Το καφέ της καρδιάς μας

Το κομμάτι του forum για να συζητήσετε ότι σας προβληματίζει ή απασχολεί στην καθημερινότητα σας, ή να κάνετε ένα διάλειμμα.
Άβαταρ μέλους
Ντιανα
Site Admin

Re: Το καφέ της καρδιάς μας

Δημοσίευση από Ντιανα » Τρί Μαρ 10, 2026 11:36 am

Είναι από χθες που το διάβασα και δεν ξέρω τι να πω... Σίγουρα, το ταμείο ανεργίας είναι μία λύση προσωρινή μέχρι να βρεις κάτι άλλο που εύχομαι να βρεις... Τελικά, πολύ μεγάλος μαλθάκας το αφεντικό... Εννοείται πώς πρέπει να σε αποζημιώσει αν σε απολύσει..´περιμένουμε νέα σου για τις εξελίξεις... Πρόσεξε μη σε πάρει από κάτω... Είμαστε εδώ...
if you can't fly, then run.
if you can't run, then walk.
if you can't walk, then crawl.
but whatever you do, you have to keep moving forward

Άβαταρ μέλους
κώστας
Επικοινωνία:

Δημοσίευση από κώστας » Τρί Μαρ 10, 2026 2:01 pm

Άγγελε, σε ξέρω διαδικτυακά κάμποσα σεβαστά χρόνια. Δεν δείχνεις άτομο που έχει τόσο πολύ αυταρχικό χαρακτήρα ώστε για ψύλλου πήδημα να ζητάει ρέστα και να επιτίθεται σε ανθρώπους. Πιστεύω ότι για να φτάσεις σε τέτοιο σημείο, η απόγνωση που ένιωσες, δικαιολογημένη για μένα, ήταν πολύ μεγάλη. Χωρίς φυσικά να ήμουν παρών στο συμβάν, παίρνω το μέρος σου μόνο και μόνο γιατί ξέρω ότι έχεις το κουράγιο να ασκείς αυτοκριτική. Δεν είσαι άτομο που δεν θα παραδεχόταν με τίποτα και δεν θα αναγνώριζε κάποιο λάθος που έκανε.
Πάμε τώρα στη σκληρή πραγματικότητα που αναγκάζεσαι να αντιμετωπίσεις. Είναι ολοφάνερο ότι ο τύπος μάλλον θα σε απολύσει. Από εκεί και πέρα, η εύρεση νέας εργασίας δεν είναι και ό,τι ευκολότερο και αυτό το ξέρουμε όλοι. Πόσο μάλλον για ένα άτομο που έχει και τα γνωστά προβλήματα λόγω της πάθησής μας. Οπότε το μόνο που θα μπορούσα να προτείνω σαν ιδέα, που δεν υπάρχει περίπτωση να μην το έχεις σκεφτεί, είναι να προσανατολιστείς και να ψάξεις αγγελία ή και να βάλεις αγγελία ότι ζητάς εργασία στον κλάδο που μπορείς και τα καταφέρνεις καλύτερα και δεν είναι άλλος από τους υπολογιστές. Να φτιάχνεις δηλαδή ιστοσελίδες και προγράμματα εξειδικευμένα, για επιχειρήσεις που θέλουν κάτι συγκεκριμένο προκειμένου να λειτουργήσουν ή ακόμη και να βελτιώνεις υφιστάμενα. Αυτό βέβαια είναι αδύνατον αν δεν έχεις τον κώδικα τους, αλλά μπορείς να χρησιμοποιείς το υφιστάμενο πρόγραμμα σαν κεντρική ιδέα φτιάχνοντας εξαρχής ένα νέο δικό σου βελτιωμένο κώδικα.
Εν ολίγοις να παρουσιάζεσαι σαν προγραμματιστής μεν, αλλά με ειδικότητα στη βελτίωση και εξέλιξη υφιστάμενου λογισμικού. Φυσικά προγραμματιστές υπάρχουν εκατοντάδες. Αλλά με πραγματικές ικανότητες βελτίωσης και κυρίως νέες ιδέες δεν είναι πάρα πολλοί.
Φτιάξε μια διαφήμιση και βάλε την στα δημοφιλή site αναζήτησης και προσφοράς εργασίας. Φυσικά εφόσον θέλεις να ασχοληθείς με το αντικείμενο. Αυτό σκέφτομαι προς το παρόν, σαν πρώτη ιδέα και φυσικά θα επανέλθω αν μου έρθει και κάτι άλλο. Μακάρι να είχα έναν τρόπο να σε βοηθήσω έμπρακτα.
Η μεγαλύτερη ηθική ικανοποίηση, είναι να βλέπεις τη φωτεινότητα που βγάζει ένα ευχαριστημένο πρόσωπο και να ξέρεις ότι κι΄ εσύ έχεις συμβάλλει σ΄ αυτό.

agathan
Site Admin

Δημοσίευση από agathan » Τρί Μαρ 10, 2026 3:51 pm

Σας ευχαριστω ολους σας για την στηριξη. :have_a_nice_day:

Λιγο πιο ιδιαιτερα εσενα Κώστα, που μου αναγνωριζεις ότι δεν αντιδρω με τετοιο τροπο ετσι ευκολα.

Προς το παρον δεν εχει φανει να εχει προχωρησει σε τετοια βηματα - απολυσης και διακοπης οποιασδηποτε σχεσης.
Εναποθετω προς το παρον καποια μικρη "ελπιδα" οτι δεν θα προχωρησει γιατι θα καταλαβει οτι δυσκολα θα με αντικαταστησει. Σε εμενα στηριζομται αρκετα πραγματα για την σωστη λειτουργια του καταστηματος.
Για παραδειγμα, πριν 2-3 εβδομαδες με ειχε καλεσει το σαββατο να παω επειγοντως απο κει γιατι ειχε αποσυνδεθει το εκτυπωτακι για τις αποδειξεις και τον ειχε πιασει πανικος. Κατεληξα να μεινω εκει απο τις 12 περιπου μεχρι τις 3, γιατι αν εφευγα φοβοταν οτι θα χαλαγαν ολα παλι και θα γινοταν χαμος.
Και γενικα ολες τις προγραμματισμενες εργασιες τις ελεγχω εγω γιατι πολλες φορες τις αμελει. Όπως και το ωραριο ολων των υπαλληλων, εγω το φτιαχνω καθε μηνα και μιλαω με τον λογιστη.

Όπως κι αν εχει, ετοιμαζω ξανα το βιογραφικο μου για να ξεκινησω να το στελνω. Αλλα θα πρεπει να περιμενω να εχει προχωρησει στην απολυση, γιατι μπορει να εχει ασχημες αντιδρασεις αν το μαθει - εχει διασυνδεσεις γενικοτερα και ειμαστε και μικρη κοινωνια/πολη. Το να φυφω ειναι μονοδρομος πλεον (το σκεφτομουν απο παλια αλλα εδιινα παρατασεις) αλλα πρεπει να γινει με χειρουργικη ακριβεια.

Οσο για την προταση σου Κώστα. Την φοβαμαι γιατι απο την μια θα ειναι δυσκολο για την ασφαλιση μου, που προεχει, γιαυτο δεν ενδιαφερει περισσοτερο θεση υπαλληλου. Απο την αλλη, ειναι αρκετα μικρη κοινωνια και δεν εχει πολλες ευκαιριες, Σε αυτο το πλαισιο, σαν υστατη λυση θα χρησιμοποιησω ενα παλιο συνεργατη στην Αθηνα, μηπως και μπορεσει αυτος να μου δωσει κατι.

Οπως και να χει, 7 χρονια προυπηρεσια. 15 δεν θελουμε μεχρι την αναπηρικη συνταξη; :nose_pick:
Θα ξεκινησω αμεσα και για το ΚΕΠΑ γιατι το εχω αμελησει εδω και χρονια. Εστω να παρω μια καρτα αναπηριας ή ακομα και καποιο επιδομα :nose_pick:

Άβαταρ μέλους
κώστας
Επικοινωνία:

Δημοσίευση από κώστας » Τρί Μαρ 10, 2026 6:33 pm

15 χρόνια κλεισμένα και 3.500 ένσημα. τα υπόλοιπα συμπληρώνονται με την κατώτατη βέβαια κατηγορία ενσήμων. Σιγά μη μας δίναν τσάμπα λεφτά, λέμε τώρα!
Η μεγαλύτερη ηθική ικανοποίηση, είναι να βλέπεις τη φωτεινότητα που βγάζει ένα ευχαριστημένο πρόσωπο και να ξέρεις ότι κι΄ εσύ έχεις συμβάλλει σ΄ αυτό.

agathan
Site Admin

Δημοσίευση από agathan » Τετ Μαρ 11, 2026 12:46 pm

Και πριν λιγο συναντηθηκα με τον λογιστη και υπεγραψα την απολυση μου!

Με ενημερωσε κιολας οτι ο εργοδοτης ηταν ετοιμος να προχωρησει σε μηνυση αλλα τον συγκρατησε, και ουτε το εγραψαν σαν λογο απολυσης για να το κουβαλαω εσαει.

Εγω σκεφτομσι οτι το εκανε επι τουτου και ηθελε να με φερει σε θεση μειονεκτικη.
Εδω και καιρο προσπαθουσε να με φερει στα ακρα, και εν τελει εγω του εδωσα αυτο που ηθελε.

Απο την μια εχω μια τεραστια ανακουφιση που τελειωσε ολο αυτο, απο την αλλη ενα μεγαλο αγχος για το πως θα συνεχισω :nose_pick: :dizzy:

Άβαταρ μέλους
brazil
Επικοινωνία:

Δημοσίευση από brazil » Τετ Μαρ 11, 2026 1:51 pm

Μάλιστα... οπότε έχεις πλέον τα δεδομένα και προχωράς μπροστά. Κάθε εμπόδιο για καλό, να φύγεις από τέτοιους τοξικούς ανθρώπους (δεν μου αρέσει ο όρος, αλλά στην προκειμένη έτσι ακούγεται ο πρώην εργοδότης!)

Άβαταρ μέλους
κώστας
Επικοινωνία:

Δημοσίευση από κώστας » Τετ Μαρ 11, 2026 2:23 pm

Περίεργο συναίσθημα! Χαρά και ανακούφιση και στο "καπάκι" αγωνία και αβεβαιότητα για το μέλλον. Τι να πω... Κοίταξα από περιέργεια τις τοπικές αγγελίες εύρεσης εργασίας και αναμενόμενα κάτι αξιόλογο δεν είδα. Παρόλα αυτά, λόγω της επτάχρονης εμπειρίας που έχεις σε φαρμακείο, θα μπορούσες το βιογραφικό που θα φτιάξεις, να το στείλεις σε φαρμακεία της επιλογής σου, τα οποία σίγουρα θα εκτιμήσουν αυτή την εμπειρία. Όχι φυσικά σαν φαρμακοποιός, αλλά σε σχετικά θέματα διαχείρισης τους (πιστεύω ότι ήδη το έχεις σκεφτεί). Θεωρώ ότι έχεις πολλά προσόντα και πολύ μεγάλη εμπειρία στο αντικείμενο, κάτι το οποίο θα παίξει σίγουρα σημαντικό ρόλο για μια μελλοντική πρόσληψη. Μπορεί βέβαια να μην την χρειάζεται άμεσα ένας εργοδότης, αλλά είναι βέβαιο πως θα δελεαστεί όταν αναλογιστεί αυτά που μπορείς να του προσφέρεις. Τι να πω παραπάνω!; Προσπαθώ να τηλεβοηθείσω. Πως είναι η εργασία από το σπίτι, κάτι αντίστοιχο! Μακάρι να μπορούσα να προσφέρω κάτι πιο έμπρακτο. Εννοείται πως συμφωνώ με την Brazil.

agathan
Site Admin

Δημοσίευση από agathan » Τετ Μαρ 11, 2026 7:19 pm

Εχετε δικιο, μπορει να με εχει βαλει σε μια διαδικασια περιεργη οτι πρεπει να ψαχνω (που το εκανα εδω και 2-3 μερες αλλα πιο ενεργα πλεον) αλλα εβγαλα απο πανω μου ενα πολυ μεγαλο φορτιο.

Brazil, ετσι οπως τον εζησα για 7 χρονια, οχι απλος τοξικος. Ναρκισσιστης (αυτη κι αν ειναι λεξη που εχει γινει της "μοδας")

Κώστα, σε ευχαριστώ πολυ για την υπερπροσπάθεια σου. Την εκτιμώ :have_a_nice_day:
Όπως είδες στις αγγελίες της εφημεριδας ζητάνε σερβιτορους (-ες περισσοτερο), μαγειρους και οδηγους. Καμία συζήτηση για προγραμματιστές/κομπιουτεράδες.
Θα πήγαινα, αλλα δεν έχω δίπλωμα, ούτε βλέπω καλά. Για μάγειρας, δεν εχω γνώσεις καν. Για σερβιτόρος έχω αστάθεια. Πιο βασικό, ειμαι 38 και οχι 25 που νομιζουν όσοι με βλέπουν.
Για φαρμακεία... επειδή γνωρίζω τον κόσμο τους από μέσα, δεν είμαι κάποιος που θα ήθελαν πραγματικά. Ο συγκεκριμένος φάνηκε να χρειάζεται κάτι τέτοιο εκείνη την περίοδο που πήγα, και τώρα του ήμουν περιττός οπότε έψαχνε αφορμή να με διώξει. Η έκρηξη μου δεν ήταν κατι απλό, αλλά έχουν συμβεί πολλά και διάφορα ευτράπελα εκεί μέσα και δεν διώνει κανένα. :nose_pick:

Τώρα, θα ήθελα να μοιραστώ κάποιες διαπιστώσεις μου. Από την μία μου έχει φύγει ένα φορτίο και όχι απλά έχω ηρεμήσει. Τις τελευταίες ημέρες κοιμάμαι πολλές ώρες και όταν ξυπνάω δεν θέλω να κάνω τίποτα :nose_pick:
Δεύτερον, πρέπει να με είχε κουρελιάσει τόσο πολύ ψυχολογικά που φαίνεται τώρα. Κουραζόμουν και μόνο στην σκέψη να μπω στο φόρουμ... και τώρα είμαι συνέχεια μέσα :grin:

ΥΓ έκανα πριν λίγη ώρα μία αίτηση σε κάποιους που ψάχνουν άτομο για eshop (όχι απο τις απλές αγγελίες, από άλλο site) καντε κανα ευχέλαιο να μου βγει σε καλο :emojis-12:
Για την περιγραφή της τελευταίας δουλειάς έβαλα αυτά (μπορει να έχω ξεχάσει και τίποτα):
• SEO / email marketing
• Social media (Facebook, instagram, tiktok)
• Διαχείριση ιστοσελίδας σε Shopify
• Προσθήκη νέων προϊόντων (περιγραφές & εικαστικά της αντίστοιχης εταιρείας)
• Δημιουργία ή τροποποίηση εικαστικού για την ιστοσελίδα (banners & φωτογραφίες προϊόντων) ( πρόγραμμα επεξεργασίας GIMP)
• Επίβλεψη υπολογιστικών συστημάτων και δικτύου & περιφερειακών συσκευών
• Επίβλεψη κεντρικού διαχειριστικού προγράμματος φαρμακείου (Farmakon, Euromedica TWO)
• Επίβλεψη κατασκευής γέφυρας μεταξύ προγράμματος διαχείρισης Euromedica TWO και Shopify για την άμεση ενημέρωση των αποθεμάτων
• Επίβλεψη κατασκευής νέου αρχείου skroutz xml
• Προσθήκη προϊοντικού καταλόγου σε efood & wolt
• Διεκπεραίωση  και οργάνωση βασικών διαδικασιών φαρμακείου
• Επίλυση ζητημάτων πελατών του eshop
• Διεκπεραίωση διαδικασιών επιχειρηματικότητας εκτός φαρμακείου
• Εβδομαδιαία αναφορά για τα προϊόντα εκτός αποθέματος & ποιες είναι οι τρέχουσες τάσεις της αγοράς

Άβαταρ μέλους
κώστας
Επικοινωνία:

Δημοσίευση από κώστας » Πέμ Μαρ 12, 2026 12:02 pm

Άγγελε, δεν κάνω καμία υπερπροσπάθεια. Τη δεύτερη μου οικογένεια προσπαθώ να υποστηρίξω. Από εκεί και πέρα, όσα ξέρει ο νοικοκύρης, δεν τα ξέρει ο κόσμος όλος. Επομένως, καλά κάνεις και θέλεις να φύγεις από τα φαρμακεία έτσι όπως τα παρουσιάζεις. Όλα τα θέματα που έβαλες στην αίτηση μου φαίνονται περιεκτικά και περιγραφικά και αν η εταιρεία θέλει έναν άνθρωπο για σοβαρή υποστήριξη, πιστεύω ότι είσαι το ιδανικό άτομο. Την αλλαγή στη ψυχολογία σου εδώ και δυο-τρεις μέρες, όχι απλώς την παρατηρήσαμε, την έκανες ιδιαίτερα αισθητή και χαίρομαι γι' αυτό. Δεν μένει παρά να βρεθεί και μια δουλειά να το γιορτάσουμε!

Άβαταρ μέλους
brazil
Επικοινωνία:

Δημοσίευση από brazil » Πέμ Μαρ 12, 2026 2:13 pm

Καλή επιτυχία Agathan! Μακάρι να λυθεί αυτό έτσι γρήγορα ή όπως το θέλεις αυτό με τη δουλειά. Χαίρομαι που κινητοποιήθηκες. Και για εμένα λογικό που άλλαξε η ψυχολογία σου, και που έχεις ανάγκη από ύπνο ακόμα. Μπορεί να μην έκανες μαραθώνιο εκεί μέσα, αλλά κουράστηκες πολύ ψυχικά και αυτό θεωρώ έχει αντίκτυπο και στο σώμα που τώρα φαίνεται ξεκουράζεται :have_a_nice_day:

Ενώ αντίστοιχα έχεις περισσότερη ενέργεια για πράγματα που σου αρέσουν. Όπως ας πούμε να μπεις στο φόρουμ μας :emojis-10: Ελπίζω αντίστοιχα και για άλλα πράγματα που απολαμβάνεις !beatingheart!

Απάντηση

Μέλη σε σύνδεση

Μέλη σε αυτήν τη Δ. Συζήτηση: Δεν υπάρχουν εγγεγραμμένα μέλη και 2 επισκέπτες