Ειδήσεις...πάσης φύσεως

Οτιδήποτε θέλετε να μοιραστείτε και έχει σχέση με την σκλήρυνση, ή και όχι.
Άβαταρ μέλους
ΣοφίαΟ

Re: Ειδήσεις...πάσης φύσεως

Δημοσίευση από ΣοφίαΟ » Τρί Ιούλ 30, 2024 11:02 pm

Για σας, Ντιάνα μου, θα το προσπαθήσω... :emojis-4:

Άβαταρ μέλους
κώστας
Επικοινωνία:

Δημοσίευση από κώστας » Τετ Ιούλ 31, 2024 12:44 pm

ρίξτε μια ματιά

Θρήσκος δεν είμαι. Αλλά ανέπνευστα σκαρφίσματα σαν αυτό που μάλιστα απευθύνονται σε θεατές από ολόκληρο τον πλανήτη, ασχέτως θρησκείας, τα κατακρίνω. Θεωρώ πως, μεταξύ άλλων, είναι προσβλητικό, υποτιμητικό και ειρωνικό για το έργο του Leonardo dA Vinci. Κοτζάμ διαφωτιστές Γάλλοι, δεν μπορούσαν να σκεφτούν κάτι καλύτερο!
Η μεγαλύτερη ηθική ικανοποίηση, είναι να βλέπεις τη φωτεινότητα που βγάζει ένα ευχαριστημένο πρόσωπο και να ξέρεις ότι κι΄ εσύ έχεις συμβάλλει σ΄ αυτό.

Άβαταρ μέλους
brazil
Επικοινωνία:

Δημοσίευση από brazil » Τετ Ιούλ 31, 2024 4:14 pm

Το είδες Κώστα; Σου θύμισε όντως τον μυστικό δείπνο ή το ελληνικό Πάνθεον, όπως και προορίζονταν; Προσωπικά δεν πήγε καθόλου ο νους μου στην μίμηση του γνωστού πίνακα, γι' αυτό ρωτάω.

Άβαταρ μέλους
κώστας
Επικοινωνία:

Δημοσίευση από κώστας » Τετ Ιούλ 31, 2024 6:51 pm

Μα η ομοιότητα ή αν θέλεις η πηγή της έμπνευσης, είναι προφανής! Καλό το μήνυμα “τους δεχόμαστε όλους“, αλλά νομίζω έπρεπε να βρουν άλλο τρόπο να το δείξουν χωρίς παρομοιώσεις και διφορούμενες έστω παραπομπές. Τουλάχιστον ας τους έδειχναν καθισμένους σε μια μεγάλη ροτόντα, χωρίς να υπάρχει κεντρικό πρόσωπο με κόσμημα στο κεφάλι τύπου φωτοστέφανο.
Η μεγαλύτερη ηθική ικανοποίηση, είναι να βλέπεις τη φωτεινότητα που βγάζει ένα ευχαριστημένο πρόσωπο και να ξέρεις ότι κι΄ εσύ έχεις συμβάλλει σ΄ αυτό.

Άβαταρ μέλους
brazil
Επικοινωνία:

Δημοσίευση από brazil » Τετ Ιούλ 31, 2024 7:34 pm

Πιο πολύ μου θύμισε τις ακτίνες του ήλιου και άρα με παρέπεμψε στον θεό Απόλλωνα 🤔 Επίσης δεν θα ήταν μόνο 13 τα πρόσωπα αν ήταν; Και θα μπορούσε εύκολα ο εμπνευστής να τα ντύσει με τα αντίστοιχα χρώματα ή και πόζα. Όμως δεν έγινε τίποτα από αυτά. Δεν βλέπω την ομοιότητα όσο κι αν προσπάθησα. Απλώς ορισμένα άτομα που κάθονται όλα μαζί από την ίδια πλευρά του τραπεζιού είναι το βασικό κοινό που εντοπίζω.

Παρόλα αυτά, διάβασα πως αρκετοί ειδικοί τέχνης είναι σίγουροι πως εμπνεύστηκε ο δημιουργός του δρώμενου από έναν διαφορετικό πίνακα, του Jan van Bijlert ο οποίος λέγεται feast of gods (Le Festin des Dieux) και πιστεύω κι εγώ πως αν είναι να μοιάζει με κάποιον, μοιάζει όντως με αυτόν πολύ περισσότερο.

448px-Bijlert_-_Le_Festin_des_dieux_-_09-530998.jpg
448px-Bijlert_-_Le_Festin_des_dieux_-_09-530998.jpg (49.64 KiB) Προβλήθηκε 895 φορές

Άβαταρ μέλους
Ντιανα
Site Admin

Δημοσίευση από Ντιανα » Τετ Ιούλ 31, 2024 8:48 pm

Για μένα είναι σαφέστατη προσβολή για τους χριστιανούς
Ένα σχόλιο θα κάνω μόνο... Όταν πριν χρόνια προσβαλαν τον μωάμεθ λόγω ενός σκίτσου άν θυμάμαι καλά, μετά έγινε το έλα να δεις...
Απλά το αναφέρω :nose_pick:
if you can't fly, then run.
if you can't run, then walk.
if you can't walk, then crawl.
but whatever you do, you have to keep moving forward

Άβαταρ μέλους
κώστας
Επικοινωνία:

Δημοσίευση από κώστας » Πέμ Αύγ 01, 2024 2:18 pm

Το feast of gods κι΄αν είναι χλευαστικό! Κεντρικό πρόσωπο 1000% ο Χριστός με φωτοστέφανο (αν παρατηρήσετε προσεκτικά) και δίπλα του ο Ιωάννης. Συμπληρώνουν το έργο ένας Σάτυρος, γυμνόστηθες γυναίκες, μαθητές; του Χριστού που συνομιλούν με τον Ποσειδώνα, σε πρώτο πλάνο ένας νέος σε στάση που παραπέμπει σε ρωμαϊκό όργιο, αγγελάκια στον ουρανό και μακρόστενο τραπέζι που παραπέμπει σε μυστικό δείπνο και πόσα άλλα μου διαφεύγουν!

Άβαταρ μέλους
ΣοφίαΟ

Δημοσίευση από ΣοφίαΟ » Σάβ Αύγ 03, 2024 11:58 pm

Είμαι αρκετά ανεκτική ως άνθρωπος. Δεν είμαι αντίθετη με την έννοια της συμπερίληψης (πολύ της μοδός στις μέρες μας). Όμως, αυτό που παρακολούθησα -με μεγάλη δυσκολία και βαρεμάρα- μου άφησε την αίσθηση της προχειροδουλειάς, της μονόπλευρης οπτικής, της πλήρους απογοήτευσης τελικώς... Δεν κατάφερα να ανακαλύψω τη Γαλλία που περίμενα! Ίσως είναι σημεία των καιρών και πλέον είμαι αρκετά μεγάλη για να τα ακολουθήσω...

Άβαταρ μέλους
ΣοφίαΟ

Δημοσίευση από ΣοφίαΟ » Κυρ Αύγ 04, 2024 12:08 am

Λοιπόν, το έκανα το θαύμα μου!!! Προσπάθησα και βρήκα μία είδηση ταιριαστή μ' αυτήν την ενότητα! Μόνο που θέλω τα φώτα σας... Δεν κατάφερα να προσθέσω ολόκληρο το άρθρο αλλά μόνο τη φωτογραφία...
images-5.jpeg
images-5.jpeg (8.19 KiB) Προβλήθηκε 856 φορές
Ανέφερε πως η Γη μοιάζει με μια τεράστια γάτα που παίζει με την Αυστραλία!!! :grin:

Αναμένω τη βοήθειά σας!!!

Άβαταρ μέλους
κώστας
Επικοινωνία:

Δημοσίευση από κώστας » Κυρ Αύγ 04, 2024 12:30 pm

Δεν χρειάζεται καμία βοήθεια. Μια εικόνα, χίλιες λέξεις!!!
!clapping1! !clapping1! !clapping1! !clapping1! Σοφία.

Απάντηση

Μέλη σε σύνδεση

Μέλη σε αυτήν τη Δ. Συζήτηση: Δεν υπάρχουν εγγεγραμμένα μέλη και 3 επισκέπτες