Μυϊκές συσπάσεις

Οτιδήποτε θέλετε να μοιραστείτε και έχει σχέση με την σκλήρυνση, ή και όχι.
Απάντηση
Aggelos

Μυϊκές συσπάσεις

Δημοσίευση από Aggelos » Δευ Δεκ 23, 2024 1:39 pm

Καλησπέρα σας.. καινούργιος εδώ καλώς σας βρήκα..θέλω να σας πω το πρόβλημα μου..για να μου πείτε την άποψη σας..
Είμαι αθλητής παίζω ποδόσφαιρο και είχα έναν τραυματισμό πριν 1,5 μήνα.. μερική ρήξη χιαστού και οστικό οίδημα έδειξε η μαγνητική γόνατος..έκανα ενδυνάμωση με λάστιχα για 2-3 μέρες..πέρασα και ένα αγχωδης περιστατικό υγείας με μέλος της οικογένειας μου παρέλυσαν τα πόδια του..και το είδα το ένιωσα...το έζησα.. την επόμενη μέρα το μεσημέρι εκεί που καθόμουν στον υπολογιστή είχα ακούσιες μυϊκές συσπάσεις σε όλα τα μέρη του ποδιού χέρια πόδια πέλματα παντού ανεξέλεγκτα...έκανα το λάθος και μπήκα και διάβασα όλα αυτά για ΣΚΠ και ALS και αυτό ήταν..από τότε μέχρι σήμερα εδώ και 1,5 μήνα έχω παντού χέρια πόδια ακόμα και στο μάτι...δεν είχα ποτέ κάτι παρόμοιο...στις 10-12 μέρες έκανα ένα ηλεκτρομυογραφημα στα πόδια βγήκε κανονικό το μόνο που μου είπε ότι είδε δεσμιδωσεις..μου έδωσε βιταμίνες Β και της πήρα για κάποιο διάστημα.. αργότερα μετά από 15 μέρες περίπου πήγα σε άλλη νευρολόγο με εξέτασε μου έκανε ασκήσεις ισορροπίας και αντανακλαστικών και μου είπε δεν έχει κάτι άγχος..εγώ όμως επειδή ήθελα να το δω με τα μάτια μου της είπα ότι θέλω να κάνω μαγνητική εγκεφάλου και συμφώνησε...μου έγραψε την μαγνητική την έκανα και βγήκε καθαρή..όμως αναρωτιέμαι αν έπρεπε να κάνω και αυχενικής μοίρας και τώρα τυρανιεμαι μήπως δεν έκανα σωστά. Οι συσπάσεις δεν είναι στην ίδια συχνότητα βέβαια ούτε στον ίδιο Ρυθμό..έχει βελτιωθεί πολύ..επίσης παίρνω μαγνήσιο τρώω μπανάνες για κάλιο. Ξέχασα να αναφέρω ότι έκανα εξετάσεις αίματος στο νοσοκομείο της πόλης μου και μου είπανε να πίνω αφθωνο νερό γτ ίσως είναι αφυδάτωση...επίσης η CK η κρεατινίνη λόγο άθλησης την είχα φτάσει 1000 και πριν 2,5 μήνες κοντά την είχα φτάσει στο 1600..μου είπανε ότι είναι από αυτό...δεν ξέρω που αλλού να απευθυνθώ έχω τρομοκρατηθεί μου έχει γίνει εμμονή ιδέα ότι κάτι έχω και δεν ξέρω τι άλλη εξέταση πρέπει να κάνω. Επίσης νιώθω σαν ηλεκτρικό ρεύμα στα πόδια κάψιμο (μερικές φορές) στην αριστερή μου γάμπα...είχα περάσει και πριν 7 χρόνια λοιμώδη μονοπυρήνωση με αρκετά ανεβασμένος πυρετούς και διόγκωση λεμφαδένων...αυτά παιδιά σας ευχαριστώ πολύ που με ακούσατε. Και ελπίζω να βρω την άκρη μου...καλές γιορτές με υγεία.

Άβαταρ μέλους
brazil
Επικοινωνία:

Re: Μυϊκές συσπάσεις

Δημοσίευση από brazil » Δευ Δεκ 23, 2024 5:44 pm

Καλησπέρα Άγγελε,
χαίρομαι που υπάρχει βελτίωση στα συμπτώματά σου!

Να σου πω απλώς αυτό που βλέπω ήδη ξέρεις, πως το ίντερνετ είναι πολύ κακός σύμβουλος στα θέματα υγείας. Και επίσης πως η Πολλαπλή Σκλήρυνση φαίνεται σίγουρα στην μαγνητική εγκεφάλου. Είναι προαπαιτούμενο δηλαδή - αλλοιώσεις στον αυχένα μόνο για παράδειγμα, ακόμα και να έχεις, δεν σημαίνουν σκλήρυνση. Υπάρχουν σίγουρα κι άλλες παθήσεις που μοιάζουν στα συμπτώματα κι ένας ιατρός μπορεί πρώτα να αποκλείσει πριν διαγνώσει "άγχος", αλλά το σημαντικό στην προκειμένη είναι πως με το σύμπλεγμα βιτωμινών B και το μαγνήσιο φαίνεται να έχουν υποχωρήσει τα συμπτώματα.

Χαίρομαι που η μαγνητική σου είναι καθαρή και έτσι εύχομαι να παραμείνει!! Καλές γιορτές να έχεις με τους αγαπημένους σου =Kiss of love=

Άβαταρ μέλους
κώστας
Επικοινωνία:

Re: Μυϊκές συσπάσεις

Δημοσίευση από κώστας » Δευ Δεκ 23, 2024 5:54 pm

Άγγελε, καλησπέρα.
Συμφωνώ απόλυτα με την Brazil. Επιπλέον, να ξέρεις πως δεν υπάρχει χειρότερο πράγμα από την ανασφάλεια που νιώθεις, η οποία αναπόφευκτα οδηγεί σε ασυνείδητη αυθυποβολή. Τα παροδικά, εφόσον εξασθενούν όπως ο ίδιος περιέγραψες, συμπτώματα που νιώθεις, δεν σημαίνουν σε καμία απολύτως περίπτωση, ότι ίσως έχεις σκλήρυνση.
Προκειμένου λοιπόν να ηρεμήσεις, αφού συμβουλευτείς κάποιον νευρολόγο, μπορείς να κάνεις μία επιπλέον μαγνητική, αυχενικής και θωρακικής μοίρας. Λάβε υπόψη σου, πως η «καθαρή» μαγνητική εγκεφάλου που έκανες, είναι ένα πολύ καλό σημάδι και ότι ακόμα και αν οι άλλες δύο δείξουν κάτι, δεν σημαίνει απαραίτητα ότι έχεις σκλήρυνση. Οπότε, μάλλον δεν έχουν κανένα νόημα. ΠΡΟΣΕΧΕ αυτό που σου είπε η Brazil. ΜΑΚΡΥΑ ΑΠΟ ΤΟ INTERNET ΣΕ ΘΕΜΑΤΑ ΥΓΕΙΑΣ. Πιστεύω πως δεν έχεις απολύτως τίποτα και σου εύχομαι εγκάρδια να έχεις καλές γιορτές.
Η μεγαλύτερη ηθική ικανοποίηση, είναι να βλέπεις τη φωτεινότητα που βγάζει ένα ευχαριστημένο πρόσωπο και να ξέρεις ότι κι΄ εσύ έχεις συμβάλλει σ΄ αυτό.

Απάντηση

Μέλη σε σύνδεση

Μέλη σε αυτήν τη Δ. Συζήτηση: Δεν υπάρχουν εγγεγραμμένα μέλη και 3 επισκέπτες