Δημοσίευση
από brazil » Παρ Ιούλ 28, 2023 7:52 pm
Καλησπέρα Trae.
Δεν γίνεται να γίνει διάγνωση πολλαπλής σκλήρυνσης με καθαρή μαγνητική εγκεφάλου. Ακόμα και τότε, οι εστίες της σκλήρυνσης έχουν πολύ συγκεκριμένη μορφή. Δεν προχωράνε σε άλλες μαγνητικές αν δεν εντοπίσουν εκεί αρκετές εστίες. Ασφαλώς και μπορούν να υπάρχουν ευρήματα σε κάθε μαγνητική, ανάλογα με την πάθηση.
Όπως σου είπαν και άλλοι νωρίτερα, καλύτερα να ρωτήσεις ιατρούς σχετικά με το τι μπορεί να είναι τα συμπτώματα που έχεις. Νομίζω στη θέση σου θα ξεκινούσα με ορθοπεδικό.
Επίσης να προσθέσω κάτι ακόμα. Συνήθως από την εμπειρία μου, τα πρώτα μας συμπτώματα είναι αρκετά συγκεκριμένα, έντονα και επίμονα μέχρι να λάβουμε θεραπεία. Δηλαδή οι περισσότεροι παρουσιάσαμε κάποια υποτροπή που μας έστειλε κατευθείαν στα επείγοντα. Όπως ότι δεν βλέπαμε σε κάποιο σημείο ή βλέπαμε διπλά, χάσαμε αισθαντικότητα σε κάποιο άκρο ή υπήρξε οξύς νευροπαθητικός πόνος, ζαλιζόμασταν σε σημείο να μην μπορούμε να σταθούμε χωρίς βοήθεια κλπ. Αυτό στο λέω διότι διαβάζοντας τα συμπτώματά σου ναι, κάτι νευρολογικό θα σκεφτόμουν κι εγώ αρχικά, αλλά δεν θα πήγαινε το μυαλό μου στη σκλήρυνση. Περισσότερο πως πιέζεται ίσως κάποιο νεύρο. Εσύ όμως περιγράφεις και ζαλάδες, αυτό αρχικά θέλει να το δεις με ΩΡΛ κατά τη γνώμη μου.
Ελπίζω να βοήθησα. Καλή δύναμη, και σου εύχομαι σύντομα να ηρεμήσεις.