Δυσκολια στη μεταφορα.

Θέματα και συζητήσεις που αφορούν ανθρώπους που βρίσκονται στην προϊούσα μορφή της νόσου.
kaiti

Δυσκολια στη μεταφορα.

Δημοσίευση από kaiti » Παρ Φεβ 23, 2018 5:00 pm

Γεια σας μπορειτε μηπως να με βοηθησε τε.Τι βοηθημα πρεπει να αγορασω για να σηκωνομαι απο το κρεβατι στο καρότσι χωρις να κουραζω το ατομο που με βοηθα. :emojis-18:

Άβαταρ μέλους
κώστας
Επικοινωνία:

Re: Δυσκολια στη μεταφορα.

Δημοσίευση από κώστας » Παρ Φεβ 23, 2018 6:07 pm

Να πάρεις ένα ηλεκτρικό κρεβάτι. Επειδή έχω ένα, σου λέω ότι μπορώ και μεταφέρομαι από και προς το αμαξίδιο μόνος μου! Θα σου πω τον τρόπο.
Όταν θέλω να μεταφερθώ από το κρεβάτι στο αμαξίδιο, ρίχνω τα πόδια μου στο πάτωμα και σηκώνω την πλάτη του κρεβατιού ώστε να έρθω σε φυσιολογική καθιστή στάση. Φέρνω το αμαξίδιο δίπλα και κολλητά στο κρεβάτι το οποίο σηκώνω (καθ΄ ύψος) μέχρις ότου το σημείο που κάθομαι να έρθει ψηλότερα από το κάθισμα του αμαξιδίου. Τότε πιάνομαι με το ένα χέρι από το βραχίονα του αμαξιδίου και με μια ώθηση στο σώμα μου, πηδάω ουσιαστικά πάνω του χωρίς να χρησιμοποιήσω καθόλου τα πόδια και χωρίς να σηκωθώ ούτε ελάχιστα.
Όταν θέλω να πάω από το αμαξίδιο στο κρεβάτι, το προσεγγίζω με τον ίδιο τρόπο, το χαμηλώνω ώστε να γίνει κοντύτερο από το αμαξίδιο και πιάνοντας γερά τον αναρτήρα που έχει το κρεβάτι, με μια ώθηση του σώματος, πηδάω πάνω του. Το πρόβλημα που υπάρχει σ΄ αυτή τη διαδικασία είναι ότι τα πόδια που μένουν να πατούν στο έδαφος, πολύ δύσκολα μεταφέρονται πάνω στο κρεβάτι. Εκεί όμως μπορεί να σε βοηθάει κάποιος σηκώνοντάς τα.
Στην αρχή θα το δοκιμάσεις δυο τρεις φορές με επίβλεψη και ίσως μικρή βοήθεια, αλλά πολύ γρήγορα θα το καταφέρνεις μόνη σου. Εννοείται πως θ΄ αλλάξει η ζωή σου μιας και θ΄ αποκτήσεις τουλάχιστον στο σήκωμα από το κρεβάτι, πλήρη αυτονομία!!!
Η μεγαλύτερη ηθική ικανοποίηση, είναι να βλέπεις τη φωτεινότητα που βγάζει ένα ευχαριστημένο πρόσωπο και να ξέρεις ότι κι΄ εσύ έχεις συμβάλλει σ΄ αυτό.

kaiti

Δημοσίευση από kaiti » Κυρ Φεβ 25, 2018 5:30 pm

Κωστα σε ευχαριστώ για την απάντηση .Εσυ εχεις βρει ενα τροπο να νιώθεις εστω και λιγο αυτονομος δε ξερω αν με βοηθησει το ηλεκτρικό κρεβάτι και ο τροπος που μεταφερεσαι μιας και εγω εχω και παρεση στο χερι μου και δε θα καταφερω να μεταφερθω.:emojis-21: .

kaiti

Δημοσίευση από kaiti » Κυρ Φεβ 25, 2018 9:55 pm

Χαζεύοντας στο ίντερνετ βρηκα αυτη τη καρέκλα.Αραγε να ειναι ευκολη στη χρήση οσο φαίνεται;Πειτε μου τη γνωμη σας.

Άβαταρ μέλους
κώστας
Επικοινωνία:

Δημοσίευση από κώστας » Δευ Φεβ 26, 2018 12:42 pm

Όταν λες πάρεση στο χέρι, εννοείς πως δεν μπορείς να το χρησιμοποιήσεις καθόλου; Στον τρόπο που σου περιέγραψα μην φανταστείς πως βάζεις δύναμη στο χέρι. Όλη τη δουλειά την κάνει η ώθηση που με λίγη προσπάθεια δίνεις στο σώμα σου για να πέσεις ουσιαστικά (χρησιμοποιώντας τη βαρύτητα), πάνω στο κάθισμα του αμαξιδίου. Το χέρι το χρησιμοποιείς κυρίως για την ισορροπία.
Σε ό,τι αφορά την καρέκλα που είδες, είναι καλή αλλά είναι σχετικά βαριά (31 κιλά), κάτι που μεθερμηνεύεται σε δυσχρηστία. Και φυσικά θα πρέπει οπωσδήποτε να σε βοηθάει κάποιος γιατί έχει μεγάλη διαδικασία μέχρι να κάτσεις πάνω της. Οπότε δεν απαλλάσσεις σχεδόν καθόλου από τον κόπο, το άτομο που σε βοηθάει. Δες λίγο την διαδικασία να καταλάβεις περί τίνος πρόκειται και λάβε υπ΄ όψη σου ότι στο video τα δείχνουν όλα ρόδινα και απλά!

Δες επίσης και την διαδικασία αν υποθέσουμε ότι θέλεις να το χρησιμοποιήσεις στο αυτοκίνητο

Το κρεβάτι στο παρέχει (καλύπτει μέχρι 1000€), το ταμείο σου, οπότε δεν χάνεις τίποτα να το δοκιμάσεις.
Αν αποφασίσεις να πάρεις την καρέκλα, ζήτησε από το κατάστημα που θα σου την προμηθεύσει να σου κάνει επίδειξη στο σπίτι Ο Π Ω Σ Δ Η Π Ο Τ Ε. Μην την αγοράσεις χωρίς να δεις στην πράξη αν σε βολεύει. Συγκράτησε επίσης τον όποιο ενθουσιασμό νοιώσεις την ώρα της επίδειξης και λάβε υπ΄ όψη σοβαρά πως η οποιαδήποτε καθημερινά επαναλαμβανόμενη διαδικασία, κουράζει!
Υπάρχει και το bodyup που είναι Ελληνικό http://www.bodyupevolution.com/ χωρίς όμως υδραυλικό σύστημα ανύψωσης, που είναι όμως πιο ελαφρύ και εύχρηστο, για το οποίο, το ταμείο δίνει νομίζω 680€.

Ρώτα επίσης το κατάστημα τι κάλυψη υπάρχει από τον ΕΟΠΥΥ για το easyup.
Σου εύχομαι ν΄ αποφασίσεις το καλύτερο για σένα!

Υγ. Μην θεωρήσετε διαφήμιση τα video. Απλά να βοηθήσω προσπαθώ!
Η μεγαλύτερη ηθική ικανοποίηση, είναι να βλέπεις τη φωτεινότητα που βγάζει ένα ευχαριστημένο πρόσωπο και να ξέρεις ότι κι΄ εσύ έχεις συμβάλλει σ΄ αυτό.

kely

Δημοσίευση από kely » Δευ Φεβ 26, 2018 7:32 pm

Κώστα μπορώ να παρω τον μηχανισμό και να τον προσαρμόσω στο διπλό κρεβάτι στην αναγκη να βαλω δύο

Άβαταρ μέλους
κώστας
Επικοινωνία:

Δημοσίευση από κώστας » Δευ Φεβ 26, 2018 8:11 pm

Δεν κατάλαβα τι εννοείς. Για ποιον μηχανισμό μιλάς; Αν εννοείς το κρεβάτι, ναι, υπάρχει μηχανισμός που μετατρέπει το διπλό και το κάνει να λειτουργεί μισό - μισό. Εννοείται πως χρειάζονται δύο πλέον μονά στρώματα από τα οποία το ένα θα κάνει όλες τις κινήσεις του ηλεκτρικού κρεβατιού. Πάρε μία ιδέα εδώ: https://www.marketstrom.gr/%CE%BA%CF%81 ... fia-detail
Η παραπάνω είναι ακριβή λύση. Υπάρχει όμως και οικονομικότερη που αφορά τη μετατροπή του μισού υπάρχοντος κρεβατιού, που κοστίζει περίπου 1200 € ο μηχανισμός, συν το κόστος των δύο στρωμάτων που θα χρειαστείς. Προϋπόθεση για την μετατροπή είναι το υπάρχον διπλό κρεβάτι να είναι με τάβλες οι οποίες στηρίζουν το στρώμα.

kely

Δημοσίευση από kely » Δευ Φεβ 26, 2018 8:36 pm

Αυτο ακριβώς εννοώ ευχαριστω . Θελω να το προσαρμόσω στο διπλό πιστεύω οτι θα με βοηθήσει να σηκώνομαι .Ιδωμεν .
Εισαι πολυ κατατοπιστικός πάντως σε ευχαριστούμε και πάλι

kaiti

Δημοσίευση από kaiti » Δευ Φεβ 26, 2018 10:13 pm

Κώστα τις εχω δει και τις δυο καρεκλες αλλα ρωτησα για την ηλεκτρικη επειδη κανει την ανυψωση με μεγαλη ευκολια ειδα επισης και το βαρος της :emojis-18:γιαυτο και ζητησα και μια αλλη γνωμη στην απλη δεν αναφέρεται το βαρος.Αναζητω εναν τροπο μετακινησης και δεν μπορω να βγαλω ακρη. :emojis-18:εχουν και οι δυο καποια διαδικασία και ξερω οτι θα ειναι κουραστικο να επαναλαμβανεται πολλες φορες την ημερα αλλα δε βρισκω και αλλη λυση.Ακομη ειδα οτι θα ειναι βολικη και για τη τουαλέτα ακομα ενα προβλημα.Πραγματικα ειμαι πολυ μπερδεμενη αναζητω μια λυση μεταφορας αραγε υπαρχει αλλη;

Άβαταρ μέλους
κώστας
Επικοινωνία:

Δημοσίευση από κώστας » Τρί Φεβ 27, 2018 12:35 pm

Μία ακόμη λύση υπάρχει. Το γερανάκι ανύψωσης που έχει όμως την ίδια διαδικασία χρήσης, είναι πιο οικονομικό σαν αγορά, αλλά είναι πιο δεσμευτικό ως προς την ευχρηστία του.

Απάντηση

Μέλη σε σύνδεση

Μέλη σε αυτήν τη Δ. Συζήτηση: Δεν υπάρχουν εγγεγραμμένα μέλη και 1 επισκέπτης