Το καφέ της καρδιάς μας

Το κομμάτι του forum για να συζητήσετε ότι σας προβληματίζει ή απασχολεί στην καθημερινότητα σας, ή να κάνετε ένα διάλειμμα.
Άβαταρ μέλους
brazil
Επικοινωνία:

Re: Το καφέ της καρδιάς μας

Δημοσίευση από brazil » Τρί Μαρ 24, 2026 12:12 pm

Όπως μου είπε κι εμένα η νευρολόγα όταν της μίλησα για την σπαστικότητα στο αριστερό μου χέρι που με δυσκολεύει να κάνω πράγματα "και τι σε πειράζει; Δεξιόχειρας δεν είσαι;" :dizzy:

Έτσι κι εσύ, τι τα θες και τα δύο μάτια τώρα; Καλά είσαι και το ένα αν βλέπει σωστά :ka_boom:

Προφανώς αστειεύομαι. Σαν χαρτί από τον οφθαλμίατρο είναι δυνατό για τα ΚΕΠΑ πάντως έχω διαπιστώσει. Όπως και ο ουροδυναμικός. Τα άλλα αίματος/ηλεκτρομυογράφημα κλπ, δεν τους έχουν δώσει σε εμένα ποτέ σημασία (οι μαγνητικές παραμένουν οι αγαπημένες τους - προτιμήσεις είναι αυτές, δεν κρίνω :lol: )

agathan
Site Admin

Δημοσίευση από agathan » Τρί Μαρ 24, 2026 12:26 pm

χμμμ... δεν ειμαι υπερ της βιας αλλες καποιες φορες ειναι αναγκαια...
οποτε αν της ελεγες αν σου πατησω μια ξαναστροφη με το αριστερο και μια σβουριχτη με το δεξι... με ποια θα κουδουνισει το κεφαλι σου; :nose_pick:

αλλους τους σπρωχνεις μονο και παθαινουν αμοκ και φωναζουν για την αστυνομια (ονοματα δεν λεμε :emojis-12: ) που αμα τους φωναζε οντως, θα εβγαζα καμια γνωματευση και θα γελαγαν και οι πετρες μαζι του :emojis-13:

οποτε θα παρω και γω ενα παπαγαλο και θα κανω τον πειρατη οπως παμε :emojis-11:

σημερα εχω ουρολογο... να δουμε τι θα μας πει και αυτος... ουροδυναμικο δεν θελω αλλα χρειαζεται. πριν χρονια που πηγα να κανω, ειχα πεθανει στον πονο, οπως μου ειχαν πει χτυπαει στον προστατη και τα κανει αυτα... :dizzy:

Άβαταρ μέλους
brazil
Επικοινωνία:

Δημοσίευση από brazil » Πέμ Μαρ 26, 2026 4:11 pm

Ωχ.. τότε ελπίζω να μην σου ζητήσει να επαναλάβεις την εξέταση γιατί όντως πονάει -sad-

Επίσης... σε έκανα εικόνα με το μαύρο κάλυμμα ματιού και καλέ... τι στυλ! Από εμένα είναι ναι, ή να πω καλύτερα Aye (pun intented με το eye) !hearteyes!

agathan
Site Admin

Δημοσίευση από agathan » Κυρ Μαρ 29, 2026 11:08 pm

Ahoy matey! :grin:

Τα πραγματα ειναι περιεργα... ποτε δεν τα πηγαινα καλα με ουρολογους και αλλη μια φορα τα ιδια :nose_pick:

αντε να δουμε τι θα γινει :nose_pick:

γινεται καπως να σταματησω να κανω το οτιδηποτε και απλα να κοιμαμαι, να ξυπναω και να μην κουνιεμαι και πολυ; εδω ησυχος, δεν θα πειραζω κανενανα :emojis-12:

Άβαταρ μέλους
κώστας
Επικοινωνία:

Δημοσίευση από κώστας » Δευ Μαρ 30, 2026 10:32 am

Ο ουροδυναμικός έλεγχος είναι όντως απαραίτητος; Δηλαδή δίνει σημαντικό επιπλέον ποσοστό ώστε να αξίζει τον κόπο; Εδώ υπάρχουν τόσα άλλα, αϋπνία, σπαστικότητα, κατάθλιψη, τραντάγματα στον ύπνο, μόνιμο αίσθημα κούρασης και εγώ δεν ξέρω τι άλλο. Ο ουροδυναμικός έλεγχος είναι αυτός που θα κάνει τη διαφορά;! Τι να πω ρε παιδιά, αξίζει τον κόπο;

Υσ. Παρεμπιπτόντως, όταν είχα περάσει ΚΕΠΑ, μου είχε γράψει ο γιατρός απλά "νευρογενής κύστη". Δεν μου είχε πει να κάνω ουροδυναμικό έλεγχο. Βέβαια, εγώ είχα τα χίλια μύρια, οπότε μπορεί να μην έπαιζε και τόσο τεράστιο ρόλο.
Η μεγαλύτερη ηθική ικανοποίηση, είναι να βλέπεις τη φωτεινότητα που βγάζει ένα ευχαριστημένο πρόσωπο και να ξέρεις ότι κι΄ εσύ έχεις συμβάλλει σ΄ αυτό.

Άβαταρ μέλους
Ντιανα
Site Admin

Δημοσίευση από Ντιανα » Δευ Μαρ 30, 2026 6:06 pm

Καλησπέρα συγκάτοικοι, που έλεγε και η βίκυ :grin:
Ο ουροδυναμικός έλεγχος είναι χρήσιμος γιατί δείχνει αν υπάρχει υπόλοιπο στην κύστη πράγμα που ευθύνεται για συχνές ουρολοιμώξεις και τότε ίσως χρειάζεται να κάνει κανείς διαλείποντες για να αφαιρέσει το υπόλοιπο.. :dizzy: σε ακραίες περιπτώσεις μπορεί να χρειάζεται και μόνιμος καθετήρας..,
Καθόμουν και σκεφτόμουν πόσα έχω δοκιμάσει για να βελτιώσω τα διάφορα που έχω περάσει λόγω της σκλήρυνσης :nose_pick: και σκέφτηκα εκείνη τη διαφήμιση που έλεγε"έχω δοκιμάσει τα πάντα δεν γίνεται τίποτα” :emojis-12: :emojis-12: :emojis-12: έχουμε και λέμε...
1) βελονισμό σε ιατρείο πόνου λόγω εξαιρετικά επώδυνης σπαστικότητας :emojis-13: (εκείνη τη μέρα έκανα το ταξίδι θεσσαλονίκη καρδίτσα χωρίς να κάθομαι στο κάθισμα του αυτοκινήτου, ακουμπούσε μόνο η πλάτη και τα πόδια ενώ η λεκάνη ήταν στον αέρα, δεν λύγιζαν τα γόνατα, μιλάμε για τρεις ώρες :emojis-13: :emojis-13: :emojis-13: )
2) έγχυση κρυσταλλικής κορτιζόνης στη σπονδυλική στήλη... Αυτή πήγε καλά στην αρχή και μείωσε αρκετά την σπαστικότητα... Όμως από την τρίτη φορά σταμάτησε η δράση της :emojis-13: :emojis-13: :emojis-13:
3) έγχυση μπότοξ στην ουροδόχο κύστη για τις απώλειες ούρων :emojis-13: :emojis-13: αυτο τελικά δεν βοήθησε καθόλου και ήταν και πανάκριβο :emojis-12: :emojis-12: :emojis-12:
Αυτά είναι μερικά από όσα θυμάμαι :emojis-12: :emojis-12: αν θυμηθώ κι άλλα θα σας πω :emojis-20: :emojis-20:
Αυτά... Πάω να κάνω κούνια.. !treeswing!
if you can't fly, then run.
if you can't run, then walk.
if you can't walk, then crawl.
but whatever you do, you have to keep moving forward

agathan
Site Admin

Δημοσίευση από agathan » Δευ Μαρ 30, 2026 8:28 pm

Θα συμφωνήσω με τον Κώστα, δεν εχει και πολυ νόημα να το κάνεις. Έχεις πόσα άλλα να σε βαραίνουν, αυτό θα μας κάνει την διαφορά;

Από την άλλη η Ντιάνα έχει ένα δίκιο. αλλά δεν είναι απαραίτητο για να το καταλάβεις αυτό.

Θα σας πω τι έγινε με τον ουρολογο με λεπτομέρεια :nose_pick:
Πριν 2 εβδομάδες του έστειλα email, ότι έχω σκηρυνση κτλ, μου συμβαίνουν αυτά περίπου και κάνω την αίτηση για τα ΚΕΠΑ, αμα θα μπορεσέτε να με βοηθήσετε. καλώς; νομίζω πως ναι :emojis-12:
Μου απαντα την επομενη ημερα, πάρε τηλ να κλεισεις ραντεβου και θα τα πουμε τα υπολοιπα απο κοντα (στο περιπου). Εκει με περιτριγύρισε ένας όφις ότι κάτι δεν θα πάει καλά με αυτόνανα.
Αλλα είπα ας πάω και θα δούμε... μην είμαι προπέτης :emojis-12:
Εκλεισα ραντεβού και πήγα, την προηγουμενη τρίτη. Μπήκα μέσα ξεκίνησα να του πω, εχω διαγνωστει από το 2015, μου έχουν συμβει διάφορα, δεν ξερω τι ειναι σημαντικο, θα μου πειτε.
Το 2016 περιπου ξεκινησα να εχω προβληματα στην ουρηση, εγιναν αυτα, πηγα να κανω ουροδυναμικο αλλα ειχα πονεσει πολυ και δεν εγινε... και με σταματαει "τι μου τα λες ολα αυτα; εχεις πει 5 προτασεις ενω μπορουσες να μου πεις οτι δεν εχει κανει ουροδυναμικο", παυση, "τα λεω γιατι δεν ξερω τι εχει σημασια", απο μέσα μου δεν ειναι ανθρωπος που τον ενδιαφερει να ακουσει. Συνεχισα λιγο και μου λεει "είχα παει σε καποιο συνεδριο στο Ρίο (Πάτρα) και μου ειχε πει ενας καθηγητης νευρολογιας οτι εχει δει μόνο 5 περιστατικα μεχρι σημερα που ξεκινησαν με ουρολογικα προβληματα". Και γω ειχα μεινει να αναρωτιεμαι... στον τοιχο τα λεω τοση ωρα; δεν ακουει ο ανθρωπος, τι παιδευομαι;
Του ειπα 2-3 πραγματα επιγραμματικα ακομα και με ειδε στον υπερηχο οτι η κυστη ειναι γεματη αλλα εγω δεν ειχα καμια αισθηση. Με εστειλε τουαλετα (που εγω δεν ειχα διαθεση αλλα βγηκαν λιγα). Με ξαναειδε και μου λεει, δεν αδειασε πολυ και εχεις και μια διογκωση κυστης.
Οποτε καθομαστε παλι και μου λεει "γραψε ενα τηλεφωνο". Ξεκιναω για να γραψω τον αριθμο που μου ελεγε και ταυτοχρονα σκεφτομουν οτι εχει βαρεσει μπιελα αυτος :emojis-13:
Και μετα μου ειπε ποιος ειναι και οτι ειναι απο καποια εταιρεια για να ξεκινησω τους διαλειποντες καθετηριασμους και οτι ολο αυτο που μου μενει μεσα θα με παει σε ουρολοιμωξεις. (σιγουρα εχει βαρεσει μπιελα αυτος, πρεπει να ειχε φαει πολυ ξυλο μικρος και εχει κουδουνισει το κεφαλι του :emojis-13: )
Μου ειπε οτι δεν εχει πολυ σημασια να κανεις ουροδυναμικο, βγαζει ματι με την ποσοτητα που μενει μεσα σου οτι θα σου κανει καποια στιγμη ουρολοιμωξεις και σου πιεζει και τα νεφρα προς τα πανω.

Οποτε τον ρωταω.. θα ηθελα και για τα ΚΕΠΑ ομως. Εκει μπορει να το θελουν τον ουροδυναμικο, δεν τα θυμαμαι ρωτα τον αλλονα που θα μιλησετε, εκεινος τα ξερει καλυτερα.
ΡΕ ΤΡΑΧΑΝΑ;;; ΔΕ ΣΕ ΡΩΤΗΣΑ ΠΡΙΝ ΕΡΘΩ;;; ΔΙΑΒΑΖΕΙΣ ΚΑΝΑ ΜΑΙΛ Η ΕΤΣΙ ΑΠΑΝΤΑΣ;;; ΓΙΑΤΙ ΔΕΝ ΜΟΥ ΛΕΓΕΣ ΤΡΑΒΑ ΑΛΛΟΥ;;; ήρεμα τα λέω :emojis-12:

Αυτα τα ειπα και στην ψυχολογο, πιο συνοπτικα, και με ρωτησε και αυτη αμα θυμωσα. Μαρη κουρουμπιολα και συ... τι να θυμωσω; για μενα ηταν οτι ειχα απεναντι καποιον που δεν τον ενδιαφερει να ακουσει. Γιατι να του μιλησω αλλο; Ισως παω ακομα μια φορα εκει, σε συνεχεια της πρωτης συναντησης, ισως για να μου φτιαξει τα χαρτια και δεν θα ξαναπαω. τοσο απλα. γιατι να θυμωσω; (για να θυμωσω πρεπει να σε εχω για χρονια να με λιβανιζεις και να μην παιρνεις απο λογια... ειδαμε προσφατα :emojis-13: )

Άβαταρ μέλους
κώστας
Επικοινωνία:

Δημοσίευση από κώστας » Τρί Μαρ 31, 2026 1:44 pm

Έχω εντονότατο πρόβλημα συχνουρίας τα τελευταία είκοσι χρόνια. Ουρολοίμοξη, ευτυχώς, μπορεί να είναι και σύμπτωση, δεν έχω πάθει ποτέ. Βέβαια, ο καθένας μας είναι και μια διαφορετική περίπτωση. Οπότε πιάσε το αυγό και κούρευτο. Κάτι άλλο όμως πολύ ενδιαφέρον. Βρε Άγγελε, είσαι σίγουρος ότι η ψυχολόγος που πηγαίνεις σου προσφέρει ουσιαστικά κάτι; Κάνεις μια συζήτηση μαζί της. Έχεις νιώσει ποτέ να παίρνεις κάτι; Να νιώθεις καλύτερα όταν έχεις φύγει από αυτήν ή να σου πει κάτι που δεν το ξέρεις ήδη και σου ανοίγει κάποιον «δρόμο»; Τι να πω, ξέρω εγώ, τους ψυχολόγους γενικά δεν τους έχω και σε πολύ μεγάλη εκτίμηση. Αρχίζουν το μπλα-μπλα με τα τυπικά «πρέπει αυτό, πρέπει εκείνο» και κάτι πράγματα τόσο πολύ θεωρητικά που στην πράξη δεν υπάρχει περίπτωση να εφαρμοστούν. Γι' αυτό σου λέω, νιώθεις όντως ότι κάτι σου προσφέρει ή τσάμπα πηγαίνεις εκεί πέρα, μιλάς και εκείνη απαντάει όχι περί ανέμων και υδάτων, αλλά με τις γενικότητες που μας λένε όλοι. Α, δεν πρέπει αυτό, δεν πρέπει εκείνο, πρέπει αυτό, πρέπει εκείνο, λες και υπάρχει κάποιος μαγικός τρόπος να κάνεις αυτό το πρέπει.
Ντιάνα, οι περιπτώσεις μας είναι σαν είδωλα σε καθρέφτη. Εδώ και 20 χρόνια, έχω πάψει να παίρνω οτιδήποτε. Βλέπω έχεις δοκιμάσει το ένα, το άλλο, στη ουσία όμως και οι δύο είμαστε στην ίδια άθλια κατάσταση. Δεν ξέρω αν έχω κάνει καλά που έχω κόψει τα φάρμακα αλλά τελικά διαπιστώνω πως δεν έχω χάσει τίποτα. Κέρδισα όμως, πως όλα αυτά τα χρόνια, δεν έχω επιβαρύνει τον εαυτό μου με τόσα και τόσα φάρμακα, τα οποία σίγουρα δεν είναι και ό,τι πιο αθώο υπάρχει.
Η μεγαλύτερη ηθική ικανοποίηση, είναι να βλέπεις τη φωτεινότητα που βγάζει ένα ευχαριστημένο πρόσωπο και να ξέρεις ότι κι΄ εσύ έχεις συμβάλλει σ΄ αυτό.

Άβαταρ μέλους
brazil
Επικοινωνία:

Δημοσίευση από brazil » Τρί Μαρ 31, 2026 5:05 pm

Σας διάβασα τώρα αγαπημένα πλάσματα!
Το τι έχω δοκιμάσει κι εγώ για τα συμπτώματα που δεν έκαναν τίποτα δεν λέγεται, είχα κάνει λίστα κάποια στιγμή. Από cbd έλαια, βελονισμό, σιάτσου, πόσα διαφορετικά χάπια, βιταμίνες κι ένα σωρό. Θυμάμαι Κώστα κι εσύ είχες γράψει πάρα πολλά κάποια στιγμή. Δεν τα βγάζω να τα μετρήσω να συγκρίνουμε, σίγουρα νικάτε αν και συχνά ακόμα ελπίζω !heart!

Agathan ο τύπος με εκνεύρισε φουλ, μου ακουγεται πως δεν είχε κανένα ενδιαφέρον για τον ασθενή, μάλλον μόνο για την τσέπη του 🤑🤑🤑

Η ψυχοθεραπεία (όχι ο ψυχολόγος, αλλά ψυχοθεραπευτής στοχευμένα) βοηθά συνήθως τα περισσότερα άτομα επειδή αντιμετωπίζει το πρόβλημα, δεν κάθεσαι απλώς να μιλάς δηλαδή σε αντίθεση με το τι πιστεύουν οι περισσότεροι.
Άλλο ψυχολόγος, άλλο ψυχαναλυτής, άλλο ψυχοθεραπευτής - και υπάρχουν πολλές μέθοδοι ψυχοθεραπείας. Αν και πιστεύω προσωπικά πως μάλλον έχει να κάνει με το να σου ταιριάξει η θεραπεύτρια παρά η μέθοδος. Η Gestald ας πούμε (μέθοδος) κάνεις εκεί λίγες συνεδρίες και λύνεις ένα συγκεκριμένο θέμα (π.χ.φοβάμαι τα αυτοκίνητα!), η CBT σε μαθαίνει να αναγνωρίζεις μοτίβα σκέψης ώστε να μην τα επαναλαμβάνεις (π.χ. καταστροφολογία: με πονάει το χέρι μου---> λογικά παθαίνω καρδιακό) κοκ. Τέλος πάντων, ευτυχώς η ψυχοθεραπεία έχει αποδειχθεί πως βοηθά και στην αντιμετώπιση αρκετών συμπτωμάτων. Νομίζω κι ένα άρθρο εδώ στο φόρουμ είχα δει για την κόπωση πως βοηθούσε ασθενείς ή κάτι παρόμοιο. Εμένα με βοηθάει πάντως. Καμία γενικότητα. Αν πει ψυχοθεραπευτής τη λέξη πρέπει, ΠΡΕΠΕΙ όντως να του πάρουν το πτυχίο :lol: :lol:

Επίσης, δεν είναι τυχαίο πως αρκετοί ασθενείς φλερτάρουμε με την κατάθλιψη, είτε λόγω των φαρμάκων, του άγχους ή και της ποιότητας ζωής μας. Η ψυχοθεραπεία βοηθά και σε αυτό. Δεν είναι μαγική λύση για τίποτα και χρειάζεται να αλλάξουμε ουσιαστικά εμείς σε αρκετά, αλλά είναι ένας τρόπος να μας βοηθήσει, να ευθυγραμμιζόμαστε ώστε να ζούμε καλύτερα. Σίγουρα υπάρχουν πολλοί τρόποι φυσικά. Άλλοι βελτιώνονται επειδή ξεκινούν να συγκατοικούν με ένα κατοικίδιο ας πούμε, δεν ξέρω.

agathan
Site Admin

Δημοσίευση από agathan » Τετ Απρ 01, 2026 1:50 pm

Γεια σας και χαρα σας! :grin:

Ας ξεκινησω να σας πω ενα τελευταιο και μαλλον το πιο βαρυ για τον ουρολογο που το ξεχασα προψε :nose_pick:

Κάπου προς το τελος εγινε ο παρακατω διαλογος:
"θα στο πω πολυ απλα, φταις"
"δεν ειπα ποτε οτι δεν φταιω (το παιδι δεν εχει επαφη, απο μεσα μου)"
"στο λεω οφ δε ρεκορντ, φταις"
"φταιω αλλα δεν βοηθησε οτι 2-3 φορες που ειχα μιλησει με ουρολογους δεν πηρα καποιο πορισμα, συμβουλη, κατι"
"φταις ομως. απο την εμπειρια μου, οι ανθρωποι ξερουν τι εχουν αλλα δεν το παραδεχονται"
"οκ (ο τυπας δεν εχει ιδεα για τι πραγμα μιλαει. μαυρη ειναι η νυχτα στα βουνα. αλλα... και τι α κανς; α κατς α μαλωεις; :emojis-12: )

brazil, εκνευρισου κιαλλο τωρα :emojis-12: :emojis-12: :emojis-12:

Το μονο θετικο ειναι οτι με εφερε σε επαφη με ενα ανθρωπο απο μια εταιρεια για να ξεκινησω αυτοκαθετηριασμους. Εχτες ηρθε απο δω μαζι με μια νοσηλευτρια με μιλησαμε.
Εκεινη μου εδειξε πως θα το κανω σωστα μονος μου, και με τον ανθρωπο μιλησαμε για τα διαδικαστικα και το τι θα χρειαστουμε για μου στελνουν καθετηρες στο σπιτι απο την εταιρεια που δουλευει. Επισης θα με βοηθησει για να κανονισω ραντεβου για ουροδυναμικο στο νοσοκομειο!

Τωρα, για την ψυχολογο. Οπως ειπε και η brazil, υπαρχουν πολλες προσεγγισεις και μεθοδοι. Ισως καποιες ταιριαζουν περισσοτερο σε καποιους, σύμφωνα με το τι τους απασχολει. ΌΛΕΣ τους ομως εχουνως βασικο στοχο τον ανθρωπο-θεραπευομενο και καπως να τον βοηθησουν.
Το "πρεπει" που ανεφερες Κωστα ειναι κατα μια εννοια απαγορευμενη λεξη οταν εισαι εκει. Ακομα και γω που το χρησιμοποιω πιο ελαφρα (τυπου "επρεπε να χα πεταξει τα σκουπιδια, βρωμισαμε", και αυτο εχουμε μπει σε διαδικασια να το συζητησουμε οτι δεν το χρησιμοποιω ως κατι επιτακτικο αλλα ως "καλο θα ηταν να γινει").
Αν γινουν τοσο επιτακτικοι... ισως το "να τους παρουν το πτυχιο" να μην ειναι καθολου υπερβολη.

Κλασικη δικη μου εκφραση αν μου το πει καποιος επιτακτικα "γιατι πρεπει; και ποιος οριζει αυτο το πρεπει;" :emojis-13:
οχι που θα ρθεις εμενανα να μου επιβαλλεις την δικη σου ηλιθιοτητα... αει σα περα μαρη σακοραφα! :emojis-11: :emojis-11: :emojis-11:

Στην δικη μου περιπτωση... ειμαι ιδιαζουσα περιπτωση. Οι περισσοτερες προσεγγισεις (και οι πιο συνηθισμενες) δεν λειτουργουν. Δεν την κατηγορω, δεν ειναι δυνατο να με καταλαβει.
Της εχω μιλησει αρκετες φορες για αυτο, και για πραγματα που εχουν ειπωθει μεταξυ μας που δεν φαινεται να επικοινωνουμε σωστα (οπως το παραπανω. με γνωριζει 2.5 χρονια και πιστευεις οτι θα με νευριαζε ετσι απλα κατι τετοιο;). Αρκετες φορες εχω φτασει στο συμπερασμα οτι πρεπει να σταματησουμε και καποιες το εχω συζητησει μαζι της. Δεν ειναι ομως ενα βημα που θα το εκανα ευκολα, οπως και αν εχει.
Τωρα ομως τα πραγματα εχουν δρομολογηθει. Πριν 2 μηνες μου ανακοινωσε οτι ειναι εγκυος και θα συνεχισει μεχρι τελος Απριλιου περιπου, και μετα απο Σεπτεμβρη περιπου. Οποτε τα πραγματα θα σταματησουν.
Για μενα ισχυει οτι θα εχουμε 2-3 συνεδριες ακομα και μετα θα τελειωσουμε οριστικα. Απο την μια, ως ανεργος δεν μπορω να το συνεχισω μετα, σπο την αλλη ηταν κατι που ηταν αναμενομενο να γινει.

Τωρα θα μου πεις και γιατι να τις κανεις αυτες τις 2-3; Για να λεω τουλαχιστον οτι ειχε ενα πιο ηπιο τελος ολο αυτο.

Απάντηση

Μέλη σε σύνδεση

Μέλη σε αυτήν τη Δ. Συζήτηση: Δεν υπάρχουν εγγεγραμμένα μέλη και 1 επισκέπτης