Ευρύματα σε μαγνητικές

Οτιδήποτε θέλετε να μοιραστείτε και έχει σχέση με την σκλήρυνση, ή και όχι.
Απάντηση
Κατ

Ευρύματα σε μαγνητικές

Δημοσίευση από Κατ » Παρ Ιούλ 21, 2023 7:41 pm

Καλησπέρα σε όλους, 😃
Θα ήθελα να μοιραστώ μαζί σας κάποιες σκέψεις μου εν αναμονή του ραντεβού μου με νευρολόγο τη Δευτέρα.Οποιαδηποτε παρατήρηση σας θα με βοηθούσε πολύ.
Κάνω μαγνητική αυχ μοίρα πριν 10 μήνες λόγω κάποιων χρόνιων σουβλιων στο κεφάλι (όχι συχνών είναι η αλήθεια).Χωρίς σκιαγραφικο. Τα ευρήματα ηταν αλλοιώσεις εκφυλιστικής σπονδυλοδισκοαθροπαθειας.Μου λέει ο γιατρός οκ δεν κάνεις τίποτα εφόσον δεν έχεις συμπτώματα. Επειδή πρόσφατα μυρμηγκιαζαν χέρια και πόδια ξαναπήγα και με έβαλε να ξανακάνω αυχενική μοίρα και εγκεφάλου χωρίς σκιαγραφικο.Ηαυχ μοίρας πάλι ίδια :ότι σπόνδυλοι ασκούν εντυπωμα επί του νωτιαίου σάκου με οριακή επαφή με τον μυελό.Με φυσιολογικό πάχος και χωρίς εστιακές αλλοιώσεις ο αυχενικος μυελός επανελεγχεται. Η εγκεφάλου όμως έδειξε ολιγάριθμες μη ειδικών χαρακτηρων εστίες στη λευκή ουσία των εγκεφαλικών ημισφαιρίων(ολιγάριθμες ετικέτες εστίες με υψηλό σήμα στις Τ2 ΚΑΙ flair)
Ηλεκτρομυογραφημα φυσιολογικό.
Ήθελα να ρωτήσω από την εμπειρία σας
1) εστίες έχουμε όλοι οι άνθρωποι ή η ύπαρξη τους αυτομάτως είναι κάτι παθολογικό;
2)χωρίς τη χρήση σκιαγραφικου είναι αξιόπιστη η μαγνητική;
3) η παρακέντηση ειναι πάντα απαραίτητη;
Τα συμπτώματα γενικά που έχω είναι πια συχνά μυρμηγκιασματα και καμιά φορά αδυναμία στα χέρια γεγονός που το απέδιδα στη φύση της εργασίας μου.Πληκτρολογηση. Επίσης σας τσούξιμο στα μάτια και ελαφρό τικ την τελευταία εβδομάδα.
Είμαι πολύ αγχωδης σίγουρα..Απλά τώρα βλέπω ότι παρουσιάζω συμπτώματα κοινά στην ΣΠ και έχω φοβηθεί.
Σας ευχαριστώ

Άβαταρ μέλους
κώστας
Επικοινωνία:

Re: Ευρύματα σε μαγνητικές

Δημοσίευση από κώστας » Παρ Ιούλ 21, 2023 8:20 pm

Καλησπέρα Κατ.
Πολύ συχνά η γνωμάτευση μιας μαγνητικής εγκεφάλου περιλαμβάνει την φράση «άτυπες εστίες εγκεφάλου» γεγονός που μπορεί να καλέσει αναστάτωση και προβληματισμό.
Στην ιατρική ορολογία οι εστίες αυτές ονομάζονται «εστίες υψηλής έντασης σήματος της λευκής ουσίας» και υπό συγκεκριμένες συνθήκες μπορεί να είναι δείκτης υποκείμενου νοσήματος, ανάλογα με τον αριθμό τους, το μέγεθος και την έκταση που καταλαμβάνουν, καθώς επίσης και την ηλικία του εξεταζόμενου.
Ο γιατρός σου μπορεί να προσδιορίσει τα επόμενα βήματα που χρειάζονται προκειμένου να καθυστερήσει την περαιτέρω εμφάνιση και εξέλιξη τους (των εστιών).
Οι εστίες που προσλαμβάνουν σκιαγραφικό, είναι συνήθως οι ενεργές. Βλέποντας και αξιολογώντας ο γιατρός τη μαγνητική, θα σε κατευθύνει αν χρειάζεσαι περαιτέρω εξετάσεις.
Η μεγαλύτερη ηθική ικανοποίηση, είναι να βλέπεις τη φωτεινότητα που βγάζει ένα ευχαριστημένο πρόσωπο και να ξέρεις ότι κι΄ εσύ έχεις συμβάλλει σ΄ αυτό.

agathan
Site Admin

Δημοσίευση από agathan » Σάβ Ιούλ 22, 2023 12:58 am

Καλησπέρα κατ! :grin:
Θα συμφωνήσω με τον φίλτατο Κώστα, οι εστίες μπορεί να σημαίνουν διάφορα πράγματα ή και τίποτα. Πολλές παράμετροι θα το κρίνουν τι είναι και τι δεν είναι, δεν είναι καθόλου απλή υπόθεση να βγάλεις πόρισμα.

Ας πάρω τα σημεία που σε ενδιαφέρουν:
  1. Οι εστίες δεν είναι κάτι καθημερινό που έχει ένας καθημερινός άνθρωπος. Αυτό όμως δεν σημαίνει ότι δεν μπορείς να "κουβαλάς" κάποια/ες και να μην έχουν καμία σημασία ή να σου συνέβη κάτι που δεν είναι τόσο φοβερό ίσως να θέλει λίγη προσοχή μέχρι να επανέλθεις (πχ έλλειψη βιταμίνης B12 μπορεί να εμφανίσει τέτοια συμπτώματα)
  2. Η μαγνητική είναι από τα πιο αξίοπιστα εργαλεία. Υπάρχει εκεί έξω και η φράση που λέει ότι μία μαγνητική αξίζει περισσότερο από ένα δωμάτιο γεμάτο νευρολόγους. Το λένε περισσότερο μεταξύ τους αυτό :nose_pick:
    Το σκιαγραφικό, όπως είπε και ο Κώστας, έχει να κάνει με το ότι είναι ενεργή η εστία αυτή την δεδομένη στιγμή, νομίζω τίποτα παραπάνω.
  3. Η παρακέντηση ήταν ένα εργαλείο που το χρησιμοποιούσαν συχνά πριν αρκετά χρόνια, αλλά πλέον (συνήθως) δεν την κρίνουν απαραίτητη. Αν και εφόσον έχουν κάνει άλλες εξετάσεις και δεν βγάζουν κάποιο σαφές πόρισμα, τότε κάνουν και αυτό για να ξεδιαλύνουν λίγο παραπάνω το τοπίο.
Ελπίζω να σε κάλυψα :grin:
Τώρα αυτά τα συμπτώματα που αναφέρεις, θα μπορούσαν να δικαιολογηθούν από την δισκοπάθεια στον αυχένα και κάποια αγχώδη διαταραχή... βέβαια υπόθεση κάνω μόνο, ο γιατρός και μόνο θα ξέρει να σου πει! :grin: :nose_pick:

Κατ

Δημοσίευση από Κατ » Σάβ Ιούλ 22, 2023 10:05 am

Σας ευχαριστώ πολύ για τις διευκρινήσεις!
ο νευροχειρουργός που με είδε απέκλεισε οι αιμωδιες να προέρχονται από τον αυχένα όποτε έγραψε κ την μαγνητική εγκεφαλου(είχε δει την πρώτη του αυχένα).Ωστόσο μου είπε ότι σίγουρα πάσχω από αγχωδη διαταραχη.Θα δειξει :have_a_nice_day:

agathan
Site Admin

Δημοσίευση από agathan » Σάβ Ιούλ 22, 2023 5:46 pm

ολα καλα τοτε :grin: :nose_pick:

Κατ

Δημοσίευση από Κατ » Παρ Ιούλ 28, 2023 11:16 pm

Καλησπέρα σας,
ο νευρολόγος απέκλεισε την ΣΚΠ και απο το σχήμα των εστιων του εγκεφάλου και θεώρησε ότι δεν χρειάζομαι αλλες εξετάσεις, παρακέντηση ή μαγνητική θωρακικής μοίρας (εφόσον εστίες δεν υπάρχουν στον αυχένα). Απέδωσε το μουδιασμα σε μυοσκελετικά αίτια και μου έγραψε μόνο μαγνητική στην μέση (?????) και προφυλακτικά να παίρνω neurobion. Θέλω να πάρω και μια δεύτερη γνώμη. Γνωρίζεται κάποιον καλό νευρολόγο Αθήνα με σύντομα ραντεβού? Έχω κλείσει για Σεπτέμβρη σε κάποιον καθηγητή του Αιγηνήτειου στο ιδιωτικό του ιατρείο. Επίτρεπεται παρακαλώ :emojis-15: να αναφέρω το όνομα να μου πείτε γνώμες διότι δεν τον γνωρίζω καθόλου?? Βασικά δεν γνωρίζω κάποιον νευρολόγο :emojis-14: helppp

agathan
Site Admin

Δημοσίευση από agathan » Πέμ Αύγ 03, 2023 4:34 pm

Γεια σου και σενα! :grin:
Η σκλήρυνση έχει συγκεκριμένη μορφή στην μαγνητική. ίσως να είναι κάτι διαφορετικό και όχι αποτέλεσμα αυτής της πάθησης. Βέβαια αυτό θα μπορεί να το καταλάβει ο ίδιος ή κάποιος γιατρός, ότι και αν πω...

Μια δεύτερη γνώμη δεν είναι κακό να την πάρεις.. Ίσως σου επιβεβαιώσει την πρώτη,Είναι μια δύσκολη εποχή να βρεις κάποιον γιατρό να είναι διαθέσιμος (ή τον οποιοδήποτε), οπότε κράτα το ραντεβού σου για Σεπτέμβρη. Το Αιγινήτειο θεωρείται το κορυφαίο για νευρολογικές παθήσεις, μετά από εκεί θεωρείται ότι η επιλογή σου είναι να πας στο εξωτερικό! Οπότε η επιλογή σου θα είναι αρκετά καλή, σύμφωνα με αυτά που λέγονται.

Ο παλιός μου γιατρός ήταν στο Αιγινήτειο και ήταν αρκετά καλός (σταμάτησα γιατί πλέον μου είναι πολύ δυσκολο να ανεβαίνω στην Αθήνα). Καλό θα ήταν να μην αναφέρουμε το όνομα του γιατρού σου εδώ για ευνοήτους λόγους.

Υ.Γ. Αν θελεις να μιλησεις πιο συγκεκριμενα, μπορεις να μου στειλεις προσωπικο μηνυμα. Ελπίζω να μπορεσω να σε βοηθήσω!

Απάντηση

Μέλη σε σύνδεση

Μέλη σε αυτήν τη Δ. Συζήτηση: Δεν υπάρχουν εγγεγραμμένα μέλη και 1 επισκέπτης