Τεριφλουνομίδη : Καινοτόμος θεραπεία για την Πολλαπλή Σκλήρυνση

Απάντηση
Άβαταρ μέλους
Ντιανα
Site Admin
Δημοσιεύσεις: 2996
Εγγραφή: Παρ Μαρ 10, 2017 8:22 pm
Τοποθεσία: στην ♥ της Ελλαδας

Τεριφλουνομίδη : Καινοτόμος θεραπεία για την Πολλαπλή Σκλήρυνση

Δημοσίευση από Ντιανα » Κυρ Ιούλ 09, 2017 7:21 pm

Η πολλαπλή σκλήρυνση είναι μια χρόνια διαταραχή που επηρεάζει τη φυσιολογική λειτουργία του κεντρικού νευρικού συστήματος και -εξελισσόμενη-επιβαρύνει και τις σωματικές και γνωσιακές λειτουργίες.
Στις νέες θεραπείες για την Πολλαπλή Σκλήρυνση ανήκει και η δραστική ουσία τεριφλουνομίδη, η οποία είναι μια ανοσοτροποποιητική θεραπεία με αντιφλεγμωνώδεις ιδιότητες. Νεότερα ερευνητικά δεδομένα από τη μελέτη φάσης lll TOPIC παρουσιάστηκαν στο φετινό συνέδριο της Αμερικανικής Ακαδημίας Νευρολογίας.
Η μελέτη έδειξε ότι οι ασθενείς με μεμονωμένο κλινικό επεισόδιο που έλαβαν την τεριφλουνομίδη 14 mg είχαν σημαντικά λιγότερες πιθανότητες σε κλινικά βέβαιη Π.Σ..
Είναι επίσης σημαντικό πως στις κλινικές μελέτες διαπιστώθηκε ότι οι επιπτώσεις των σοβαρών ανεπιθύμητων ενεργειών ήταν παρόμοιες στους ασθενείς που έλαβαν θεραπεία με τεριφλουναμιδη με εκείνους που έλαβαν εικονικό φάρμακο.
Η τεριφλουνομίδη υποστηρίζεται από ένα από τα μεγαλύτερα προγράμματα κλινικών μελετών στην Π.Σ. , με περισσότερους από 5.000 συμμετέχοντες σε κλινικές μελέτες σε 36 χώρες. Περισσότεροι από 70.000 ασθενείς παγκοσμίως λαμβάνουν σήμερα αγωγή με τεριφλουναμίδη.

Πηγή : http://capital.gr/health/3224619/terifl ... -sklirunsi
if you can't fly, then run.
if you can't run, then walk.
if you can't walk, then crawl.
but whatever you do, you have to keep moving forward

Απάντηση

Μέλη σε σύνδεση

Μέλη σε αυτήν τη Δ. Συζήτηση: Δεν υπάρχουν εγγεγραμμένα μέλη και 0 επισκέπτες