Το καφέ της καρδιάς μας

Το κομμάτι του forum για να συζητήσετε ότι σας προβληματίζει ή απασχολεί στην καθημερινότητα σας, ή να κάνετε ένα διάλειμμα.
Απάντηση
agathan
Site Admin

Re: Το καφέ της καρδιάς μας

Δημοσίευση από agathan » Κυρ Απρ 19, 2026 2:10 pm

Και δεν σας τα πα ολα! φαντασου! :emojis-12: :emojis-12: :emojis-12:

Εχτες ημουν σαν να με ειχε πατησει φοτρηγο :nose_pick: :dizzy:
Σημερα εχω επανελθει σε μεγαλο βαθμο... φοβαμαι ομως οτι θα ξαναπαω "εκδρομη" (το νοσοκομειο ειναι αρκετα εξω απο την πολη) μεσα στην εβδομαδα και ... βαρατε βιολιτζηδες :emojis-12:

Τωρα το σιγουρα θετικο ειναι οτι ειπε οτι βρισκει ενδιαφερουσα την περιπτωση μου , και ειναι διευθυντης της κλινικης, οποτε θελω να πιστευω οτι θα εχω πιο καλη επαφη μαζι του. Απο την αλλη τι ειναι το δευτερευον που θελει να βαλει... θα το πω επιστημονικα... ΕΕΕΕΕΕΕΕ ΤΣΕΕΕΕΡΩΩΩΩΩΩΩΩΩΩΩΩΩΩΩΩΩΩΩΩΩΩΩ :grin: :grin: :grin: :grin: :grin:

Απο την αλλη, η διαθεση μου εχει αλλαξει γιατι εφυγε ενα μεγαλο βαρος απο πανω μου. Τα τελευταια 2 χρονια περιπου εχω "ξεφορτωθει" πολλα που με βαραιναν και το τελευταιο με την δουλεια ηταν το τελευταιο ψυχοφθορο που ειχα.

Brazil, ειχες και συ τις περιπετειες σου... να σου πω ομως, μηπως ειναι απο το γνωστο ms hug; Δηλαδη να επαιξε κι αυτο ρολο μεσα σε ολα; Με εχει πιασει 2-3 φορες μεχρι σημερα και ειχα διπλωσει στα δυο ολες τις φορες... (δεν το χω πει στην νευρολογο αυτο, τωρα που το λεω :emojis-13: )

ΥΓ και ειναι το φοτρηγο. ετσι το ελεγε και ο χοσε στις σαββατογεννημενες :nose_pick: :emojis-12:

Άβαταρ μέλους
brazil
Επικοινωνία:

Δημοσίευση από brazil » Δευ Απρ 20, 2026 7:20 pm

Καλή σκέψη αλλά ήταν ξεκάθαρα στο έντερο ο πόνος, το ms hug βλέπω είναι στομάχι ή πιο πάνω στο στήθος. Ακόμα έχω σπασμούς στην περιοχή αλλά είμαι σαφώς καλύτερα από την προηγούμενη εβδομάδα πλέον. Ας πούμε, μπορώ να στέκομαι όρθια για λίγο.
Επίσης, εσύ που έχεις βιώσει ms hug, τι διάρκεια είχε;

Άβαταρ μέλους
κώστας
Επικοινωνία:

Δημοσίευση από κώστας » Δευ Απρ 20, 2026 7:25 pm

Επειδή το παθαίνω όχι συχνά, αλλά δύο-τρεις φορές το χρόνο σίγουρα, έχετε αποκλείσει την πιθανότητα να είναι ένα απλό μικρόβιο. Αν βάλατε κατά λάθος ένα βρώμικο χέρι στο στόμα, αν τρώτε τα νυχιά σας, οτιδήποτε. Συνήθως οξύ και έντονο πόνο κάνει ένα μικρόβιο στα έντερα.
Η μεγαλύτερη ηθική ικανοποίηση, είναι να βλέπεις τη φωτεινότητα που βγάζει ένα ευχαριστημένο πρόσωπο και να ξέρεις ότι κι΄ εσύ έχεις συμβάλλει σ΄ αυτό.

agathan
Site Admin

Δημοσίευση από agathan » Δευ Απρ 20, 2026 7:42 pm

Τις περισσοτερες φορες με επιανε μαζι με τις παρε εργειες της ιντερφερονης. Ανεβαζα πυρετο και με επιανε αυτο μετα... και μεσα στον υπνο, ξυπναγα και δεν μπορουσα να παρω ανασα και διπλονομουν... ευτυχως ημουν στο κρεβατι :emojis-13:

Νομιζω κρατουσε αρκετη ωρα, αλλα δεν ηταν συνεχεια σε μεγαλη ενταση. Μπορει να κραταγε τουλαχιστον 1 ωρα, θα σε γελασω.

Μια φορα μονο θυμαμαι να με επιασε ενω ημουν εκτος σπιτιου. Πηγα πρωι πρωι στην δουλεια στο φαρμακειο (σε περιοδο Covid, οχι την πολυ αυστηρη νομιζω) και ειχα διπλωσει πανω στην καρεκλα.
Και ειχα το υπερλαμπρο αστερι να μου λεει "εχεις σημαδια ιωσης" (τι λες ρε τραχανα σοβαρα; ετσι ειναι οι ιωσεις;)
Και εγω πονουσα και εκεινος μου λεγε να φυγω. Πως εφυγα, πως εφτασα σπιτι... ουτε που θυμαμαι αλλα πιο μετα νομιζω ηρεμησε :nose_pick:
Α και αφου περασει, μενεις εντελως εξαντλημενος. Σε παταει το φοτρηγο που ελεγα :emojis-12:

Άβαταρ μέλους
Ντιανα
Site Admin

Δημοσίευση από Ντιανα » Τρί Απρ 21, 2026 2:52 pm

Όταν έκανα ιντερφερόνη, έπαιρνα και μεσουλίντ πριν και το πρωί όταν ξυπνούσα, διαφορετικά είχα πόνους σε όλο το σώμα...
Τι είναι το ms hug;;;;;;
Κοιτάξτε καί τις δημοσιεύσεις για το μικροβίωμα εντέρου..
if you can't fly, then run.
if you can't run, then walk.
if you can't walk, then crawl.
but whatever you do, you have to keep moving forward

agathan
Site Admin

Δημοσίευση από agathan » Τρί Απρ 21, 2026 3:21 pm

Εγω επαιρνα οτι υπηρχε σε αντιφλεγμονωδη, πριν κανω την ενεση και για 2 μερες μετα... αλλα εσυ πηγαινες σε πιο δυνατα :nose_pick: :dizzy:

ms hug λοιπον, οπως το λεει και το ονομα, ειναι σαν να σε παιρνει αγκαλιτσα η καριολαιν.
Σφιγγουν, συσπονται και κανουν τα δικα τους ολοι ή οι περισσοτεροι μυες του κορμου. Σε κραταει καμμποση ωρα για να σου δειξει την "αγαπη" της :nose_pick:

Σε εμενα ηταν ολος ο κορμος, συηθος και κοιλια, σε καποιους μπορει να διαφερει. Μου εκοβε την ανασα και με το ζορι κρατιομουν (αμα ειχα αερα μπορει να τα καταφερνα και να εβαζα και τα κλαματα :emojis-13: ).
Σιγουρα σε εξαντλει και εμενα μου το εκανε και μεσα στο βραδυ, οποτε ξυπνουσα απο τον πονο και σφιξιμο... το ειχα πει πριν; μπορει αλλα το επαναλαμβανω να δωσω εμφαση :emojis-15: :emojis-15: :emojis-15:

Άβαταρ μέλους
Ντιανα
Site Admin

Δημοσίευση από Ντιανα » Τρί Απρ 21, 2026 5:18 pm

Δηλαδή αυτή η υπερτονία που πιάνει στα πόδια μου με πόνο στους μυς και εμφανίζεται ξαφνικά δι'ασήμαντον αφορμήν και φεύγει όποτε γουστάρει και μετά από ώρες, μπορεί να είναι ms hug; Ή είναι απλά σπαστικότητα;;;
Ένα άλλο που μου εμφανίστηκε εδώ και κάνα δυο μέρες είναι πως δεν νιώθω το υγρό στην παλάμη γενικώς, στην άκρα χείρα δηλαδή... Το παρατήρησα κρατώντας το μωρομάντηλο που νόμιζα ότι είναι στεγνό και το ακούμπησα στο πρόσωπό μου για να διαπιστώσω ότι είναι μία χαρά... Μάλλον μου κατσικώθηκε καινούργιο δωράκι- συμπτωματάκι 😔
if you can't fly, then run.
if you can't run, then walk.
if you can't walk, then crawl.
but whatever you do, you have to keep moving forward

Απάντηση

Μέλη σε σύνδεση

Μέλη σε αυτήν τη Δ. Συζήτηση: Δεν υπάρχουν εγγεγραμμένα μέλη και 8 επισκέπτες