Θα ήθελα να μοιραστώ μαζί σας κάποιες σκέψεις μου εν αναμονή του ραντεβού μου με νευρολόγο τη Δευτέρα.Οποιαδηποτε παρατήρηση σας θα με βοηθούσε πολύ.
Κάνω μαγνητική αυχ μοίρα πριν 10 μήνες λόγω κάποιων χρόνιων σουβλιων στο κεφάλι (όχι συχνών είναι η αλήθεια).Χωρίς σκιαγραφικο. Τα ευρήματα ηταν αλλοιώσεις εκφυλιστικής σπονδυλοδισκοαθροπαθειας.Μου λέει ο γιατρός οκ δεν κάνεις τίποτα εφόσον δεν έχεις συμπτώματα. Επειδή πρόσφατα μυρμηγκιαζαν χέρια και πόδια ξαναπήγα και με έβαλε να ξανακάνω αυχενική μοίρα και εγκεφάλου χωρίς σκιαγραφικο.Ηαυχ μοίρας πάλι ίδια :ότι σπόνδυλοι ασκούν εντυπωμα επί του νωτιαίου σάκου με οριακή επαφή με τον μυελό.Με φυσιολογικό πάχος και χωρίς εστιακές αλλοιώσεις ο αυχενικος μυελός επανελεγχεται. Η εγκεφάλου όμως έδειξε ολιγάριθμες μη ειδικών χαρακτηρων εστίες στη λευκή ουσία των εγκεφαλικών ημισφαιρίων(ολιγάριθμες ετικέτες εστίες με υψηλό σήμα στις Τ2 ΚΑΙ flair)
Ηλεκτρομυογραφημα φυσιολογικό.
Ήθελα να ρωτήσω από την εμπειρία σας
1) εστίες έχουμε όλοι οι άνθρωποι ή η ύπαρξη τους αυτομάτως είναι κάτι παθολογικό;
2)χωρίς τη χρήση σκιαγραφικου είναι αξιόπιστη η μαγνητική;
3) η παρακέντηση ειναι πάντα απαραίτητη;
Τα συμπτώματα γενικά που έχω είναι πια συχνά μυρμηγκιασματα και καμιά φορά αδυναμία στα χέρια γεγονός που το απέδιδα στη φύση της εργασίας μου.Πληκτρολογηση. Επίσης σας τσούξιμο στα μάτια και ελαφρό τικ την τελευταία εβδομάδα.
Είμαι πολύ αγχωδης σίγουρα..Απλά τώρα βλέπω ότι παρουσιάζω συμπτώματα κοινά στην ΣΠ και έχω φοβηθεί.
Σας ευχαριστώ