτο στομάχι και αυτό τουλάχιστον με έχει προστατέψει από τυχόν παρενέργειες μέχρι τώρα. Φυσικά ο καθένας διαφορετικός, οπότε ίσως ήμουν τυχερός με το tecfidera και δεν παρουσίασα μέχρι τώρα προβλήματα.
Ελπίζουμε, παλεύουμε, προχωράμε

MARINA
Δημοσιεύσεις: 790
Εγγραφή: Τετ Μαρ 15, 2017 6:38 pm
Τοποθεσία: Βορεια Ελλαδα

Re: Μερικούς μήνες χρήσης Tecfidera

Δημοσίευση από MARINA » Πέμ Μαρ 16, 2017 8:00 pm

Κι εγώ μέχρι τώρα ευχαριστημένη με tecfidera.Φροντίζω να παίρνω φάρμακο μετά το γεύμα (πρωι-βραδυ) και επίσης να μη μένει άδειο το στομάχι πέρα από τρεις ώρες περίπου, δηλ καταναλώνω μικρά γευματα ενδιάμεσα, οπως μία χούφτα ξηρούς καρπούς, ένα φρούτο κλπ, γιατί παρατήρησα ότι η αναγουλα που ως παρενέργεια μπορεί να μου παρουσιαστεί που και που, εξαιτίας του φαρμάκου, φεύγει αν φάω κατι και βέβαια δεν εννοώ να φάω τον αγλεορα! :emojis-11: εξετασεις αίματος αρχικα ανά τρίμηνο και πλέον ανά τετράμηνο μου είπε ο γιατρος.Πολυ καλές ως τώρα οι αιματολογικές, αν και με αισθητά πτωτική τάση τα λευκά και τα λεμφοκύτταρα.Ο γιατρός λέει ότι σύμφωνα με τον τύπο που τα υπολογίζουν, είμαι σουπερ.Σε λίγο θα κάνω επαναληπτικές να δούμε αν σταθεροποιήθηκε η κατάστασή μου.Μαγνητική στο χρόνο από έναρξη φαρμάκου, έδειξε μία νέα εστία χωρίς φλεγμονή, αλλά νομίζω ότι οφείλεται στο ότι από την τελευταία συγκριτική μαγνητική μέχρι να ξεκινήσω φάρμακο, πέρασε πάνω από 5μηνο χωρίς αγωγη και είχα και δεύτερη μίνι ωση στο ενδιάμεσο.Γενικα ευχαριστημένη και...ιδωμεν!Α, παίρνω και d3 και πολυβιταμινες. :emojis-8:
C'est la vie!!!j'aime la vie!!!

andrich
Δημοσιεύσεις: 1
Εγγραφή: Πέμ Οκτ 01, 2020 3:28 pm

Re: Μερικούς μήνες χρήσης Tecfidera

Δημοσίευση από andrich » Πέμ Οκτ 01, 2020 3:31 pm

Γεια σας,

Αρχισα κι εγω το tecsfidera κι εχω αρκετο προβλημα με το στομαχι μου. Παρολο που παίρνω χαπι για το στομαχι καθε πρωι εξακολουθει να μ ενοχλεί αφανταστα. Καμια συμβουλή?

Βίκυ
Δημοσιεύσεις: 1390
Εγγραφή: Τετ Μαρ 15, 2017 9:35 pm

Re: Μερικούς μήνες χρήσης Tecfidera

Δημοσίευση από Βίκυ » Σάβ Οκτ 03, 2020 8:09 am

Καλημέρα και καλώς ήρθες
Με ταλαιπώρησε πολύ το tecfidera.
Χρειάζεται να τρως καλα, πριν τη λήψη του χαπιού και γενικά να ακολουθείς μια καλή και ισορροπημένη διατροφή.
Η ζωή...ειναι ωραία!!!

Απάντηση

Μέλη σε σύνδεση

Μέλη σε αυτήν τη Δ. Συζήτηση: Δεν υπάρχουν εγγεγραμμένα μέλη και 0 επισκέπτες