https://www.allaboutms.gr/νέα/εξωστολή- ... άδιση-τους
Ερευνητές του πανεπιστημίου του Harvard δημιούργησαν έναν εξωσκελετό (“Restore exosuit”) που αποκαθιστά την ικανότητα ισορροπίας των ανθρώπων με Πολλαπλή Σκλήρυνση και σε μεγάλο βαθμό την ικανότητα βάδισης τους.
Η ReWalk Robotics στοχεύει να μεταφέρει στην αγορά το σύστημα αυτό που δημιουργήθηκε στο Harvard’s Wyss Institute for Biologically Inspired Engineering. Μία εξωστολή που δεν βοηθά μόνο τους ανθρώπους με Π.Σ. αλλά και ανθρώπους που πάσχουν από την νόσο του Parkinson και άλλες νευροεκφυλιστές παθήσεις.
Τα συνηθισμένα βοηθήματα που υπάρχουν, όπως τα μπαστούνια, προσφέρουν μόνο υποστήριξη ισορροπίας. Ο εξωσκελετός χρησιμοποιεί μηχανικά συστήματα και λογισμικό για να δίνεται υποστηρικτή δύναμη σε κύριες κλειδώσεις, και έτσι να βοηθήσει την κίνηση των μυών. Τα εξαρτήματα του συστήματος διασυνδέονται από ένα ύφασμα που μπορεί να φορεθεί και να προσδεθεί στα πόδια. Αυτός είναι και ο λόγος που οι δημιουργοί του το αποκαλούν “μαλακή στολή (soft suit)”.
Οι ερευνητές των Wyss Institute και Boston University μελέτησαν την χρήση της εξωστολής σε ανθρώπους με αναπηρίες στα κάτω άκρα που απέκτησαν από εγκεφαλικά επεισόδια. Η έρευνα “A soft robotic exosuit improves walking in patients after stroke” δημοσιεύθηκε στο Science Translational Medicine.
Στην έρευνα συμμετείχαν 9 άνθρωποι με εγκεφαλικό επεισόδιο που φόρεσαν το παραπάνω σύστημα αποκατάστασης κατά την διάρκεια βάδισης και ασκήσεων στον διάδρομο γυμναστικής. Όπως ανέφεραν, ο εξωσκελετός μείωσε την κατανάλωση ενέργειας των ασθενών κατά 10%. Η μικρή βοήθεια που προσέφερε ήταν αρκετή για να διευκολύνει την κανονική βάδιση των ασθενών.
Όπως αναφέρθηκε σε δελτίο τύπου, η έρευνα ήταν αποτέλεσμα μιας διεπιστημονικής ομάδας μηχανικών, σχεδιαστών, βιομηχανικών, φυσικοθεραπευτών και κατά κύριο λόγο ασθενών που προσφέρθηκαν να βοηθήσουν σε αυτή την έρευνα.
Το Wyss Institute και η ReWalk συνεργάζονται στη δημιουργία πιο ελαφρού σχεδιασμού για την στολή. Η πρόθεση τους είναι να χρησιμοποιηθούν σε κλινικές μελέτες που θα έχουν στόχο να κατακτήσουν τις απαραίτητες εγκρίσεις ώστε η εξωστολή να γίνει διαθέσιμη στην παγκόσμια αγορά.
Πρώτη εφαρμογή θα έχει σε ασθενείς με εγκεφαλικά επεισόδια, και στη συνέχεια θα ακολουθήσουν ασθενείς με Πολλαπλή Σκλήρυνση, και ασθενείς με άλλες παθήσεις.
Πηγή: https://multiplesclerosisnewstoday.com/ ... y-to-walk/
Εξωστολή αποκατάστασης μπορεί να βοηθήσει ανθρώπους με Πολλαπλή Σκλήρυνση και να βελτιώσει την βάδιση τους
- Ντιανα
- Site Admin
- Δημοσιεύσεις: 3258
- Εγγραφή: Παρ Μαρ 10, 2017 8:22 pm
- Τοποθεσία: στην ♥ της Ελλαδας
Re: Εξωστολή αποκατάστασης μπορεί να βοηθήσει ανθρώπους με Πολλαπλή Σκλήρυνση και να βελτιώσει την βάδιση τους
Λοιπον, το σκεφτομαι συνεχως απο την ωρα που το διαβασα
Αυτην την εξωστολη εγω την θελωωωωωωωωωωωω!!!!!!!


Αυτην την εξωστολη εγω την θελωωωωωωωωωωωω!!!!!!!



if you can't fly, then run.
if you can't run, then walk.
if you can't walk, then crawl.
but whatever you do, you have to keep moving forward
if you can't run, then walk.
if you can't walk, then crawl.
but whatever you do, you have to keep moving forward
Μέλη σε σύνδεση
Μέλη σε αυτήν τη Δ. Συζήτηση: Δεν υπάρχουν εγγεγραμμένα μέλη και 1 επισκέπτης