ΒΟΗΘΗΜΑΤΑ ΑμεΑ

Οτιδήποτε θέλετε να μοιραστείτε και έχει σχέση με την σκλήρυνση, ή και όχι.
Απάντηση
Άβαταρ μέλους
κώστας
Επικοινωνία:

ΒΟΗΘΗΜΑΤΑ ΑμεΑ

Δημοσίευση από κώστας » Τρί Μαρ 28, 2017 12:39 pm

Εξαιρετικά πρακτικό και χρήσιμο για να μπορεί κανείς να σηκώνεται από την καρέκλα. Πάμφθηνο στην Αγγλία, αλλά νομίζω πως κατόπιν συννενόησης με το μαγαζί, το στέλνουν και στην Ελλάδα.

H14471_1_Easylift_Portable_Lifting_Seat.jpg
H14471_1_Easylift_Portable_Lifting_Seat.jpg (4.72 KiB) Προβλήθηκε 3854 φορές

Υπάρχει και με ηλεκτρική υποβοήθηση. Δείτε το video να καταλάβετε την λειτουργία του.

https://www.nrshealthcare.co.uk/bedroom ... fting-seat

Υπάρχει επίσης το ειδικό φουσκωτό μαξιλάρι για να μπορεί να σηκωθεί κάποιος από το πάτωμα

mangar-elk-lifting-cushion.jpg
mangar-elk-lifting-cushion.jpg (58.98 KiB) Προβλήθηκε 3854 φορές

Το ίδιο υπάρχει και για την μπανιέρα και ίσως να κάνει και για το σήκωμα από το πάτωμα μιας και είναι σχεδόν το ίδιο πράγμα

b53042fc-0630-47be-97fa-f279376e1758.jpg
b53042fc-0630-47be-97fa-f279376e1758.jpg (46.96 KiB) Προβλήθηκε 3854 φορές

Όλ΄ αυτά βέβαια στην Αγγλία, αλλά μάλλον αποστέλλονται και στην Ελλάδα.

Σημαντικό!
1. Δεν ισχύουν τα capital controls για αγορά αναπηρικών ειδών από το εξωτερικό (μου το είπαν στην τράπεζα)
2. Αν δείξετε στο κατάστημα την βεβαίωση των ΚΕΠΑ με την αναπηρία σας, εξαιρείσθε του ΦΠΑ στην χώρα που κάνετε την αγορά. Ίσως να χρειάζεται μετάφραση το έγγραφο, αλλά θα σας πουν από το κατάστημα. Η διαφορά του ΦΠΑ πατσίζει τα έξοδα αποστολής.
Η μεγαλύτερη ηθική ικανοποίηση, είναι να βλέπεις τη φωτεινότητα που βγάζει ένα ευχαριστημένο πρόσωπο και να ξέρεις ότι κι΄ εσύ έχεις συμβάλλει σ΄ αυτό.

kely

Re: ΒΟΗΘΗΜΑΤΑ ΑμεΑ

Δημοσίευση από kely » Τρί Μαρ 28, 2017 9:50 pm

Κώστα για άλλη μια φορά σε ευχαριστούμε που μοιράζεσαι μαζί μας ότι ανακαλύπτεις για να γινει η ζωή μας πιο εύκολη .

Άβαταρ μέλους
κώστας
Επικοινωνία:

Δημοσίευση από κώστας » Τετ Μαρ 29, 2017 1:39 pm

Ένα πολύ φθηνό (ακόμη και στην Ελλάδα!) και καλό αμαξίδιο, είναι το breezy 300 της Sunrise medical. Η εταιρεία αυτή φτιάχνει τα πολύ γνωστά και πανάλαφρα αμαξίδια Quickie, που πρόκειται για ιδιαίτερα ποιοτικές κατασκευές. Το αμαξίδιο που σας παρουσιάζω, ζυγίζει 13 κιλά και διαθέτει όλες τις ευκολίες που πρέπει να έχει ένα εύχρηστο αμαξίδιο (αφαιρούμενοι τροχοί με σύστημα quick release, αποσπώμενα υποπόδια, αναδιπλούμενοι βραχίονες κλπ). Στην ελλάδα η καλύτερη του τιμή είναι 417 €, αλλά μπορείτε να το βρείτε στην Πορτογαλία http://loja.mobilitec.pt/mobility-manua ... se-medical με 247 € συν τα έξοδα αποστολής που δεν είναι μεγάλα (πχ από Γερμανία ένα αμαξίδιο για νάρθει σπίτι σας, κοστίζει 25 €, οπότε υποθέτω κάτι αντίστοιχο θα ισχύει και για την Πορτογαλία). Αν το επιλέξετε, μην διστάσετε να το πάρετε με χρώμα και όχι το κλασικό μαύρο. Λίγο χρώμα στην ζωή μας δεν βλάπτει!

Υσ. Όποιος θέλει λεπτομέρειες, ας μου στείλει ΠΜ.

040251_1_723_Breezy_300_1.jpg
040251_1_723_Breezy_300_1.jpg (554.31 KiB) Προβλήθηκε 3832 φορές
Η μεγαλύτερη ηθική ικανοποίηση, είναι να βλέπεις τη φωτεινότητα που βγάζει ένα ευχαριστημένο πρόσωπο και να ξέρεις ότι κι΄ εσύ έχεις συμβάλλει σ΄ αυτό.

Άβαταρ μέλους
κώστας
Επικοινωνία:

Δημοσίευση από κώστας » Πέμ Μαρ 30, 2017 2:02 pm

Σίγουρα θα τις έχετε υπ΄ όψη, αλλά μια παρουσίαση δεν βλάπτει. Βρήκα στην Ελλάδα αυτή τη φορά, αυτές τις λαβές που μπορεί να τοποθετηθούν αριστερά και αν θέλετε και δεξιά από την λεκάνη για να βοηθείστε να σηκώνεστε. Είναι σταθερές εμπνέοντας εμπιστοσύνη στη στήριξη, αλλά όχι και ότι πιο ωραίο υπάρχει αισθητικά. Αλλά προκειμένου να μπορεί κανείς να σηκώνεται με ασφάλεια, η αισθητική έρχεται σε δεύτερο ρόλο. Κοστίζουν 86€ η μία και υπάρχει αριστερή και δεξιά.

G55-JCL-38.jpg
G55-JCL-38.jpg (86.36 KiB) Προβλήθηκε 3820 φορές
Υπάρχουν βέβαια και οι ανακλινόμενες λαβές τοίχου που είναι πιο ωραίες αισθητικά και κοστίζουν 100€. Απλά οι πρώτες μου φαίνονται ότι εμπνέουν περισσότερη εμπιστοσύνη λόγω τρόπου στήριξης (αλλά αυτό μπορεί και να μην ισχύει).

4BA-JCS-02.jpg
4BA-JCS-02.jpg (89.2 KiB) Προβλήθηκε 3820 φορές

Μιά επίσης πολύ καλή λύση για όποιον χρησιμοποιεί ντουζιέρα, είναι η παρακάτω λαβή που κοστίζει 90€

snake-2-xeirolabi-mpaniou-amea.jpg
snake-2-xeirolabi-mpaniou-amea.jpg (22.89 KiB) Προβλήθηκε 3820 φορές

Άβαταρ μέλους
κώστας
Επικοινωνία:

Δημοσίευση από κώστας » Πέμ Μαρ 30, 2017 2:13 pm

Μου φαίνεται πως τα βοηθήματα για ΑμεΑ, πρέπει να παρουσιάζονται ξεχωριστά το κάθε είδος με ανάλογο τίτλο, ώστε να μπορεί κάποιος να βρίσκει εύκολα αυτό που τον ενδιαφέρει, χωρίς να χρειάζεται να σαρώνει ολόκληρη την θεματική ψάχνοντας. Αυτό ισχύει ιδιαίτερα αν οι παρουσιάσεις γίνουν πολλές και υπάρξουν και σχόλια. Άρα μάλλον πρέπει να δημιουργηθεί μία ξεχωριστή κατηγορία. Πείτε την γνώμη σας, για να ξέρει τι θα κάνει ο Άγγελος.
Τελευταία επεξεργασία από το μέλος κώστας την Παρ Μαρ 31, 2017 9:26 am, έχει επεξεργασθεί 1 φορά συνολικά.

Άβαταρ μέλους
Ντιανα
Site Admin

Δημοσίευση από Ντιανα » Πέμ Μαρ 30, 2017 2:17 pm

Κωστα, σ' ευχαριστουμε!
εγω εχω την ανακλινομενη λαβη και ειναι απολυτα ασφαλης. Το γεγονος οτι σηκωνεται, βοηθσει στην μετακινηση μεσα στο χωρο αλλα και στο σωστο καθαρισμα του. Και αν θυμαμαι καλα μου κοστισε 70 €
απο καταστημα αναπηρικων ειδων της περιοχης μου.
Κωστα, θα φροντισουμε να γινει ξεχωριστη ενοτητα :emojis-9:
if you can't fly, then run.
if you can't run, then walk.
if you can't walk, then crawl.
but whatever you do, you have to keep moving forward

kely

Δημοσίευση από kely » Πέμ Μαρ 30, 2017 8:01 pm

Eμενα βρε παιδια με βολεύει καλύτερα να έχω λαβή μπροστά μου .
Δεν μπορώ να σηκωθώ κρατώντας τις πλαινες λαβές .
Κρατιέμαι απο το νεροχύτη του μπάνιου που είναι μπροστά μου.
κάποια μέρα βέβαια θα φύγω μαζί με το νεροχύτη αλλά μέχρι τότε ελπίζω να έχω βρεί άλλη πατέντα και να τη γλυτώσω.
Σχετικά με το καρότσι πήρα ένα ηλεκτρονικό και ένα απλό πριν τα Χριστούγεννα.
Το ηλεκτρονικό δεν το έχω χρησιμοποιήσει ακόμα και το απλό ζυγίζει 16 κιλά δεν ξέ ρω αν είναι ελαφρύ η βαρύ εμένα βαρύ μου φαίνεται και με κουράζει στην κίνηση.

Άβαταρ μέλους
κώστας
Επικοινωνία:

Δημοσίευση από κώστας » Παρ Μαρ 31, 2017 9:49 am

Τα 15 κιλά είναι οριακό βάρος για να θεωρείται ένα αμαξίδιο ελαφρύ. Μεγαλύτερο βάρος, κουράζει στη συνεχή χρήση. Στα καταστήματα προκειμένου να πουλήσουν ή για να μας πιάσουν πελάτες κάνοντάς μας δώρο μαζί με άλλη αγορά, μας παραμυθιάζουν ότι τα 16 κιλά πχ δεν είναι πολλά. Έλα όμως που είναι! Δυστυχώς τα αμαξίδια κάτω από 10 κιλά, είναι πανάκριβα! Προσέξτε ιδιαίτερα όταν αγοράζετε αμαξίδιο, το βάρος που σας λένε να είναι με τους τροχούς δηλαδή το μικτό και όχι αυτό του πλαισίου μόνο! Κάθε κιλό λιγότερο από τα 15, παίζει μεγάααααααλο ρόλο!!!!!

Άβαταρ μέλους
κώστας
Επικοινωνία:

Δημοσίευση από κώστας » Σάβ Απρ 01, 2017 12:56 pm

Έχω μεταφέρει το θέμα, ξεχωριστά για το κάθε είδος, στην ενότητα "ιατροφαρμακευτικά εργαλεία".

Απάντηση

Μέλη σε σύνδεση

Μέλη σε αυτήν τη Δ. Συζήτηση: Δεν υπάρχουν εγγεγραμμένα μέλη και 3 επισκέπτες